Πώς να διώξετε τον πάγο από το παρμπρίζ και τις κλειδαριές - Απλές Συμβουλές!

AUTO-MOTO 9.1.2019 | 10:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς να διώξετε τον πάγο από το παρμπρίζ και τις κλειδαριές - Απλές Συμβουλές!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Αγαπητοί αναγνώστες της Thessnews, o «καιρός γαρ εγγύς» και το κρύο, τα χιόνια, και η παγωνιά έχουν κάνει την εμφάνισή τους!

Αυτά είναι και τα αποτελέσματα της επόμενης μέρας μετά το πέρας  έντονων, χιονοπτώσεων που βιώνουμε τις μέρες αυτές. Το πρωινό ξύπνημα του αυτοκινήτου, εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών, στις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελεί έναν έξτρα πονοκέφαλο, για τον εκάστοτε χρήστη του αυτοκινήτου.

Αλλά ας δούμε τι μέσα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να απαλλαχτούμε μια ώρα αρχύτερα από τον καταστροφικό, πάγο! Καλό είναι να εκκινήσουμε το αυτοκίνητό μας, και να ζεστάνουμε με το καλοριφέρ, το παρμπρίζ, μέχρι να λιώσει ο πάγος και να πέσει!

Επειδή όμως αυτή η διαδικασία είναι λίγο περισσότερο χρονοβόρα, από όσο ακούγεται, τότε καλό είναι να εφοδιαστείτε με την ειδική ξύστρα αποχιονισμού την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από τα καταστήματα με αξεσουάρ. Ευκολότερη λύση δίνει ο ψεκασμός νερού σε θερμοκρασία δωματίου το οποίο προηγουμένως, έχουμε φροντίσει να αναμείξουμε με οινόπνευμα, σε ένα μπουκάλι με ψεκαστήρα. Έτσι απλά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, ο πάγος μαλακώνει, και η ορατότητα στο αυτοκίνητό μας επανέρχεται!

Καλό είναι από την προηγούμενη μέρα να έχουμε σηκωμένους του υαλοκαθαριστήρες μας προκειμένου να αποφύγουμε τον τραυματισμό τους, κατά την χρήση τους, εφόσον δεν έχουν ξεπαγώσει επαρκώς. Βέβαια στο εμπόριο υπάρχουν επώνυμες εταιρίες που πουλάνε ειδικά χημικά σκευάσματα, για την αποφυγή του πάγου.

Την ίδια μέθοδο ακολουθούμε και για τις κλειδαριές οι οποίες όχι μόνον παγώνουν αλλά κολλάνε κιόλας. Ο τρόπος και εδώ παραμένει ο ίδιος, δηλαδή ψεκάζουμε, επάνω τους, και στις εσοχές τους, με νερό το οποίο επίσης αναμιγνύουμε με οινόπνευμα σε θερμοκρασία δωματίου και επιχειρούμε, το ξεπάγωμα  τους. Αν το στρώμα πάγου είναι πολύ ισχυρότερο, τότε, ψεκάζουμε απευθείας επάνω τους με ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα για εντριβή, και επιχειρούμε την επαναλειτουργία τους.

Προσοχή!!! Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη ζεστού νερού επάνω στο τζάμι μας, καθώς πολύ εύκολα μπορεί να ραγίσει και να σπάσει. Καλό είναι βέβαια να φοράμε πάντα γάντια προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργούνται, όταν το δέρμα έρχεται απευθείας σε επαφή με τις μεταλλικές επιφάνειες.

Καλό Χειμώνα, και καλό ξεπάγωμα!

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω