Έτσι θα φτιάξετε τα αυθεντικά μεξικάνικα φαχίτας!

ΓΕΥΣΗ 11.10.2018 | 17:51 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Έτσι θα φτιάξετε τα αυθεντικά μεξικάνικα φαχίτας!

THESSNEWS-DESK

Είναι ένα πιάτο της μεξικανικής κουζίνας που το αγαπάμε ιδιαίτερα, καθώς γίνεται εύκολα και είναι ταυτόχρονα και πεντανόστιμο.

Ο λόγος φυσικά για τα φαχίτας κοτόπουλο, με τον Γιώργο Τσούλη να μας λέει πώς να τα φτιάξουμε!

ΥΛΙΚΑ

3 στήθη κοτόπουλο

1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες

½ κ.σ. Jalapenos, ψιλοκομμένο

20 ml ξύδι, βαλσάμικο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη μαρινάδα

1 κ.γ. τσίλι, σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.γ ζάχαρη,κρυσταλλική

1 κ.σ κύμινο

½ κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. σκόρδο,σκόνη

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τα κοτόπουλα και τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε ώστε όλα τα υλικά να πάνε παντού, φορώντας γάντια μιάς χρήσης. Μόλις όλα τα υλικά είναι καλά ανακατεμένα αφήνουμε τα κοτόπουλα μας στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμα τα κοτόπουλα, τα κόβουμε με ένα ίσιο μαχαίρι σε κάθετες λεπτές φέτες.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε εκει τα κοτόπουλα.

Όταν είναι έτοιμα τα κοτόπουλα τα αφαιρούμε από το τηγάνι σε ένα μπολ.

Στο ήδη υπάρχον τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ύστερα προσθέτουμε τα κοτόπουλα και τα σοτάρουμε μαζί για 1 με 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε με ξύδι βαλσάμικο,αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε.

 

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω