Τι είναι η λέμφος και πως σχετίζεται με την κατακράτηση;

ΥΓΕΙΑ 3.12.2018 | 13:50 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τι είναι η λέμφος και πως σχετίζεται με την κατακράτηση;

THESSNEWS

Η λέμφος (lymph) είναι το μεσοκυττάριο υγρό που βρίσκεται στο λεμφικό σύστημα και γύρω από τους ιστούς των σπονδυλωτών.

Ο συνολικός όγκος της λέμφου σ΄ ένα ενήλικα άνθρωπο υπολογίζεται στα 1 – 2 λίτρα.

 

Τι μορφή έχει;

Η λέμφος είναι ένα κιτρινωπό υγρό αλκαλικής αντιδράσεως. Η σύνθεση του είναι ανάλογη με εκείνη του πλάσματος του αίματος. Περιέχει λευκά αιμοσφαίρια και κυρίως λεμφοκύτταρα. Το ποσό της παραγόμενης λέμφου δεν είναι σταθερό, αλλά εξαρτάται κατά κύριο λόγο, από τη λειτουργία των οργάνων και γενικότερα από τις τοπικές συνθήκες που επικρατούν στον ιστό ή το όργανο. Γίνεται αντιληπτό, ότι κατά τη λειτουργία οργάνων (π.χ. μυών, γαστρεντερικού σωλήνα, κ.λπ.) παράγεται πολύ μεγαλύτερο ποσό λέμφου σε σύγκριση με την κατάσταση ηρεμίας τους.

Η σύστασή της, αν και ποικίλλει ανάλογα με το σημείο του σώματος όπου βρίσκεται, είναι: 95% νερό, πρωτεΐνες, γλυκόζη και άλατα με μεγάλους αριθμούς λευκοκυττάρων και κυρίωςλεμφοκύτταρα.

Σημειώνεται ότι η λέμφος είναι εκείνη (και όχι το αίμα) που μεταφέρει τα λίπη από τα εντερικά τοιχώματα.

 

Τι είναι το λεμφικό σύστημα;

Λεμφικό σύστημα λέγεται το δίκτυο αγγείων του οργανισμού των σπονδυλωτών, που άγει το επιπλέον υγρό των ιστών, από αυτούς προς την κυκλοφορία του αίματος.

Ο λεμφικός ιστός χαρακτηρίζεται από την περιεκτικότητά του σε δικτυωτά κύτταρα, ίνες,μακροφάγα, λεμφοκύτταρα και πλασματοκύτταρα. Βρίσκεται στα λεμφογάγγλια, στο σπλήνα, στις αμυγδαλές, στο θύμο και τον μυελό των οστών.

1. Πρώτη λειτουργία της είναι να βοηθάει στη θρέψη, μεταφέροντας τα διάφορα λίπη, που απορροφούνται από το λεπτό έντερο, στο ήπαρ, όπου επεξεργάζονται.
2. Μια δεύτερη λειτουργία είναι η αποχέτευση και ο καθαρισμός, μεταφέροντας κύτταρα και διάφορες ουσίες, τα οποία δεν είναι απαραίτητα για την λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
3. Τρίτη λειτουργία της λέμφου είναι η άμυνα του οργανισμού, η οποία ολοκληρώνεται μέσα στα λεμφογάγγλια, στα οποία κατακρατούνται μικρόβια και άλλα παθολογικά στοιχεία που μεταφέρει η λέμφος, ενώ συγχρόνως τα καταστρέφουν με φαγοκύτωση (φαγοκυττάρωση). Ουσιαστικά, τα λεμφογάγγλια δρουν όπως τα διυλιστήρια.

Εάν νιώθετε πρήξιμο ίσως αυτό σημαίνει πως το λεμφικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά! Μπορούμε να σας βοηθήσουμε! Εξάλειψη της κυτταρίτιδας, αποτοξίνωση του οργανισμού, ελάττωση των κατακρατήσεων, αύξηση της δραστηριότητας του ανοσοποιητικού συστήματος και αύξηση της παραγωγής λεμφοκυττάρων με το εξειδικευμένο πρωτόκολλο Lemfikon.

πηγή: Wikipedia
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω