Γ. Κυριλλίδης στην ThessNews: «Ο δήμος έχει μείνει στάσιμος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 9.1.2019 | 07:18 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γ. Κυριλλίδης στην ThessNews: «Ο δήμος έχει μείνει στάσιμος»

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || [email protected]

«Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του Δήμου, είτε είναι χρόνια είτε εμφανίζονται στη ροή της καθημερινότητας» δηλώνει στην  ThessNews o υποψήφιος δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Γιώργος Κυριλλίδης.

Μιλά για τη συνεργασία και την κοινή κάθοδο με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Λάζαρο Κυρίζογλου, στον οποίο ασκεί κριτική για τα 24 χρόνια θητείας του στον δημαρχιακό θώκο στην περιοχή. «Τέτοιες θητείες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο! Αυτό που μπορούσε να δώσει, ανεξαρτήτως του πώς κάποιος το κρίνει, το έδωσε εδώ και χρόνια. Ο Δήμος έχει μείνει στάσιμος και το μόνο που γίνεται είναι μια επικοινωνιακή διαχείριση της εξουσίας με αναδιανομή αυτής μεταξύ ημετέρων!» τονίζει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα αναφέρεται στα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου αλλά και στις προτάσεις της παράταξης που ηγείται για την επόμενη μέρα.

 

Ξανά απέναντι στον Λάζαρο Κυρίζογλου για τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Τι καινούργιο θα ακούσουν οι δημότες από τη μεριά σας;


Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε εσάς,σε όλους τους συντελεστές της εφημερίδας και στο αναγνωστικό κοινό! Στον Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης θέλουμε νέα διοίκηση και πιστεύουμε ότι εμείς θα είμαστε αυτή μετά τις εκλογές του προσεχούς Μαΐου. Έχουμε Δήμαρχο που διοικεί τους Αμπελόκηπους 16 χρόνια και τον ενιαίο δήμο άλλα 8! Τέτοιες θητείες δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο!Αυτό που μπορούσε να δώσει, ανεξαρτήτως του πώς κάποιος το κρίνει, το έδωσε εδώ και χρόνια.Ο Δήμος έχει μείνει στάσιμος και το μόνο που γίνεται είναι μια επικοινωνιακή διαχείριση της εξουσίας με αναδιανομή αυτής μεταξύ ημετέρων! Αυτό που χρειάζεται ο Δήμος μας είναι μια νέα διοίκηση με διάθεση για δουλειά, που θα ξεκινήσει μεγάλα έργα, τα οποία έμειναν στάσιμα, και θα κερδίσει τη χαμένη από τη σημερινή διοίκηση μάχη της καθημερινότητας. Αυτή είναι η επόμενη μέρα στον Δήμο μας και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.


Πώς προέκυψε η συνεργασία με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ;

Από τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε στον κατακερματισμένο χώρο της αντιπολίτευσης μια συζήτηση, που είχε ως μοναδικό στόχο την αλλαγή σελίδας στον Δήμο. Σ’ αυτήν μετείχαν δημοτικές παρατάξεις, κινήσεις πολιτών, πρόσωπα.Καταλήξαμε μέσα από γόνιμο διάλογο,  ανταλλαγή απόψεων και χωρίς παρεμβάσεις σε μια προγραμματική σύγκλιση. Στο νέο εγχείρημα συμμετέχουν οι δύο δημοτικές παρατάξεις, δηλαδή οι «πολίτες σε δράση» και η «ενότητα για την αλληλεγγύη και την ανατροπή» με όλες τις δυνάμεις τους, κινήσεις πολιτών και πρόσωπα που δεν ανήκαν σε αυτές τις παρατάξεις, αλλά σε άλλες ή και πουθενά! Είναι μια πολυσυλλεκτική κίνηση, που απευθύνεται σε όλους τους δυσαρεστημένους πολίτες, ώστε να ενεργοποιηθούν και να φέρουν την ανατροπή, γι’ αυτό και την ονομάσαμε «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή».

 

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του δήμου σας;

Επιγραμματικά αναφέρω τα σπουδαιότερα:
1) Η ανεργία 
2) Η εγκληματικότητα
3) Η πτώση της εμπορικής αγοράς
4) Το συγκοινωνιακό-κυκλοφοριακό 
5) Η έλλειψη ελεύθερων χώρων για τα παιδιά
6) Η χαμηλή ποιότητα ζωής
7) Η εσωστρέφεια
8) Η μη λειτουργική αξιοποίηση του στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος


Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις σας για την επόμενη μέρα;

1. Η δρομολόγηση δημιουργίας δύο υπογείων parking, στο οικόπεδο Φιλίππου και στο παλιό δασαρχείο
2. Η δημιουργία χρηστικών και λειτουργικών χώρων για τον πολίτη εντός του στρατοπέδου Μ. Αλέξανδρος
3. Η πεζοδρόμηση της οδού Ι. Χαλκίδη και η σύνδεσή της με την πλατεία Επταλόφου
4. Η ολοκλήρωση των πολιτιστικών κέντρων Καραπάντσειου και Μενεμένης
5. Η δημιουργία σύγχρονων χώρων αναψυχής και αθλοπαιδιών στην οδό Κυρίμη
6. Η δημιουργία σύγχρονου, ισχυρού δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε όλο τον Δήμο
7. Η κατεδάφιση του παλιού Μπισκοτάδικου και η δημιουργία νέου πολυδύναμου κέντρου αναψυχής, παιδείας και άθλησης
8. Η δημιουργία σύγχρονων σχολικών αυλών
9. Η δημιουργία σύγχρονων παιδικών χαρών
10. Ο καθαρισμός και η αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου


Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, θα συνεργαζόσασταν στο ίδιο σχήμα διοίκησης με τη σημερινή διοίκηση του δήμου;

Μπορούμε να συνεργαστούμε με όσους ενστερνίζονται τα παραπάνω και έχουν διάθεση να τα υλοποιήσουν. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του Δήμου, είτε είναι χρόνια είτε εμφανίζονται στη ροή της καθημερινότητας.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #139 (05/01/2019-06/01/2019)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω