Αφράτη φριτάτα με κολοκυθάκια και μπέικον

ΓΕΥΣΗ 14.10.2018 | 23:35 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αφράτη φριτάτα με κολοκυθάκια και μπέικον

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστή ομελέτα φούρνου με αρωματικά κολοκυθάκια και τραγανό μπέικον

Συστατικά

10 φέτες μπέικον

3 φλιτζάνια ψωμί σε κυβάκια

3 κολοκυθάκια κομμένα σε μισοφέγγαρα

10 μεγάλα αυγά

1 φλ. γιαούρτι

1 φλ. γάλα

2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

1 κ. γλυκού αλάτι

1/4 κ. γλυκού πιπέρι

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος σύμφωνα με το tlife.gr

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.

Σε ένα πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ψήσε το μπέικον για πέντε λεπτά την κάθε πλευρά και αφαίρεσέ το.

Θρυμμάτισε το μπέικον σε κομματάκια και ξαναβάλ’ το στο τηγάνι.

Πρόσθεσε το ψωμί και τα κολοκυθάκια και ανακάτεψε καλά.

Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και έπειτα πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλατοπίπερο και μισή από την παρμεζάνα.

Ρίξε το μείγμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι και πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί.

Βάλε το πυρίμαχο τηγάνι στο φούρνο και ψήσε για περίπου 10 λεπτά.

Άφησε τη φριτάτα να “σταθεί” για πέντε λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστή.

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω