Έτσι θα φτιάξετε τη τέλεια μαρέγκα!

ΓΕΥΣΗ 24.4.2021 | 21:30 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε τη τέλεια μαρέγκα!

THESSNEWS-DESK

Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις!

Μπεζεδάκια, λεμονόπιτες, αέρινες πάβλοβες στηρίζουν όλη τη γευστική και οπτική τους γοητεία στη μαρέγκα.

Τι χρειάζεται να προσέξεις για να πετύχουν;

1.Τα ασπράδια δεν πρέπει να περιέχουν ίχνη από κρόκους, τα δε αυγά πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Το μπολ να είναι καθαρό και στεγνό (το καλύτερο μπολ είναι το γυάλινο).

2.Η ζάχαρη δεν πρέπει να προστίθεται από την αρχή, αλλά αφού χτυπηθούν και σφίξουν τα ασπράδια, πρέπει δε να πέφτει κατά μικρές ποσότητες.

3.Πρόσθεσε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη και συνέχισε το χτύπημα της μαρέγκας. Κατόπιν πρόσθεσε το κορν φλάουρ (αν το προβλέπει η συνταγή) και το ξίδι ή το λεμόνι. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα σταμάτα το χτύπημα.

4.Για να καταλάβεις ότι έχετε πετύχει τη σωστή υφή, θα πρέπει αν μετακινήσεις το μπολ ελαφρά, το περιεχόμενό του (η χτυπημένη μαρέγκα) να μη μετακινείται.

5.Στρώσε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και σχεδίασε δύο κύκλους (για δίσκους μαρέγκας). Εκεί απλώνεις το μείγμα της μαρέγκας. (Αν φτιάξεις θήκη για πάβλοβα, ζωγραφίζεις έναν κύκλο και απλώσεις εκεί το 1/3 του μείγματος. Στην περίμετρο επάνω βάλε την υπόλοιπη μαρέγκα με κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με κουτάλι.)

6.Ψήσε τη/τις μαρέγκα/ες στους 130 οC – 140 οC επί 1 ώρα έως 1 ώρα και 30’ περίπου. Με το αργό ψήσιμο η μαρέγκα γίνεται τραγανή εξωτερικά και μαλακή στο εσωτερικό της, ενώ δεν αλλοιώνεται το χρώμα της.

Φωτογραφία από photoAC από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω