Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Π. Αβραμόπουλος στην ThessNews: «Αν δεν αλλάξουμε, δεν θα υπάρξουμε»

ΑΠΟΨΕΙΣ

15/01/20186:01 πμ

Π. Αβραμόπουλος στην ThessNews: «Αν δεν αλλάξουμε, δεν θα υπάρξουμε»

Π. Αβραμόπουλος στην ThessNews: «Αν δεν αλλάξουμε, δεν θα υπάρξουμε»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του δημάρχου» λέει ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος δημοσιοποιώντας την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο κ. Αβραμόπουλος αποκαλύπτει στην ThessNews την ατζέντα της συζήτησης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί και δεν ζητά οποιαδήποτε θέση στη διοίκηση του δήμου.

Παράλληλα ο συνιδρυτής της Πρωτοβουλίας μιλά για τους στόχους που θέτει και τις προϋποθέσεις, ώστε η παράταξη να κερδίσει μια τρίτη θητεία στη διοίκηση του δήμου.

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος σχολιάζει τις αντιπαραθέσεις για τα Χριστούγεννα καθώς και τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο δήμος για το Σκοπιανό.

Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω τη συζήτησή μας με το ρεπορτάζ. Έπεσαν γέφυρες με τον δήμαρχο; Λέγεται ότι θα είστε ο επόμενος αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Από πού προκύπτει το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας; Δεν τίθεται, βεβαίως, τέτοιο θέμα! Κοιτάξτε, ο Γιάννης Μπουτάρης ζήτησε να με συναντήσει και εγώ αποδέχτηκα την πρόσκλησή του. Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Δεν είμαστε εχθροί ούτε οι δικές μου διαφορές μαζί του είναι προσωπικές. Στη συνάντησή μας, κατά την οποία είπαμε πολλά, του ξεκαθάρισα εξαρχής ότι δεν επιθυμώ και δεν επιζητώ οποιαδήποτε θέση στη διοίκηση του δήμου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις της παράταξης, να αποκαταστήσουμε την επαφή μας με τους πολίτες, η οποία έχει διαρραγεί, και να γίνει μία προσπάθεια για να αναγεννηθεί η παράταξη. Να ξεφύγουμε από τον γυάλινο τοίχο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τη διοίκηση και ο οποίος επιδρά παραμορφωτικά για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης. Προβλήματα τα οποία έχω θέσει κατ’ επανάληψη και είναι πλέον ολοφάνερα.

Υπάρχει ακόμα το περιθώριο για την τρίτη θητεία της Πρωτοβουλίας; Τι χρειάζεται να γίνει;

Αναγκαία προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να δώσουμε αμέσως λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, παρά το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Κυκλοφοριακό, απορρίμματα, διασφάλιση του δημόσιου χώρου, υποδομές στις καθημερινές λειτουργίες της πόλης, ουσιαστικές παρεμβάσεις στις δημοτικές κοινότητες, ενεργοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου… Μπορώ να μιλάω επί ώρα για αυτά. Και βεβαίως χρειάζεται να ξεφύγουμε από την αλαζονεία της εξουσίας και να ξαναβρούμε την πηγαία σχέση μας με τους ανθρώπους αυτής της πόλης. Χωρίς πολλά και ανούσια λόγια, χωρίς υπερφίαλα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Αν δεν αλλάξουμε, λοιπόν, δεν θα υπάρξουμε και ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του για αυτό.

Θα επανέλθω στο ρεπορτάζ και θα σας ρωτήσω για αυτούς εντός της διοίκησης που δεν βλέπουν με καλό μάτι την επανασύνδεσή σας με τον δήμαρχο. Άλλωστε ήθελαν πρόσφατα το κεφάλι σας «επί πίνακι»…

Αλήθεια; Υπάρχουν τόσο μικρόνοες στη διοίκηση του δήμου; Αν υπάρχουν, θα είναι φαντάζομαι πολλοί λίγοι.

Μεγάλη κουβέντα ξεκίνησε για το Σκοπιανό. Ποια στάση πρέπει να τηρήσει κατά τη γνώμη σας ο δήμος Θεσσαλονίκης;

Η απάντηση είναι προφανής. Η επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος είναι ευθύνη της κυβέρνησης της χώρας και συνολικά της πολιτικής της ηγεσίας. Άλλωστε ακόμη, επί της ουσίας, δεν γνωρίζουμε οτιδήποτε συγκεκριμένο. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Όταν όμως εκπροσωπεί την πόλη της Θεσσαλονίκης, πρέπει να περιμένει τις τελικές προτάσεις και τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Μέχρι τότε δεν χρειάζονται πολλές κουβέντες για το θέμα αυτό. Είναι μεγάλο, είναι ευαίσθητο, είναι σύνθετο, οι πτυχές του είναι πολλές… Όταν τα πράγματα θα έχουν πάρει μια πιο σαφή μορφή, πιθανόν να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Πιστεύετε και εσείς ότι τα φετινά Χριστούγεννα ήταν τα καλύτερα που έκανε ο δήμος Θεσσαλονίκης;

Πρέπει να λήξει οριστικά η εντελώς αντιπαραγωγική συζήτηση για τα Χριστούγεννα, η οποία γίνεται κάθε χρόνο. Ο δήμος έχει την ευθύνη να στολίζει την πόλη για τις γιορτές και να διοργανώνει κάποιες εκδηλώσεις για να ψυχαγωγούνται κάτοικοι και επισκέπτες και να ενισχύεται η κίνηση στην αγορά. Αυτό είναι απλό και έχει λυθεί σε όλες τις πόλεις του δυτικού κόσμου. Δεν επιτρέπεται να αποτελεί για εμάς εδώ και τόσα χρόνια αντικείμενο ιδεολογικών, αισθητικών και άλλων περιττών αντιπαραθέσεων.

Από το φύλλο της THESSNEWS #88 (13/01/2018-14/01/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

ΑΠΟΨΕΙΣ

7.11.202311:51 πμ

  Το πάρκο Αχειροποιήτου είναι το πάρκο που παίξαμε. Κρυφτό πίσω από τα αγάλματα των Μακεδονομάχων. Το πάρκο που φιλοξένησε την πρώτη εφηβεία μας. Το πάρκο που έκανε πατίνια η μικρή αδελφή μου. Το πάρκο που πηγαίναμε τον παιδικό μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

31.10.20233:03 μμ

Ποιός τους έδωσε άδεια; Σιγά μη μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν άδεια. Ποιό σκοπό εξυπηρετούν; Κάποιον σίγουρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον κοινό νου… Πες μου που πουλάν καρδιές και ΑΛΥΣΙΔΕΣ για κώνους! Να μην σου τους

ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202312:10 μμ

    Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα θέμα για τα «έπιπλα πόλης». Δηλαδή για φανοστάτες (έτσι δεν τα λένε επισήμως;), παγκάκια, δοχεία απορριμάτων, κάγκελα, σιδεριές υπονόμων και σιδεριές γύρω από δέντρα που τα υπέγραφαν γνωστοί και καταξιωμένοι διεθνώς designers.

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.10.202310:49 πμ

    Σας την έσκασα – όλους! Νομίζατε οτι θα αναφερθώ στα καφέ-μπαρ-εστιατόρια που δεν αφήνουν να περάσεις αν είσαι πάνω από 48 κιλά, τόσο που έχουν απλώσει τα τραπεζάκια τους, έτσι δεν είναι; Όοοοοχιιιιιιι… Στρώνω το κόκκινο χαλί-χάλι, παίρνω

ΑΠΟΨΕΙΣ

17.10.202310:28 πμ

  Κάποτε ο αείμνηστος πεφωτισμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς είχε προτείνει να επιβληθεί η δημιουργία κήπων στις (βρωμο)ταράτσες των πολυκατοικών της Αθήνας.   Φανταστείτε…πηγαίνεις να προσγειωθείς με το αεροπλάνο στο κλεινόν άστυ και αντικρύζεις τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Δεν έγινε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή