Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

ΑΠΟΨΕΙΣ

17/05/20162:51 μμ

Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διψήφιο αριθμό κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να έχει μέχρι το καλοκαίρι ο νομός Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας, ώστε να μπορέσει να «αδειάσει» ο καταυλισμός της Ειδομένης.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη τα κέντρα φιλοξενίας σε Διαβατά (2.500 άτομα), Λιμάνι (400 άτομα) και Λαγκαδίκια (300 άτομα).

Μετά τα πρώην στρατόπεδα η κυβέρνηση στράφηκε στις βιομηχανικές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης ενοικιάζοντας από τους ιδιοκτήτες ή μέσω τραπεζών, πρώην βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες τα οποία διαμορφώθηκαν κατάλληλα για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, πρόσφυγες φιλοξενούνται στο πρώην καπνομάγαζο «EXELKA» στην παλιά Συμμαχική οδό Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου, όπου υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθούν 1.500 άτομα.

Έτοιμες είναι οι βιομηχανικές αποθήκες της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας «ΗΛΤΕΞ» στο Καλοχώρι, το παλιό βυρσοδεψείο «Καραμανλή» στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και μια πρώην εταιρία logistics απέναντι από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού στη Σίνδο.

Έτοιμος είναι και ο χώρος φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή «Τσαΐρια» του δήμου Θερμαϊκού.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αιφνιδιασμό και εμπαιγμό  καταγγέλλουν οι δήμαρχοι

Αντιδράσεις από τους δημάρχους της περιοχής για την εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών μόνο στα Δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης. Οι δήμοι Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά θα φιλοξενούν στα διοικητικά τους όρια σχεδόν 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες!

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στο σκοτάδι αντιδρώντας στις επιλογές της κυβέρνησης. Για αιφνιδιασμό κάνει λόγο στη «ThessNews» ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστ. Γαβότσης.

«Το λέω από την πρώτη στιγμή. Κανείς υπουργός δεν μας ενημερώνει για τίποτε. Αιφνιδιασμός και εμπαιγμός», τονίσει στην «ΤΝ» ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθ. Φωτόπουλος. «Μέχρι σήμερα η αυτοδιοίκηση έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις», προσθέτει στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης.

Παράλληλα οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ενημερωμένα, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνουν και τους χώρους στην κυβέρνηση! «Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται παρόμοιες αποφάσεις και αντί να ενημερώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση αυτή να έχουν κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος», σχολιάζει ο κ. Γαβότσης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι δήμαρχοι επίτηδες μένουν ανενημέρωτοι, γιατί θεωρείται από ότι ξεσηκώνουν αντιδράσεις. Ακόμη, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι προτάσεις που είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι δήμαρχοι στο παρελθόν ήταν «άκαιρες και αναποτελεσματικές».

Όχι άλλη επιβάρυνση

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Γαβότσης επισημαίνει πως «με τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη στη δυτική Θεσσαλονίκη επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το ισοζύγιο των κοινωνικών ιστών της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης σε βάρος του δυτικού τομέα».

«Το βάρος του προσφυγικού έχει μεταφερθεί στη βόρεια και δυτική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Όπως διαφαίνεται, οι Δήμοι των παραπάνω περιοχών θα είναι αυτοί που θα επωμιστούν και την προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης. Είναι απαραίτητη η οργανωμένη και αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλους τους Δήμους της χώρας», τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Καραγιάννης.

«Ας έρθουν να εξηγήσουν το σχέδιο στον απλό κόσμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αντί να του λύσουν προβλήματα, του φόρτωσαν ένα ακόμη. Στον απλό κόσμο της ‘φθηνής’ Θεσσαλονίκης, που αγωνιά για υγεία, ασφάλεια, σχολεία, εργασία. Γιατί άραγε δεν πηγαίνουν πρόσφυγες και στην ‘ακριβή’, κατά δήλωση του υπουργού κ. Τόσκα, Ανατολική Θεσσαλονίκης, που είναι και πρόταση όλων των δημάρχων;», αναρωτιέται ο δήμαρχος Δέλτα, κ. Φωτόπουλος.

Από το φύλλο της THESSNEWS #01 (14-15/05/2016)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΜΥΘΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

ΑΠΟΨΕΙΣ

7.11.202311:51 πμ

  Το πάρκο Αχειροποιήτου είναι το πάρκο που παίξαμε. Κρυφτό πίσω από τα αγάλματα των Μακεδονομάχων. Το πάρκο που φιλοξένησε την πρώτη εφηβεία μας. Το πάρκο που έκανε πατίνια η μικρή αδελφή μου. Το πάρκο που πηγαίναμε τον παιδικό μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

31.10.20233:03 μμ

Ποιός τους έδωσε άδεια; Σιγά μη μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν άδεια. Ποιό σκοπό εξυπηρετούν; Κάποιον σίγουρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον κοινό νου… Πες μου που πουλάν καρδιές και ΑΛΥΣΙΔΕΣ για κώνους! Να μην σου τους

ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202312:10 μμ

    Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα θέμα για τα «έπιπλα πόλης». Δηλαδή για φανοστάτες (έτσι δεν τα λένε επισήμως;), παγκάκια, δοχεία απορριμάτων, κάγκελα, σιδεριές υπονόμων και σιδεριές γύρω από δέντρα που τα υπέγραφαν γνωστοί και καταξιωμένοι διεθνώς designers.

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.10.202310:49 πμ

    Σας την έσκασα – όλους! Νομίζατε οτι θα αναφερθώ στα καφέ-μπαρ-εστιατόρια που δεν αφήνουν να περάσεις αν είσαι πάνω από 48 κιλά, τόσο που έχουν απλώσει τα τραπεζάκια τους, έτσι δεν είναι; Όοοοοχιιιιιιι… Στρώνω το κόκκινο χαλί-χάλι, παίρνω

ΑΠΟΨΕΙΣ

17.10.202310:28 πμ

  Κάποτε ο αείμνηστος πεφωτισμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς είχε προτείνει να επιβληθεί η δημιουργία κήπων στις (βρωμο)ταράτσες των πολυκατοικών της Αθήνας.   Φανταστείτε…πηγαίνεις να προσγειωθείς με το αεροπλάνο στο κλεινόν άστυ και αντικρύζεις τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Δεν έγινε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή