«Η πόλη ανάποδα» διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης χωρίς υποψήφιο δήμαρχο

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 14.2.2019 | 17:36 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Η πόλη ανάποδα» διεκδικεί το δήμο Θεσσαλονίκης χωρίς υποψήφιο δήμαρχο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΡΙΤΙ || [email protected]

«Η πόλη ανάποδα» είναι το όνομα του νέου αριστερού ριζοσπαστικού σχήματος για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα μέλη του νέου δημοτικού σχήματος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι, στον χώρο «ΕΝΕΚΕΝ» όπου παρουσίασαν τους άξονες δράσεις τους και το οργανωτικό μοντέλο του δημοτικού σχήματος.  

Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, το σχήμα θα συμμετέχει με ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο πολιτών από τους αγωνιζόμενους, εργασιακούς και κοινωνικούς χώρους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πώς δεν θα υπάρχει κάποιος επικεφαλής-υποψήφιος δήμαρχος αλλά μια συλλογική εκπροσώπηση τεσσάρων ατόμων

Η παρέμβαση στις ερχόμενες εκλογές θα γίνει μέσα από ένα ψηφοδέλτιο όπου θα αποτυπώνει την πολιτική και κοινωνική φυσιογνωμία του σχήματος. Στο ψηφοδέλτιο θα εκπροσωπούνται κατά προτεραιότητα εργαζόμενοι με έμφαση στους ανέργους αλλά και μετανάστες, πρόσφυγες, συνταξιούχοι και μικροί επαγγελματίες.

Οι άξονες δράσεις τους:

«Με τους φτωχούς, για τους φτωχούς»

Όπως είπαν τα μέλη της παράταξης θα αγωνιστούν για την άμεση αντιμετώπιση της αστεγίας και της έλλειψης βασικών αγαθών, με επιστράτευση όσων δημοτικών πόρων χρειάζονται.

«Για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά δίκαιη πόλη»

Αναφέρουν πώς στον αντίποδα της οικολογίας των πλουσίων που όπως λένε ρίχνει την ευθηνή στην υπερκατανάλωσης, θα ιχνηλατήσουν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης, ώστε αυτή να περιλαμβάνει «το σύνολο των συνθηκών ζωής».

«Με τα κοινά αγαθά, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση»  

Θέλουν έναν δήμος που να μπαίνει μπροστά με τις αποφάσεις, με τους ανθρώπους αλλά ακόμα και τις μπουλντόζες, στη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών υποδομών.

«Δουλεία με αξιοπρέπεια,  δουλεία για όλους»

Ο δήμος πρέπει να είναι δίπλα στους ανέργους και τους εργαζομένους, να στηρίζει τους αγώνες τους και να διευρύνει με την πολιτική και τους πόρους  τις δυνατότητες για νέες, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό και εθνικισμό.»

Το πρόγραμμα της παράταξης αντιπαρατίθεται, με τον ιμπεριαλισμό, τους διεθνείς οργανισμούς και την απειλή πολέμου και συμμετέχει σε δράσεις σε συντονισμό με μαχητικές/ριζοσπαστικές δυνάμεις της πόλης.

«Δημοκρατία στη βάση, με τη συμμετοχή των πολλών»     

Σημειώνουν πώς απέναντι σε έναν Δήμο-όργανο η καρικατούρα του αστικού κράτους, θα παλέψουν για να ανοίξουν χώρους ελευθερίας, δημοκρατίας και συμμετοχής πολιτών, αξιοποιώντας κάθε θεσμοθετημένη διαδικασία και διεκδικώντας νέα πεδία παρέμβασης.

«Ισότητα και ελευθερίες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς»

Θα προσπαθήσουν να μην υπάρχου διακρίσεις με βάση το φύλο και την καταγωγή.  Θέλουν να είναι η φωνή όλων αυτών που δεν έχουν φωνή, τονίζουν.

«Για το δικαίωμα των πολλών στην εκπαίδευση την επιστήμη και την τέχνη»

Ο δήμος οφείλει να στηρίξει τη δημόσια εκπαίδευση και τη φροντίδα των παιδιών, στηρίζοντας έτσι τις οικογένειες των εργαζομένων, έτσι η παράταξη θα προσπαθήσει να καταφέρει αυτό στο μέγιστο βαθμό που μπορεί.

 

 

 

     

 

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω