Η Διαδήλωση των Γυναικών Ιανουάριος 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 11.1.2019 | 13:00 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Η Διαδήλωση των Γυναικών Ιανουάριος 2019

ΜΑΡΙΑ ΨΩΜΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ || [email protected]

Η ετήσια Διαδήλωση των Γυναικών έχει γίνει ένα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός από το 2017 που ξεκίνησε.

Αυτό που άρχισε ως διαμαρτυρία όταν ορκίστηκε Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τράμπ, έχει εξελιχθεί σε ένα γεγονός που πρωτοστατεί για τις κοινωνικές αλλαγές.

Στη φετινή διαδήλωση θα πάρουν μέρος με ομοψυχία και σύμπνοια, χιλιάδες άνθρωποι στην Αγγλία, στην Νέα Ζηλανδία και στην Ζάμπια.

Η διαδήλωση του 2019 θα γίνει το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Η πρώτη Διαδήλωση των Γυναικών έγινε στην Ουάσινγκτον το 2017 και υπολογίζεται ότι πήραν μέρος από 500.000 έως 1 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές, η ημέρα που οι διαδηλώτριες από όλα τα μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών πήραν μέρος στην διαδήλωση, έγινε μια από τις μεγαλύτερες μέρες διαμαρτυρίας στην αμερικανική ιστορία. Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν σε πάνω από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή Διαδήλωση έχει την ονομασία ‘Bread and Roses” (Ψωμί και Τριαντάφυλλα) , στη μνήμη μιας ομιλίας που έγινε από την αμερικανίδα Rose Scheiderman το 1911, η οποία ήταν πρόεδρος εργατικού σωματείου.

«Η εργαζόμενη πρέπει να έχει ψωμί αλλά πρέπει επίσης να έχει και τριαντάφυλλα» είχε πει η Rose.

Η ομιλία της παρακίνησε τις γυναίκες να αγωνίζονται για πολλά περισσότερα από την επιβίωσή τους και αποτέλεσε σημαντική στιγμή για το γυναικείο εργατικό κίνημα.

Φέτος έχει ζητηθεί σε όσες θα συμμετέχουν να κρατάνε λουλούδια.

Το μήνυμα της φετινής χρονιάς είναι: «Ισότητα, Δικαιοσύνη και τέλος της Λιτότητας» δηλώνει ο οργανισμός για την διαδήλωση.  Επίσης επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων, θα συνεχίσει να έχει αδιάλειπτη επιρροή στο μέλλον.

Λέγοντας «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» εννοούμε ότι είναι καιρός πια για ευημερία και όχι μόνο για επιβίωση, δηλώνουν οι διοργανώτριες.

Η Διαδήλωση των Γυναικών αναμένεται να προσελκύσει και πολλές σημαντικές προσωπικότητες.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω