Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Κάκιστη επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

THESSCITY 3.10.2018 | 13:49 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Κάκιστη επαναϊδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης

THESSNEWS-DESK

Τι αναμένεται να αποφασίσουν από εδώ και πέρα

Μέτωπο με την κυβέρνηση και τον υπουργό υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ανοίγουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ μετά την κατάθεση στην Βουλή τροπολογίας με τη οποία επιτρέπεται να εκτελούνται αστικά ή υπεραστικά δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ ή από τους ΟΤΑ ή από οδικό μεταφορέα επιβατών με την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΟΣΕΘ και ΚΤΕΛ ή άλλου φορέα. Ανάλογη δυνατότητα προβλέπεται για τον ΟΑΣΑ στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καταγγέλλουν τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη για την «αυταρχική και χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζόμενους των δημόσιων συγκοινωνιακών φορέων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αλλά ούτε και με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προώθηση στη Βουλή προς ψήφιση μιας νομοθετικής ρύθμισης που άπτεται της ζωής και της καθημερινότητας του 60% του πληθυσμού της Ελλάδας».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «προσπάθεια κάκιστης μορφής επαναϊδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που πριν ένα χρόνο κρατικοποιήθηκαν από τη σημερινή κυβέρνηση».

Επίσης χαρακτηρίζουν την τροπολογία «πρόχειρη ακατανόητη και ανεδαφική, η οποία δεν θα επιλύσει τα υφιστάμενα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των Θεσσαλονικέων, αλλά το αντίθετο θα τα επιδεινώσει και θα αυξήσει σημαντικά το κόστος μετακίνησης για τους πολίτες».

Με την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ καλούν την Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις περιοχές των οποίων το 2003 και το 2011 επεκτάθηκε η αστική συγκοινωνία να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες «ανακοπής αυτής της ακατανόητης νομοθετικής πρωτοβουλίας».

Επίσης καλούν τα κόμματα της Βουλής να αντιδράσουν ενώ καλούν τον υπουργό να αποσύρει την τροπολογία. Ωστόσο αναφέρουν ότι ακόμη και αν ψηφιστεί «οι φορείς της Θεσσαλονίκης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα αποτρέψουν την εφαρμογή της».

 

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω