Είσαι νόμιμος; Είσαι βλάκας!

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 15.10.2018 | 20:31 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Είσαι νόμιμος; Είσαι βλάκας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Ανάγλυφα, παραστατικά και χωρίς δισταγμό παραθέτει στον Πρωθυπουργό τις συνέπειες του φαινομένου Airbnb με ανοικτή επιστολή του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων «Ο Αριστοτέλης», κ. Δημήτρης Χαδαλής.

«Τα καταλύματα της οικονομίας του διαμοιρασμού λειτουργούν χωρίς κανόνες και προδιαγραφές και σήμερα, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, έφθασαν πανελλαδικά τις 70.000.

Αυτή, λοιπόν, η οικονομική δραστηριότητα, εφόσον θελήσει ο επιχειρηματίας να ασκείται νόμιμα, επιβαρύνεται μόνο με 15% επί των εισπράξεων, ενώ η επιβάρυνση των νόμιμων εγκεκριμένων από τον ΕΟΤ επιχειρήσεων φθάνει το 75% έως 80%! Υπάρχουν επιτήδειοι οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες ενοικιάζουν από ιδιοκτήτες διαμερίσματα ή και συγκροτήματα διαμερισμάτων, τα οποία τα υπενοικιάζουν στο εξωτερικό με αγγελίες σε εφημερίδες, παρακάμπτοντας και τις πλατφόρμες ενοικίασης, με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει τίποτα. 

Με την πορεία που πήρε η ενοικίαση κατοικιών πανελλαδικά, έχουν ανοίξει οι δρόμοι για ανεξέλεγκτους τουρίστες και αμφιβόλου ποιότητας καταλύματα, που θα πλήξουν αυτό που τόσα χρόνια όλοι μαζί, πολιτεία, φορείς και επιχειρηματίες, κτίσαμε, την Ελλάδα της φιλοξενίας και της ασφάλειας.

Η υποβάθμιση που υφίσταται το τουριστικό προϊόν της χώρας είναι τεράστια. Έρχονται τουρίστες με 15,00 ευρώ ανά διανυκτέρευση (τα οποία ούτε αυτά φορολογούνται) και με τα αυτοκίνητα γεμάτα τρόφιμα από τη χώρα τους, πλήττοντας και την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Στη ΔΕΘ ακούσαμε για ένα νέο ρεκόρ αφίξεων το 2018 στον τουρισμό. Μια αύξηση 15%, με τις αφίξεις να φθάνουν τα 32 εκατομμύρια. Κανείς δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε τη διάθεση να το αμφισβητήσει. Το ερώτημα είναι πού πήγαν όλοι αυτοί οι τουρίστες, από τη στιγμή που η ΠΟΞ δηλώνει πως η αύξηση ήταν μηδενική και ο κλάδος των νόμιμων καταλυμάτων καταγράφει μείωση των διανυκτερεύσεων άνω του 15%.

Είναι προφανές πως οι επιπλέον αφίξεις διοχετεύθηκαν στα παράνομα, μη δηλωθέντα και αμφιβόλου ασφάλειας και μηδενικής παροχής υπηρεσιών καταλύματα».
Καλύτερα από τον κ. Χαδαλή δύσκολα θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τη «μάστιγα» Airbnb.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #127 (13/10/2018-14/10/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω