Τα γήπεδα, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 17.9.2018 | 10:25 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Τα γήπεδα, τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ || [email protected]

Πόσο σημαντική είναι η κατασκευή ενός καινούργιου γηπέδου σε σύγκριση με τη δημιουργία σχολείων ή νοσοκομείων;

Επειδή δεν είμαι πολιτικός και προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει και να γίνω, θα λαϊκίσω υπέρμετρα.

Δεν είναι πιο σημαντική.

Στο πλαίσιο αυτό μόνο για προεκλογικούς λόγους μπορώ να εξηγήσω τη φούρια που επιδεικνύεται, προκειμένου να φανεί πως το ζήτημα της ανέγερσης ενός νέου γηπέδου προχωρά.

Σε μία χώρα χρεοκοπημένη η προτεραιότητα δεν μπορεί να είναι οι διευκολύνσεις προς την κατεύθυνση της ανέγερσης νέων γηπέδων.

Προφανώς επειδή εξακολουθούμε να διαθέτουμε φιλελεύθερη οικονομία, ο οποιοσδήποτε διαθέτει κεφάλαια μπορεί να αγοράσει ή να αποκτήσει νόμιμα μία έκταση, να λάβει τις απαραίτητες άδειες και να ανεγείρει ένα γήπεδο.

Η πολιτεία από την πλευρά της παρέχει και επιτηρεί το θεσμικό και νομικό πλαίσιο υλοποίησης τέτοιων μεγάλων επενδύσεων. Μέχρι εκεί όμως.

Εάν επιλυθούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ανεγερθεί και λειτουργήσει το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, αγοραστούν καινούργια λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ, εξασφαλιστεί το εργασιακό μέλλον όσων απασχολούνται στην ΕΛΒΟ κτλ, τότε μπορείς να ικανοποιήσεις και το αίτημα που σου έχει κατατεθεί για το νέο γήπεδο.

Παλαιότερα (πριν δεκαετίες) γίνονταν χαριστικές ρυθμίσεις για να μπορούν να επιβιώνουν οι καταχρεωμένες ανώνυμες ποδοσφαιρικές εταιρείες.

Αυτά αποτελούν κομμάτι του παρελθόντος, παρόλο που χτίστηκαν πάνω σε αυτές τις ρυθμίσεις ολόκληρες πολιτικές καριέρες.

Σήμερα που δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να γίνουν χαριστικές ρυθμίσεις, η προεκλογική «μάχη» διανθίζεται από νέου τύπου «χατίρια», τα οποία ικανοποιούν οι πολιτικές ηγεσίες για να έχουν φιλικά διακείμενες τις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Επειδή όμως υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι, εύκολα γίνεται κατανοητό πως μόνο όταν όλα τα παιδιά αυτής της χώρας, μέσω voucher, βρουν μία θέση σε έναν παιδικό σταθμό, τότε θα μπορούμε να διευκολύνουμε και την ανέγερση γηπέδων.

 

Από το φύλλο της THESSNEWS #123 (15/09/2018-16/09/2018)

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω