Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

ΑΠΟΨΕΙΣ

24/07/202010:29 πμ

Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

Ο ΥΠΟΙΚ στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: Τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή- Αρχές Αυγούστου ο μηδενισμός προκαταβολής φόρου – Επιδότηση δόσης δανείων (audio)

Γράφει thessnews

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την ετοιμότητα της ελληνικής οικονομίας ακόμα και για το δυσμενέστερο σενάριο εξέφρασε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας.

«Στο βασικό σενάριο που ‘τρέχει’ η ελληνική οικονομία, βεβαίως έχουμε και δυσμενέστερα σενάρια. Έχουμε δηλαδή και σενάρια ακραίων καταστάσεων. Ακραίων καταστάσεων όχι μόνο σε ότι αφορά στον τουρισμό αλλά πιθανόν και ένα δεύτερο κύμα του κορωνοϊού από το φθινόπωρο και μετά. Γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή της κρίσης είπαμε ότι θα λειτουργούμε εμπροσθοβαρώς, έγκαιρα, αλλά θα κρατάμε και όπλα για να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή στη μάχη κατά δυσμενών οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης» ανέφερε.

Και τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή

«Θα υπάρξει τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών « η οποία θα ενσωματώσει τη μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων, κυρίως στον τουρισμό, τους μήνες και Ιούνιο και Ιούλιο».

Όπως είπε χθες έγινε ακόμα μία πληρωμή σημειώνοντας πως έχουν ήδη πληρώσει τις 80.000 από τις 90.000 επιχειρήσεις που έκαναν αίτηση.

Ενδεικτικά για τον τουρισμό είπε ότι στα νησιά μέχρι και χθες έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς 17.557 επιχειρήσεων η δεύτερη επιστρεπτέα. Συνολικά στα νησιά το υπουργείο Οικονομικών 363,5 εκατ. ευρώ.

Μηδενισμός προκαταβολής φόρου

Επί  προσθέτως ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε πως στη βουλή ψηφίζεται ο μηδενισμός της προκαταβολής φόρου. Πρόκειται για μία εκκρεμότητα η οποία όπως είπε θα αντιμετωπιστεί το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. «Έχουμε προγραμματίσει πως θα γίνει» ανέφερε.

Αναφέρθηκε και στις προηγούμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας όπως τον συμψηφισμό του 25% στον ΦΠΑ. «Όποια  οφειλή προέκυψε μέσα στο lockdown θα πληρωθεί από του χρόνου άτοκα ή σε 24 δόσεις με ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο».

Επιπλέον ψηφίστηκε ο νόμος για τις μικροπιστώσεις, έτσι ώστε όπως εκτιμούν από το Σεπτέμβριο- Οκτώβριο ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις να αντλήσουν μέχρι 25.000 ευρώ και σε μία άλλη σειρά πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το τραπεζικό σύστημα.

Σε ότι αφορά στο τραπεζικό σύστημα ο υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι δεν έχει τον βηματισμό που έχει η ελληνική πολιτεία. Υπάρχουν όμως όπως είπε σημάδια βελτίωσης τα οποία αποτυπώνονται στις εκταμιεύσεις έχοντας φτάσει στις 9.000 επιχειρήσεις, 1,2 δις ευρώ. Συνολικά μαζί με τον εγγυοδοτικό μηχανισμό συνολικά έχουν ‘πέσει’ στην ελληνική οικονομία σχεδόν 2 δις. ευρώ.

Πτωχευτικό δίκαιο και πρόγραμμα ‘γέφυρα’

Με το νέο πτωχευτικό κώδικα σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα θα επίχειρηθεί να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Προφανώς θα λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και θα βγάζει στη ‘σέντρα’ στρατηγικούς κακοπληρωτές, ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως «προστασία πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται στην Ελλάδα από το Φεβρουάριο του 2019. Καταργήθηκε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης». Υπάρχει ένα πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης και είναι ένα πλαίσιο προστασίας της  α κατοικίας με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και αφορά μόνο τα κόκκινα δάνεια μέχρι το τέλος του 2018.

«Εμείς φέραμε το το πρόγραμμα ‘γέφυρα’» το οποίο ενισχύει για πρώτη φορά και τους ενήμερους διανειολήπτες, ανέφερε. «Για πρώτη φορά το κράτος είναι κοντά στην κοινωνία και στους ενήμερους και στους κόκκινους δανειολήπτες, και στους κόκκινους δανειολήπτες και μετά το 2018, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα» ανέφερε.

Ακούστε το ηχητικό

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

10.1.202412:32 μμ

  Επιστρέφουν αύριο το βράδυ με διπλό επεισόδιο, για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς θεατές τους, οι «Πανθέοι», οι οποίοι κατά το «διάλειμμα των εορτών», προγραμματίστηκε να προβάλλονται μόνον μία φορά την εβδομάδα – μια απόφαση λανθασμένη κατά την ταπεινή μου

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.20245:37 μμ

  Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2024 δεν άργησε. Το όνομά της, Γεωργία. Να γράψω να είναι η τελευταία; Να προσευχηθώ;   Δεν είναι στο δικό μου χέρι.   Γράφω, γράφω κάθε μέρα. Για βιασμούς και δολοφονίες. Ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις. Στην

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.202410:39 πμ

  Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα ζητήματα-ταμπού αφορούν άλλους. Εμείς, τα ξορκίζουμε, φτύνουμε τον κόρφο μας που δεν μας έτυχε και σηκώνουμε το δάχτυλο. Άσπρο-μαύρο. Θηλυκό-αρσενικό. Γιν και γιαν. Δεν υπάρχουν γκρι ζώνες. Είναι ψεύτικες. Στρουθοκαμηλισμός. 2024. Ελλάδα. Προσωπικά, στον

ΑΠΟΨΕΙΣ

8.1.202412:20 μμ

    Η αμερόληπτη εκτίμησή μου είναι πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στη χωματερή που έιχε καταντήσει το κέντρο πόλεως. Να καμαρώσουμε ακόμη είναι άωρο, είναι νωρίς, αλλά ένα 15% του το δίνω και του Δημαρέλου και

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.12.20232:04 μμ

  της Ελπίδας Χοχλιούρου Παιδίατρου-Εντατικολόγου-Νεογνολόγου Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο   Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες αγάπης, προσφοράς και ειρήνης. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανθρώπινη φύση μας! Για όλους

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή