Μία Ελλάδα φιλικότερη για τους Έλληνες

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 12.11.2018 | 06:20 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Μία Ελλάδα φιλικότερη για τους Έλληνες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Ξαφνικά το Bloomberg ανακάλυψε ότι Έλληνες συνταξιούχοι παρατάνε την Ελλάδα και μεταναστεύουν στη γειτονική Βουλγαρία, που είναι τουλάχιστον 30% φθηνότερη, για να μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Εκτός από το ότι το Bloomberg εντόπισε το πρόβλημα με αρκετά χρόνια καθυστέρηση, το pensions drain, όπως το ονοματίζει, αποτελεί μία πραγματικότητα άκρως ντροπιαστική.

Συνταξιούχοι που δεν τα βγάζουν πέρα στην πατρίδα τους, αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στη φθηνότερη Βουλγαρία.

Ο λόγος: η ακρίβεια στην Ελλάδα, που υποτίθεται ότι είναι μία μεταρρυθμισμένη χώρα, είναι τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα αρκετοί συνταξιούχοι να μην τα βγάζουν πέρα.
ΔΕΗ, θέρμανση, σούπερ-μάρκετ, ιατρικές υπηρεσίες και πολλά άλλα αγαθά εξακολουθούν να είναι αδικαιολόγητα ακριβά στην Ελλάδα είτε γιατί επιβαρύνονται με πολλούς φόρους, είτε γιατί το κράτος δεν τα παρέχει (στην περίπτωση της υγείας) με έναν αποτελεσματικό και σύγχρονο τρόπο.

Η αποτυχία όλων των κυβερνήσεων από το 2010 και έπειτα είναι το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να πείσουν και κυρίως να κάνουν πράξη μία Ελλάδα φιλικότερη για τους Έλληνες, προκειμένου να αποσβεστούν το συντομότερο δυνατόν οι συνέπειες της κρίσης.

Δεν χρειάζονται όλες οι μεταρρυθμίσεις χρήματα.

Το να διευκολύνεις πχ τους συνταξιούχους, προκειμένου να ταλαιπωρούνται λιγότερο στην σχεδόν καθημερινή τους επαφή με το σύστημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, δεν απαιτεί χρήματα, αλλά πολιτική βούληση και διάθεση σύγκρουσης με απαρχαιωμένα συστήματα και αγκυλωμένους μηχανισμούς της δημόσιας διοίκησης.

Δυστυχώς οι κυβερνήσεις νοιάζονται περισσότερο για τη δημιουργία νέων δημοσίων υπαλλήλων παρά για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Μία Ελλάδα μη φιλική για τους Έλληνες σημαίνει συνέχιση και του brain drain και του pensions drain.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #131 (10/11/2018-11/11/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω