Αρωματικό ρύζι με κοτόπουλο, φασόλια και καλαμπόκι

ΓΕΥΣΗ 9.10.2020 | 17:55 Στείλτε το με email Εκτυπώστε το

Αρωματικό ρύζι με κοτόπουλο, φασόλια και καλαμπόκι

THESSNEWS-DESK

Λαχταριστή σαλάτα ρυζιού με λαχανικά και κοτόπουλο

Συστατικά

1 κ. σούπας ελαιόλαδο

500 gr φιλέτο μπούτι κοτόπουλο σε κύβους

αλάτι, πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 φλ. ζωμός λαχανικών

1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια

1 κονσέρβα καλαμπόκι

2 φλ. ρύζι

2 ντομάτες ψιλοκομμένες

χυμός από 2 lime

2 κ. γλυκού ξύσμα lime

1/4 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος

αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπέρωσε καλά το κοτόπουλο.

Ρίξε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σοτάρισε για τρία λεπτά.

Πρόσθεσε το σκόρδο και την πιπερίτσα και συνέχισε να ανακατεύεις για ένα λεπτό.

Ρίξε το ζωμό λαχανικών, τα φασόλια και το καλαμπόκι στην κατσαρόλα και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός πρόσθεσε το ρύζι.

Κάλυψε με το καπάκια και βράσε μέχρι να ετοιμαστεί το ρύζι.

Αφαίρεσε από τη φωτιά την κατσαρόλα και άφησέ την για πέντε λεπτά να “σταθεί”.

Φωτογραφία από takedahrs από το Pixabay

THESSNEWS / NEWSLETTER


Επάνω