Πως να αποφύγετε τα κρυολογήματα του χειμώνα

THESSLIFE 9.1.2019 | 21:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πως να αποφύγετε τα κρυολογήματα του χειμώνα

THESSNEWS-DESK

Μαζί με το χιόνι και το κρύο των ημερών, είναι σίγουρο και δεδομένο ότι πολλοί από εσάς αρρωστήσατε και αναγκαστήκατε να χάσετε πολλά από όσα συνέβησαν αυτές τις τελευταίες γιορτινές μέρες του νέου χρόνου, ώστε να αναρρώσετε.

Ωστόσο, ο χειμώνας καλά κρατεί και σε καμία περίπτωση δε θέλετε να την ξαναπατήσετε. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε μερικές αποτελεσματικές συμβουλές, για να αποφύγετε τα ανεπιθύμητα κρυολογήματα και να περάσετε υγιείς και ξέγνοιαστοι το υπόλοιπο των κρύων ημερών του 2019.

 

Φορέστε κρύες κάλτσες

Μπορεί να φαίνεται περίεργο κι ανορθόδοξο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα τέλειο tip, που θα σας βοηθήσει στον αγώνα σας για να μην αρρωστήσετε. Φορώντας υγρές κάλτσες βοηθάτε τη θερμοκρασία του σώματός σας για να θεραπεύσει τα πάντα, από τα κρυολογήματα έως τους πονοκεφάλους, καθώς και για να αντιμετωπίσει προβλήματα στον ύπνο. How to: Κατ 'αρχάς ζεστάνετε τα πόδια σας (τοποθετώντας τα σε ένα ζεστό λουτρό), βρέξτε ένα ζευγάρι κάλτσες με δροσερό νερό και αμέσως τοποθετήστε τα πόδια σας. Βάλτε στεγνές κάλτσες (ή πλαστικές σακούλες) πάνω από τις υγρές κάλτσες ώστε να μπορείτε να ξαπλώσετε άφοβα στο κρεβάτι και μόλις ξυπνήσετε το πρωί, θα δείτε ότι θα νιώσετε καλύτερα. Πώς λειτουργεί αυτό;

 

Αφού βάλετε τις κάλτσες και πέσετε στο κρεβάτι, τα πόδια σας θα κάνουν όλη τη δουλειά για εσάς. Τα αγγεία θα συστέλλονται καθώς τα πόδια σας δροσίζονται, ενώ όλα τα θρεπτικά συστατικά του αίματος θα πάνε αυτόματα στα όργανα και τους ιστούς σας, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων. Στη συνέχεια τα πόδια σας θα αρχίσουν να ζεσταίνουν και πάλι και τα αγγεία θα αρχίσουν να διαστέλλονται. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, με αποτελέσματα ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα και μειωμένη συμφόρηση. Το πρωί, οι κάλτσες σας θα είναι εντελώς στεγνές!

Διαβάστε περισσότερα στο GLOW.GR.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω