Καταγγελία της «ΑΡΣΙΣ» για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ σε βάρος προσφυγόπουλων

THESSCITY 6.11.2018 | 10:42 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Καταγγελία της «ΑΡΣΙΣ» για ρατσιστική συμπεριφορά οδηγού του ΟΑΣΘ σε βάρος προσφυγόπουλων

THESSNEWS-DESK

Οδηγό του ΟΑΣΘ για ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι σε τρία προσφυγόπουλα, καταγγέλλει η ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ, το περιστατικό έγινε την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, όταν τρεις ανήλικοι πρόσφυγες από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο, ανέβηκαν από τη στάση «Αγορά», στο αστικό λεωφορείο της γραμμής «56» με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, προκειμένου να πάνε σε προπόνηση kung fu που συστηματικά παρακολουθούν.

Όπως σημειώνει η ΑΡΣΙΣ, «ο οδηγός του αστικού κοίταξε επίμονα και εξεταστικά τα τρία προσφυγόπουλα και, πριν συνεχίσει το δρομολόγιο, ζήτησε από τα παιδιά να κατέβουν από το λεωφορείο, λέγοντας συγκεκριμένα "κατεβείτε και πάρτε το επόμενο"».
«Τα παιδιά ντράπηκαν και κατέβηκαν, χωρίς να τολμήσουν να ζητήσουν το λόγο ενώ ο οδηγός δεν ρώτησε καν εάν έχουν εισιτήριο, καθώς η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών».

«Τελικά τα παιδιά», καταλήγει το δελτίο τύπου, «δεν πήγαν στην προπόνηση τους και επέστρεψαν στον ξενώνα συντετριμμένα από τη ντροπή», προσθέτει η ΑΡΣΙΣ.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε το θέμα και ξεκαθάρισε ερευνάται και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ώστε να υπάρξουν διοικητικές κυρώσεις αν χρειαστεί.

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε νέο πολιτισμό στους οδηγούς και τους ελεγκτές και μαζί με το επιβατικό κοινό να καλλιεργήσουμε την κοινωνική συνευθύνη» τόνισε ο κ.Παππάς.
 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω