Βάζει πωλητήριο στις μετοχές του στη Σουρωτή ΑΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ 11.11.2016 | 16:32 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Βάζει πωλητήριο στις μετοχές του στη Σουρωτή ΑΕ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || [email protected]

Πωλητήριο βάζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουρωτής στο ποσοστό μετοχών που κατέχει στην εταιρεία ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, ενώ σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που Ιβάν Σαββίδης αγοράζει μετοχές από τους μικρομέτοχους.

 

Με τον ομογενή επιχειρηματία να έχει στην κατοχή του το 43%, των μετοχών, τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουρωτής αποφάσισαν χθες με έκτακτη γενική συνέλευση, να διαθέσουν προς πώληση το δικό τους ποσοστό, που αντιστοιχεί στο 4,5% των μετοχών.

Πρόκειται συνολικά για 702.472 τεμάχια μετοχών που με ανοικτή δημόσια πρόσκληση, αναμένεται να γίνουν δεκτές δεσμευτικές προτάσεις με τιμής 1,2 ευρώ για κάθε μετοχή, ένα ποσό μεγαλύτερο από το ποσό με το οποίο αγόρασε μέχρι σήμερα ο Ιβάν Σαββίδης και η Dimera τις μετοχές των μικρομετόχων.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα στο δ.σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σουρωτής στις εννέα το βράδυ και να οριστεί ημερομηνία διαξαγωγής της διαδικασίας.

Πρόκειται για έναν εύρωστο Αγροτικό Συνεταιρισμό, που δεν έχει χρέη, πράγμα σπάνιο στη χώρα, αφού αρκετοί συνεταιρισμοί του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αγορά του ποσοστού, που απευθύνεται πέραν των δύο γνωστών «μνηστήρων» (Dimera, Coca Cola), και σε άλλους ενδιαφερόμενους, αναμένεται να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αποστακτηρίου και εργοστασίου τυποποίησης ελαιολάδου.

Μάλιστα υπάρχει ήδη στα σκαριά το business plan για το αν μη τι άλλο φιλόδοξο σχέδιο για τον Αγροτικός Συνεταιρισμό Σουρωτής. Το ποσοστό σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχει ο Συνεταιρισμός είναι όπως φημολογείται «πολύφερνη νύφη».


Επάνω