Γλυκές αυγόφετες αρωματισμένες με μπαχαρικά κολοκύθας

ΓΕΥΣΗ 14.10.2018 | 23:45 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Γλυκές αυγόφετες αρωματισμένες με μπαχαρικά κολοκύθας

THESSNEWS-DESK

Αφράτες αυγόφετες με φθινοπωρινό άρωμα και σιρόπι σφενδάμου για το τέλειο πρωινό

Συστατικά

Για τις αυγόφετες:

4 μεγάλα αυγά

1 φλ. γάλα

3/4 φλ. πουρές κολοκύθας (κονσέρβα)

1 1/2 κ. γλυκού μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα

1 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κ. γλυκού αλάτι

12 φέτες γλυκό ψωμί μπριός

1/4 φλ. βούτυρο

1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)

1 κ. σούπας ζάχαρη άχνη

Για τα μπαχαρικά για κολοκυθόπιτα:

4 κ. γλυκού σκόνη κανέλα

2 κ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

1 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλο

1/2 κ. γλυκού σκόνη μοσχοκάρυδου

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την κανέλα με το τζίντζερ, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα αυγά με το γάλα, τον πουρέ κολοκύθας, ενάμισι κουταλάκι από το μείγμα μπαχαρικών, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.

Μία-μία, βύθισε τις φέτες ψωμιού στο μείγμα αυγών για περίπου 10 δευτερόλεπτα, ώστε να απορροφήσουν τα υγρά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώσε μιάμιση κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Σε μερίδες των δύο, ψήσε τις αυγόφετες για περίπου τρία λεπτά την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επανάλαβε την διαδικασία λιώνοντας και το υπόλοιπο βούτυρο για τις επόμενες αυγόφετες.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω