Σεμινάρια για ανώδυνο τοκετό από σήμερα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

THESSCITY 11.2.2019 | 11:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Σεμινάρια για ανώδυνο τοκετό από σήμερα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

THESSNEWS-DESK

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών επαναφέρει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάν σεμιναρίων προετοιμασίας της μητρότητας για εγκύους.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η ενημέρωση και η ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων και των συντρόφων τους για τον τοκετό, τον μητρικό θηλασμό, την ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του νεογνού-γονέων, τη διατροφή της εγκύου και της λεχώνας και θέματα που αφορούν στο νεογνό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν έξι δίωρες συναντήσεις κάθε Δευτέρα, 5 μ.μ.-7 μ.μ., σήμερα 11 Φεβρουαρίου, στις 18, 25 Φεβρουαρίου, καθώς και στις 4, 13 (Τρίτη) και 18 Μαρτίου 2019  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νεάπολης (Αμασείας 21, περ. Στρεμπενιώτη). Σ’ αυτές μπορούν να συμμετάσχουν οι μέλλουσες μητέρες προκειμένου να είναι έτοιμες για τη μεγάλη στιγμή του τοκετού.

Στη διάρκεια των μαθημάτων ψυχοπροφυλακτικής μεθόδου ανώδυνου τοκετού προετοιμάζεται η γυναίκα ψυχικά και σωματικά για να μπορέσει να μειώσει και να εκμηδενίσει την ένταση του πόνου, και να βοηθήσει με την κατάλληλη συμπεριφορά της στη γρήγορη, φυσιολογική εξέλιξη του τοκετού.

Το πρώτο μέρος της κάθε συνάντησης περιλαμβάνει παρουσίαση και συζήτηση των θεμάτων: φυσιολογία της κύησης, επικοινωνία με το έμβρυο και στάδια ανάπτυξης του εμβρύου, τοκετός-πλάνο τοκετού, σταδία τοκετού-συμπτωματολογία τοκετού, τεχνικές ανακούφισης πόνου, οδηγίες θηλασμού και αντιμετώπιση προβλημάτων θηλασμού, διατροφή εγκύου-θηλάζουσας, λοχεία, περιποίηση νεογνού-βρεφικό μασάζ IAIM.

Μετά την κάθε θεματική παρουσίαση ακολουθεί το πρακτικό κομμάτι της ψυχοσωματικής προετοιμασίας της εγκύου για τον τοκετό, με ασκήσεις, αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να γίνει και κατάθεση εμπειριών, απόψεων και συναισθημάτων μεταξύ των παρευρισκομένων.

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω