«Μασκότ τα αδέσποτα»

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 9.1.2019 | 07:46 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

«Μασκότ τα αδέσποτα»

Γράφει ο ΠΑΡΑΔΗΜΑΡΧΟΣ

«Τα αδέσποτα ζώα κοντεύουν να γίνουν η μασκότ της σημερινής δημοτικής αρχής», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Παντελής Τσακίρης (φωτογραφία), κατηγορώντας τη σημερινή διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου για άλλη μία παταγώδη αποτυχία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατηγορεί τη διοίκηση Γαβότση ότι 107 δήμοι στη χώρα, μεταξύ αυτών επτά από τη Θεσσαλονίκη, διεκδίκησαν και πήραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ ο καθένας για τη διαχείριση του ζητήματος με τα αδέσποτα ζώα, αλλά ο δήμος Ωραιοκάστρου δεν ήταν στη σχετική λίστα.

Η χρηματοδότηση με συνολικά 600.000 ευρώ από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφορά τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση ενεργειών διαχείρισής τους.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωταγωνιστές Ξανά» εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για αυτή την πρωτοφανή αδιαφορία που επέδειξε η απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά και για την αδυναμία της να αξιοποιήσει αυτήν την πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, το οποίο ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Σε επίπεδο νομού Θεσσαλονίκης, χρηματοδότηση λαμβάνουν οι δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Κορδελιού – Ευόσμου, Λαγκαδά, Νεάπολης –Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη και Παύλου Μελά, όπως και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #139 (05/01/2019-06/01/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω