Πώς αντέδρασαν οι καταστηματάρχες της Καρόλου Ντηλ για την δενδροφύτευση (ΦΩΤΟ)

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.11.2016 | 17:09 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Πώς αντέδρασαν οι καταστηματάρχες της Καρόλου Ντηλ για την δενδροφύτευση (ΦΩΤΟ)

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΟΛΝΑΡΑΣ || [email protected]

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα για τους καταστηματάρχες στην οδό Καρόλου Ντηλ μετά τη νέα δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής από τον δήμο της Θεσσαλονίκης

 

Σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης επρόκειτο για μια προσπάθεια να τονωθεί το πράσινο σε μια από τις κεντρικότερες περιοχές της πόλης, αφού πολλά δέντρα ήταν ξερά ή είχαν τσιμεντωθεί οι δενδροδόχοι. Όπως ήταν λογικό οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής είδαν με καχυποψία ή ακόμα και με οργή την ενέργεια της δημοτικής αρχής.

Σύμφωνα με καταστηματάρχη της περιοχής, ο δήμος Θεσσαλονίκης «δεν ενημέρωσε κανέναν για την δενδροφύτευση, απλά ήρθαν σήμερα από το πρωί και με το έτσι θέλω μπήκαν σε χώρους που ήδη πληρώνουμε». Όπως λέει μάλιστα ο ίδιος «τα τραπεζοκαθίσματα τα πληρώνουμε εμείς οι ίδιοι, ο δήμος αντί να βοηθήσει τους επιχειρηματίες της πόλης, τους δυσκολεύει, όταν μαγαζιά αγοράζουν τέντες και άλλα πράγματα για εξωτερικό εξοπλισμό του μαγαζιού και ο δήμος έρχεται και τα ξηλώνει. Τότε δυσκολεύει πολύ την κατάσταση, ακόμα και μαγαζιά πολλών ετών στην πόλη που έχουν άδειες είναι αναγκασμένα να μπουν στο παιχνίδι του δήμου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ο δήμος φέρνει την διχόνοια

Όπως επισημαίνει άλλος καταστηματάρχης, η κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στους καταστηματάρχες της περιοχής και στους κατοίκους έχει εντάσεις αφού «ο δήμος βάζει τους κατοίκους να μαλώνουν με εμάς τους καταστηματάρχες, γιατί περιορίζει τον χώρο των πεζών, με αποτέλεσμα να παραπονιούνται»

Η Κατερίνα Γιαννούλη ιδιοκτήτρια καταστήματος επί 25 χρόνια στην περιοχή εκφράζει το παράπονο της στην Thessnews  λέγοντας ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης αρνείται να δώσει κανονιστική διάταξη, αρνείται να ορίσει τα τραπέζια των μαγαζιών, είμαι διατεθειμένη να πληρώσω την άδεια για να μην έχω προβλήματα και πρόστιμα, αλλά ο δήμος παραμένει ουδέτερος, δεν μου δίνει την άδεια και από την άλλη, μου λέει πως είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου» δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι «λειτουργώ το μαγαζί 25 χρόνια και δεν χρωστάω τίποτα στον δήμο, αντίθετα τον έχω χρυσοπληρώσει δίνοντας και το τελευταίο ευρώ για τα δημοτικά τέλη, πλέον με τα πρόστιμα έχω φτάσει στο ποσό των 12.000 ευρώ, επειδή δεν έχω την άδεια που προτίθεμαι να πληρώσω, πήγαμε στα δικαστήρια και έχει αναβληθεί τρεις φορές η δίκη καθώς χρειαζόταν την άδεια για να δοθεί η τελική απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Η άλλη εκδοχή

Σύμφωνα με λεγόμενα ιδιοκτήτη καφετέριας της περιοχής, η νέα δενδροφύτευση της οδού Καρόλου Ντηλ «ωραιοποιεί την περιοχή, δεν αλλάζει κάτι γιατί σε υπάρχουσες δενδροδόχους τοποθετήθηκαν νέα δέντρα στην θέση των παλιών-μαραμένων δέντρων», σημειώνει χαρακτηριστικά στην Thessnews και προσθέτει ότι «η δενδροφύτευση συμβάλλει στην ωραιοποίηση των περιοχών. Μακάρι όλες οι περιοχές να αναβαθμιστούν όπως και η οδός Καρόγλου Ντηλ», σχολιάζει.   

Φωτογραφίες Φωτογραφίες


Επάνω