Ξεσήκωσε τη Θεσσαλονίκη το «Sensualonica Dance Festival»! (ΦΩΤΟ+VIDS)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11.2.2019 | 06:59 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Ξεσήκωσε τη Θεσσαλονίκη το «Sensualonica Dance Festival»! (ΦΩΤΟ+VIDS)

ΝΙΝΑ ΤΣΙΡΙΚΑ || [email protected]

Το «1st Sensualonica Dance Festival» ήρθε δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας ένα τριήμερο γεμάτο χορό, μουσική και ατέλειωτο κέφι!

Από την Παρασκευή 8 μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου πλήθος κόσμου βρέθηκε στον πολυχώρο του «BLOCK 33» για το πιο… «sensual» event που ξεκινούσε από το πρωί με μαθήματα χορού και τελείωνε τα ξημερώματα με social Party από διεθνείς Dj’s.

Όσοι παραβρέθηκαν στο φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στα shows που πραγματοποιήθηκαν, ενώ στα πάρτι που ακολούθησαν η πίστα γέμισε με λάτρεις του χορού, από επαγγελματίες χορευτές μέχρι και αρχάριους. 

Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος λατινοαμερικάνικης κουλτούρας « Salsa y Sueno» και αφορούσε sensual χορευτικά και μουσικά είδη της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, όπως Bachata, Kizomba, Semba & Salsa Romantica.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και να αναδείξει την πόλη ως χορευτικό αλλά και ταξιδιωτικό προορισμό κάτι το οποίο φαίνεται και να κατάφερε καθώς οι αίθουσες ήταν κατάμεστες με τα Full Passes να εξαντλούνται και με κόσμο να έρχεται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για να πάρει μια γεύση από το πρώτο «Sensualonica Dance Festival» το οποίο σίγουρα υπόσχεται πολλά και για το μέλλον!

 

Τρία workshops

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν, από τους καλεσμένους χοροδιδασκάλους, τρία χορευτικά workshops: Bachata, Kizomba και Salsa Romantica.

H Bachata είναι ένα είδος μουσικής και χορού που προέρχεται κυρίως από την ύπαιθρο και τις αγροτικές γειτονιές της Δομινικανής Δημοκρατίας. To περιεχόμενο του χορού είναι κυρίως ρομαντικό και σχετίζεται συνήθως με την ερωτική απογοήτευση και τη θλίψη. Στην πραγματικότητα, ο αρχικός όρος που χαρακτήριζε αυτό το είδος χορού ήταν ο όρος «amargue» που σημαίνει πικρία ή «πικρή μουσική», μέχρι που ο πιο ασαφής αλλά ταυτόχρονα και ουδέτερης διάθεσης, όρος «Bachata» έγινε δημοφιλής.

Η Kizomba είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη χορού και μουσικής που έχουν καταγωγή από Αγκόλα. Είναι ένα παράγωγο της παραδοσιακής Semba Αγκόλας με zouk και compas μουσική από τα γαλλικά νησιά της Καραϊβικής . Στη βάση αυτή , η Kizomba μουσική αναδεικνύεται ως ένα πιο σύγχρονο είδος μουσικής με μια αισθησιακή επαφή η οποία, αναμιγνύεται με ρυθμούς της Αφρικής . Σε αντίθεση με τη Semba ,η Kizomba μουσική χαρακτηρίζεται από έναν πιο αργό και συνήθως πολύ πιο ρομαντικό ρυθμό.

Η Salsa Romántica είναι μια πιο ήπια μορφή της Salsa μουσικής που εμφανίστηκε στα μέσα του  1980 και στις αρχές του 1990 στη Νέα Υόρκη και το Πουέρτο Ρίκο. Ήταν η πιο εμπορικά επιτυχημένη μορφή Salsa τα τελευταία 20 χρόνια, παρά την κριτική ότι είναι μια απομίμηση της «πραγματικής» Salsa, που ονομάζεται συχνά  «Salsa dura».

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω