Στη Θεσσαλονίκη η νέα υπουργός Πολιτισμού - Τι είπε στους δημοσιογράφους

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 13.11.2016 | 15:40 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Στη Θεσσαλονίκη η νέα υπουργός Πολιτισμού - Τι είπε στους δημοσιογράφους

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΡΑΚΙΟΥΛΑΧ || [email protected]

Συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους είχε σήμερα στην Θεσσαλονίκη η νέα υπουργός πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία ξεναγηθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου που ρίχνει αυλαία σήμερα. 

"Η Θεσσαλονίκη είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Ενημερώθηκα για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και είδα τους καταπληκτικούς χώρους που ζωντανεύουν με μουσεία και εκθέσεις όλο το χρόνο. Είναι σημαντικό να συνδέσουμε το παρόν με το μέλλον. Το φεστιβάλ πρέπει να επεκταθεί όλο το χρόνο. Η τέχνη πρέπει να γίνει κομμάτι της παιδείας για να δούμε το αύριο με ελπίδα. Το Φεστιβάλ έχει ελεύθερες φωνές που θίγουν θέματα που μας αφορούν όλους. Η Ελλαδα αν και μικρή χώρα έχει να δείξει σπουδαία δείγματα σινεμά. Χρειάζεται αυτοπεποιθηση και ανάταση της χώρας στις δύσκολες εποχές που ζούμε."ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων η υπουργός.

Η κ. Κονιόρδου επισήμανε ότι για τις επαγγελματικές της δραστηριότητες εκτός υπουργείου εργάζεται αμισθί.

Και πρόσθεσε ότι είναι μεγαλο προνόμιο σ αυτή τη χώρα να ασχολεισαι με θέματα πολιτισμού.

"Χρειάζεται συνεργεία και αλληγγευη και όχι χρήματα.Θεωρώ ότι είναι στιγμή να συνδεθεί το υπουργείο πολιτισμού με το υπουργείο παιδειας και το υπουργείο τουρισμού. Να συνδεθεί με την αειφόρο ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες."

Φωτογραφίες Φωτογραφίες

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω