Νιόκι στο τηγάνι με γαρίδες σοτέ σε σάλτσα βουτύρου

ΓΕΥΣΗ 14.10.2018 | 23:58 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Νιόκι στο τηγάνι με γαρίδες σοτέ σε σάλτσα βουτύρου

THESSNEWS-DESK

Λεμονάτη σάλτσα βουτύρου με τρυφερά νιόκι και σοταρισμένες γαρίδες

Συστατικά

450 gr νιόκι

2 κ. σούπας ελαιόλαδο

8 κ. σούπας βούτυρο

250 gr γαρίδες καθαρισμένες

αλάτι, πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/3 φλ. ζωμός κοτόπουλου

χυμός από 1 λεμόνι

2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σούρωσέ τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε τα νιόκι και σοτάρισέ τα για τρία λεπτά την κάθε πλευρά.

Μόλις πάρουν χρυσό χρώμα, αφαίρεσέ τα από το τηγάνι.

Λιώσε δύο κουταλιές βούτυρο στο τηγάνι και πρόσθεσε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι και σοτάρισε για τρία λεπτά.

Αφαίρεσε τις γαρίδες και πρόσθεσε το σκόρδο, ανακατεύοντας για ένα λεπτό.

Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για δυο λεπτά.

Πρόσθεσε και το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει και ενσωματωθεί, επίστρεψε τις γαρίδες και τα νιόκι στο τηγάνι.

Σέρβιρε όσο είναι ζεστά πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω