Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / «Η εξομολόγηση ενός Υοutuber» – Στην ThessNews οι LP DUDES (vids)

ΑΠΟΨΕΙΣ

06/02/20179:56 μμ

«Η εξομολόγηση ενός Υοutuber» – Στην ThessNews οι LP DUDES (vids)

«Η εξομολόγηση ενός Υοutuber» – Στην ThessNews οι LP DUDES (vids)

Γράφει THESSNEWS-DESK

https://www.facebook.com/

ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΑΒΡΗΣ || gavrisa@hotmail.gr

Ο κόσμος έχει απομακρυνθεί  ιδιαίτερα από τα «mainstream media» τα τελευταία 3-4 χρόνια. Λίγο η οικονομική κρίση –λίγο η διάθεση-λίγο οι επαναλήψεις των ίδιων προγραμμάτων και των ίδιων προσώπων έχουν κουράσει το τηλεθεάμων κοινό.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, το Youtube αντικατέστησε σε μεγάλο βαθμό την τηλεόραση στα περισσότερα σπίτια των νέων-και όχι μόνο.  Νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, ψυχαγωγία, παραγωγές που ως σκοπό έχουν την ψυχαγωγία αλλα και σε πολλές περιπτώσεις που ο στόχος διαφοροποιείται από Youtuber σε Youtuber, lifestyle, food, challenges, vlogs, social experiments , entertainment , σάτυρα και πολλά άλλα είναι στην οθόνη σου απλώς σε 3 κινήσεις. Subscribe, Like, Comment!

Το «Α Υοutuber’s Confession» είναι ένα νέο project που ξεκίνησε ως ιδέα και τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Κάθε εβδομάδα και ένας καινούργιος Youtuber θα παρουσίαζει το έργο του και θα παρουσιάζεται στο κοινό. Στην εκπομπή του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5Fm  και του Άγγελου Γαβρή κάθε Σάββατο 16.00-18.00  και μέσα από την φιλόξενη στήλη του Τhessnews.gr ήρθε για να ανοίξει ένα παράθυρο στο παρόν που δεν γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα, στο μέλλον.

Συνέντευξη:  LP DUDES a.k.a «Μήτσος, Άλεξ, Αβραάμ»

Επιμέλεια Συνέντευξης: Άγγελος Γαβρής,

Eπιμέλεια Project: “A Youtuber’s Confession”, Aνδρονίκη Βγενά

Άλεξ, Αβραάμ, Μήτσο, μιλήστε μας για τους LP Dudes.

Άλεξ: Καταρχάς το γράφουμε “LPDudes” γιατί είναι λίγο πιο ωραίο αισθητικά χαχα! Όπως και τώρα ήμασταν 3 άτομα στην ομάδα αλλά αντί του Μήτσου ένα άλλο παιδί που κάναμε πολύ παρέα. Στα τέλη 2013 λόγω προσωπικών διαφορών χάσαμε επαφές με το τρίτο παιδί και μείναμε εγώ και ο Αβραάμ. Κάναμε ένα μεγάλο διάλειμμα τη χρονιά του 2013-2014 λόγω πανελληνίων και γυρίσαμε ανανεωμένοι με νέες ιδέες και πλέον με τον Μήτσο να έχει ενταχθεί στην ομάδα. Αρχικά φτιάχναμε σκετσάκια αλλά επειδή αυτό ήταν ήδη γνωστό στον χώρο του ελληνικού YouTube από άλλα κανάλια θέλαμε να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για τα δεδομένα της χώρας. Και έτσι ήρθε η μεγάλη ιδέα των Rap Battles. Πάντα εμπνευσμένοι από την original σειρά του εξωτερικού καταφέραμε να γίνουμε γνωστοί και να κάνουμε κάτι που μέχρι τώρα δε το έχει κάνει κανένα άλλο ελληνικό κανάλι στο YouTube. Έτσι γεννήθηκαν οι LPDudes.

Αβραάμ: Λοιπόν, οι LPDudes αποτελούν ένα κανάλι το οποίο στηρίχθηκε στις φιλικές σχέσεις που είχαμε και οι τρεις μεταξύ μας! Γνωριζόμασταν όλοι από  το δημοτικό αν και με τον Μήτσο η επανασύνδεση έγινε στο λύκειο , καθώς μέχρι τότε είχε γυρίσει όλη την Ελλάδα λόγω της δουλείας του πατέρα του. Το κανάλι ασχολείται με βίντεο μουσικοκωμικού περιεχομένου, όπως parodies γνωστών τραγουδιών και κυρίως με τα rap battles, βέβαια , το περιεχόμενο του καναλιού δεν ήταν πάντοτε αυτό. Αρχικά ξεκινήσαμε με πιο αυθόρμητα βίντεο , κυρίως σκετσάκια. Η αλλαγή έγινε μετά τις πανελλήνιες που βγάλαμε το πρώτο rap battle (θεωρητική vs τεχνολογική) που λόγω της επιτυχίας του καθόρισε και την προσκόλληση σε αυτού του τύπου βίντεο.

Μήτσος: Οι LPDudes είναι μία ομάδα λοιπόν από τρία άτομα Άλεξ, Αβραάμ, Μήτσος (thank you captain obvious). Είμαστε μία ομάδα η οποία σίγουρα αγαπάει και γουστάρει αυτό που κάνει, Rap Battles και μουσικές παρωδίες . Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν μέλος των LPDudes από την αρχή. Αν και γνωριζόμασταν πολύ καλά με τα παιδία από μικροί, εγώ βρισκόμουν σε άλλες πόλεις. Αυτή ήταν η εποχή που τα παιδιά έκαναν κωμικά σκετσάκια. Αφού εγκαταστάθηκα μόνιμα Θεσσαλονίκη τα έφερε έτσι η τύχη και μπήκα και εγώ στην ομάδα. Παίρνοντας έμπνευση από τα απίστευτα ERB (Epic Rap Battles Of History) και έχοντας μια μικρή ιδέα από Ραπ και την δυνατότητα να γράψω στίχους αποφασίσαμε με τα παιδιά να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό και πρωτότυπο για το Ελληνικό YouTube. Έτσι λοιπόν με λιγοστό εξοπλισμό και άπειρη όρεξη ξεκινήσαμε τα Rap Battles και μετά από λίγο καιρό τις παρωδίες. Αν και τα βίντεο δεν έγιναν γνωστά από την πρώτη μέρα, το κοινό μας αγκάλιασε ενθαρρύνοντάς μας να συνεχίσουμε.. και αυτό κάναμε λοιπόν!

Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σας με τον χώρο αυτό;

Άλεξ: Ξεκινήσαμε πριν 4 χρόνια, τα Χριστούγεννα του 2012, από μια ιδέα που σκεφτήκαμε εντελώς στην πλάκα. Μέσα στην παρέα πάντα φτιάχναμε φανταστικά σενάρια για το πώς θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί κάποιες καταστάσεις οπότε λέμε: “Θα είχε πολύ πλάκα να γίνει σε βίντεο όλο αυτό”. Έτσι κι έγινε, και είναι σίγουρα κάτι για το οποίο δε νομίζω να μετανιώσουμε ποτέ που το σκεφτήκαμε!

Αβραάμ: Η ενασχόλησή μας με το youtube ξεκίνησε μια παραμονή Χριστουγέννων. Αράζαμε όλοι μαζί σ’ ένα σπίτι και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν αστείο να κάναμε ένα βίντεο για do’s and dont’s στα κάλαντα. Μας άρεσε το κόνσεπτ του να φτιάχνεις βίντεο και η ιστορία εξελίχθηκε όπως την ξέρετε.

Μήτσος: Όντας ένας λάτρης της τεχνολογίας από μικρός ξεκίνησα το YouTube με ένα μικρό προσωπικό κανάλι το 2008. Καμία σχέση με τoυς LPDudes, έκανα βίντεο σχετικά με tutorials, πειραματιζόμενος με υπολογιστές και κινητά έδειχνα και σε άλλους πώς να τα πειράζουν και να τα αλλάζουν και αυτοί! Ήμουν ένα μικρό παιδάκι τότε, δεν είχα καταλάβει την αξία των προβολών στα βίντεο, δύο – τρία από αυτά είχαν φτάσει τις 300-500 χιλιάδες προβολές. Λόγω copyright αρκετά από αυτά τα βίντεο τα «κατέβασε» το YouTube με αποτέλεσμα να χάσω το ενδιαφέρον μου για αρκετά χρόνια. Στην συνέχεια έγινα μέλος των LPDudes και καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα!

Έχετε φέρει μια πρωτότυπη και πρωτόγνωρη ιδέα στον χώρο του ελληνικού Youtube. Βλέπετε τα αποτελέσματα που θα θέλατε να έχετε από την ιδέα αυτή;

Άλεξ: Το πρώτο Rap Battle που ανεβάσαμε είχε πάρει 1.000 προβολές σε μόλις 24 ώρες και είχαμε πάθει πλάκα. Τέτοια νούμερα ήταν πολύ μεγάλα για εμάς τότε και μάλιστα είχαμε πάει για μπιλιάρδο εκείνη τη μέρα για να το γιορτάσουμε (ο, τι να ναι).  Δυστυχώς όμως, παρότι η ιδέα ήταν αρκετά πρωτότυπη και όχι άσχημα εκτελεσμένη κατά τη γνώμη μου, τα βίντεο δε πήγαιναν όσο καλά όσο τα τωρινά. Χρειαζόταν κάτι παραπάνω και δεν άργησε να γίνει. Για καλή μας τύχη εκμεταλλευτήκαμε ένα viral τραγούδι εκείνο τον καιρό, το “Η πιο ωραία στην Ελλάδα”. Ο Μήτσος άλλαξε τους στίχους και μετέτρεψε το τραγούδι σε μια σχολική παρωδία η οποία σήμερα μετράει πάνω από 3 εκατομμύρια προβολές, ήταν ό,τι χρειαζόταν για να γίνει γνωστή η ιδέα που ήδη είχαμε ξεκινήσει να φέρνουμε στον ελληνικό χώρο.

Αβραάμ: Όταν φέρνεις μια καινοτομία στο ελληνικό youtube περιμένεις 2 πράγματα : Να πετύχει η δουλειά σου ή να αντιμετωπίσεις τρομερό <<κράξιμο>>. Ειδικά αν σκεφτείς ότι η ιδέα δεν αποτέλεσε παρθενογένεση ,αλλά υπήρχε ήδη στο ξένο youtube , τότε νομίζω ότι περιμένεις σίγουρα να δεις σχόλια του τύπου <<αντιγράφουν τους ERB>>. Μέχρι στιγμής πάντως είναι κάτι που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος , έχει την απήχηση που θα θέλαμε να έχει και αποτελεί και τον λόγο που πλέον έχουμε εξειδικευτεί κυρίως στην παραγωγή κυρίως τέτοιων βίντεο.

Μήτσος: Τα πρώτα αποτελέσματα που έχουμε δει, πιστεύω είναι στους εαυτούς μας. Όσο περίεργο και αν ακούγεται κανείς μας δεν ήξερε ότι έχει τις δυνατότητες να δημιουργήσει κάτι τέτοιο πιο παλιά. Θέλω να πιστεύω όμως ότι βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε εξελίσσοντας τόσο τα βίντεο όσο και τους εαυτούς μας. Σίγουρα δεν είναι κάτι που κατείχαμε από την αρχή, αλλά με την πάροδο του χρόνου γινόμαστε καλύτεροι και μέρα με την μέρα βλέπουμε μεγαλύτερα αποτελέσματα!

Ως φοιτητές πλέον, έχετε την έξτρα δυσκολία της συνεργασίας από απόσταση, πόσο αποδοτικό είναι και τι προβλήματα έχει φέρει αυτό;

Άλεξ: Σίγουρα δεν μπορούμε να βγάζουμε πιο συχνά βίντεο. Αλλά μέχρι στιγμής δε θα έλεγα ότι έχει σταθεί τεράστιο εμπόδιο για να χτίσουμε ότι έχουμε χτίσει. Βέβαια λόγω της απόστασης και της έλλειψης χρόνου δεν έχουμε την πολυτέλεια να διορθώνουμε κάποια λάθη που παρουσιάζονται στην πορεία αλλά τι να κάνουμε, ακόμα το κανάλι είναι σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Αβραάμ: Δυστυχώς η απόσταση έχει φέρει περισσότερες δυσκολίες για την παραγωγή των βίντεο. Το μόνο καλό είναι ότι έχεις ένα μέρος να στήσεις τον εξοπλισμό σου στην Αθήνα, να φέρεις εκεί πιθανούς youtubers για συνεργασία και συμμετοχή σε βίντεο ελέγχοντας έτσι την διαδικασία και ελαχιστοποιώντας τα πιθανά λάθη. Από ‘κει και πέρα , χάνουμε πολύ στη συχνότητα των βίντεο γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανεβαίνω όσο συχνά θα ήθελα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε τόσο καλά στα αιτήματα των θεατών για περισσότερα βίντεο.

Μήτσος: Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι καθόλου αποδοτικό, παρόλα αυτά δεν μας έχει εμποδίσει στο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Τόσο η απόσταση όσο και οι φοιτητικές μας υποχρεώσεις μας κρατάνε πίσω κάποιες φορές κυρίως στην συχνότητα των βίντεο. Βρίσκουμε όμως τρόπους και ξεπερνάμε τέτοιου είδους προβλήματα… αν και συνήθως τρέχουμε μέχρι τελευταία στιγμή! Χαχαχα!

Από το μικροφωνάκι των 5€ μέχρι την green screen και το edit, καθώς και την υψηλή ευκρίνεια στα βίντεό σας, έχετε διανύσει μεγάλη απόσταση. Πείτε μας κάποιους σταθμούς που έχετε ξεχωρίσει.

Άλεξ: Όπως ανέφερα και πρίν είμαστε ερασιτέχνες αλλά πριν φτάσουμε εδώ ήμασταν ακόμα πιο ερασιτέχνες! Μικρόφωνο 5 ευρώ της πλάκας, ένα Green Screen ίσα ίσα με δύο φώτα για τα βασικά αλλά και με κάτι που μπορεί να μην έχουν πολλοί επαγγελματίες. Όρεξη. Αυτό ήταν που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που είχαμε ως τώρα και λίγο λίγο με κάποια μικρά έσοδα που είχαμε επενδύσαμε σε καλύτερο εξοπλισμό και γνώσεις.

Αβραάμ: Σίγουρα η αγορά νέων καμερών και μικρόφωνου ανέβασε κατακόρυφα την ποιότητα των βίντεο. Από κει και μετά το pc που είχε φτιάξει ο Άλεξ , βοήθησε πολύ στη διαδικασία του editing αν και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για να αναλύσω το συγκεκριμένο ερώτημα.

Μήτσος: Είναι σίγουρο ότι δεν είμαστε επαγγελματίες, πολλά πράγματα που χρειαζόμαστε λείπουν ακόμα και σήμερα. Δεν μας εμποδίζει όμως από το να βγάζουμε τα βίντεό μας κάνοντας άπειρες πατέντες, οι περισσότερες αρκετά αστείες θα έλεγα! Από το μικρόφωνο των 5 ευρώ μέχρι το κρεμασμένο από κοντάρι κουρτίνας green screen , πολυέλαιους κοντούς με αποτέλεσμα να χτυπάμε χέρια ή κεφάλια, έχουμε κρατήσει και ακόμα κρατάμε άπειρους σταθμούς καθώς κάθε βίντεο είναι μία πρόκληση!

Αν σας ζητούσαμε να σχολιάσετε κάποιες συνεργασίες με youtubers, καθώς έχετε συνεργαστεί με κάποιους, ποια θα ήταν αυτή που θα ξεχωρίζατε και ποια θα ήταν αυτή που σας δυσκόλεψε;

Άλεξ: Σίγουρα η καλύτερη συνεργασία που κάναμε εως τώρα ήταν με τα Καμένα Χαρτάκια. Τα παιδιά έτοιμασαν όλη τη μουσική παραγωγή αποκλειστικά για το βίντεο μας καθώς και έγραψαν στίχους για την δική τους πλευρά. Τώρα αυτή που μας δυσκόλεψε ήταν με τον Eazy Purple. Το κομμάτι του Eazy (ηχογράφηση, γυρίσματα) έγιναν μέσα σε λίγες ώρες και ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε πολύ γιατί και ο ίδιος δεν ήταν ιδιαίτερα συνεργάσημος καθώς το κανάλι του βασίζεται σε βίντεο χωρίς σενάριο.

Αβραάμ: Προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί πολύ με τον τομέα των συνεργασιών, καθώς τις περισσότερες φορές βλέπω εκ του αποτελέσματος την ας το πούμε απόδοσή τους. Αναμφίβολα πάντως η συνεργασία με τον Σταμάτη είναι ιδιαίτερη, καθώς αποτελεί ένα από τα άτομα στο community του youtube που μπορώ να θεωρήσω φίλο μου, ενώ παράλληλα η προθυμία του αποτελεί πάντα μεγάλο πλεονέκτημα. Επίσης η συνεργασία με τα Καμένα Χαρτάκια πιστεύω ξεχώριζε , καθώς τα παιδιά χαρακτηρίζονταν από επαγγελματισμό καθώς τους βοηθούσε και η εμπειρία τους από τα δικά τους βίντεο. Όσον αφορά δυσκολίες σε μια συνεργασία θα έλεγα αυτή με τον Eazy Purple, αν και δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας για να μπορώ να κρίνω αντικειμενικότερα. Η δυσκολία βρισκόταν στο ότι χρειαζόταν λίγο παραπάνω χρόνο για να προσαρμοστεί στον τρόπο των γυρισμάτων και στο γενικότερο είδος του βίντεο (π.χ. στο lip sync υπήρχε δυσκολία στην απομνημόνευση των στίχων, με αποτέλεσμα μικροκαθυστερήσεις). Είναι κάτι απόλυτα λογικό καθώς μου έχει τύχει και μένα προσωπικά να ξεχάσω στίχους κατά τη διάρκεια βίντεο και να χρειαστεί να μην βγει ένα πλάνο με τη μια , αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα υποθέτω ήταν καλό.

Μήτσος: Η καλύτερη ήταν σίγουρα τα Καμένα Χαρτάκια. Αν και δεν κατάφερα να τους γνωρίσω από κοντά είναι πολύ ταλαντούχα άτομα τόσο σε επίπεδο μουσικής όσο και σε επίπεδο στίχων! Η πιο δύσκολη από την άλλη ήταν με τον Eazy Purple, αν δεν κάνω λάθος το δικό του κομμάτι στο Rap Battle μας πήρε 6 ώρες να γυριστεί και να ηχογραφηθεί. Από τις ηχογραφήσεις μέχρι τα γυρίσματα και την απομνημόνευση στίχων ήταν από τις πιο περιπετειώδεις συνεργασίες.

Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Άλεξ: Ένας μεγάλος στόχος είναι σίγουρα οι 100.000 συνδρομητές και η πλακέτα που σου στέλνει το YouTube όταν φτάσεις αυτόν τον στόχο. Θα μας τιμούσε ιδιαίτερα. Από εκεί και πέρα θέλουμε κάθε βίντεο να είναι καλύτερο από το προηγούμενο και χειρότερο από το επόμενο!

Αβραάμ: Όσον αφορά το μέλλον, προτιμώ να μην καθορίζω σχέδια και στόχους , αλλά σίγουρα το να φτάσουμε τους 100.000 συνδρομητές θα είναι εκτός από σημείο αναφοράς για το κανάλι και μια επιβεβαίωση της δουλείας μας και ότι κάνουμε κάτι σωστά. Σαν άτομο προτιμώ να θέτω ως στόχο το να παράγεται δουλεία που να αγαπιέται από τους θεατές μας , ενώ παράλληλα απολαμβάνω να την κάνω και εγώ. Ειδικά σ’ έναν χώρο όπως το youtube που κατά τη γνώμη μου υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξης (πες το έλλειψη έμπνευσης, μια συμβατική δουλεία μετά από τις σπουδές?) αν φτάσεις στο σημείο να το βλέπεις ως ρουτίνα τότε μάλλον πρέπει να καταλάβεις ότι ίσως το καλύτερο είναι να σταματήσεις. Γι’ αυτό εγώ κοιτάζω κάθε μελλοντικό βίντεο να αποτελεί δουλεία που να θέλω να την κάνω ευχάριστα , ώστε να περάσει αυτή η αγάπη και στον θεατή.

Μήτσος: Ο μεγάλος μας στόχος αυτήν την στιγμή είναι να φτάσουμε τους 100.000 συνδρομητές, σίγουρα θα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα για εμάς. Από εκεί και πέρα θέλουμε να γίνουμε όσο καλύτεροι γίνεται σε αυτό που κάνουμε μοιράζοντας όσα περισσότερα χαμόγελα μπορούμε!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

7.11.202311:51 πμ

  Το πάρκο Αχειροποιήτου είναι το πάρκο που παίξαμε. Κρυφτό πίσω από τα αγάλματα των Μακεδονομάχων. Το πάρκο που φιλοξένησε την πρώτη εφηβεία μας. Το πάρκο που έκανε πατίνια η μικρή αδελφή μου. Το πάρκο που πηγαίναμε τον παιδικό μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

31.10.20233:03 μμ

Ποιός τους έδωσε άδεια; Σιγά μη μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν άδεια. Ποιό σκοπό εξυπηρετούν; Κάποιον σίγουρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον κοινό νου… Πες μου που πουλάν καρδιές και ΑΛΥΣΙΔΕΣ για κώνους! Να μην σου τους

ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202312:10 μμ

    Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα θέμα για τα «έπιπλα πόλης». Δηλαδή για φανοστάτες (έτσι δεν τα λένε επισήμως;), παγκάκια, δοχεία απορριμάτων, κάγκελα, σιδεριές υπονόμων και σιδεριές γύρω από δέντρα που τα υπέγραφαν γνωστοί και καταξιωμένοι διεθνώς designers.

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.10.202310:49 πμ

    Σας την έσκασα – όλους! Νομίζατε οτι θα αναφερθώ στα καφέ-μπαρ-εστιατόρια που δεν αφήνουν να περάσεις αν είσαι πάνω από 48 κιλά, τόσο που έχουν απλώσει τα τραπεζάκια τους, έτσι δεν είναι; Όοοοοχιιιιιιι… Στρώνω το κόκκινο χαλί-χάλι, παίρνω

ΑΠΟΨΕΙΣ

17.10.202310:28 πμ

  Κάποτε ο αείμνηστος πεφωτισμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς είχε προτείνει να επιβληθεί η δημιουργία κήπων στις (βρωμο)ταράτσες των πολυκατοικών της Αθήνας.   Φανταστείτε…πηγαίνεις να προσγειωθείς με το αεροπλάνο στο κλεινόν άστυ και αντικρύζεις τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Δεν έγινε

ΑΠΟΨΕΙΣ

13.10.202310:46 πμ

  του δικηγόρου Αργύρη Αργυριάδη         Τα τελευταία χρόνια όσοι επέλεγαν να ασχολούνται με το θεσμό της αυτοδιοίκησης λειτουργούσαν κάπως … «εικονοκλαστικά». Μάλιστα, την τελευταία δεκαπενταετία όλο και λιγότεροι επιζητούσαν τα κομματικά χρίσματα.   Τούτο είχε εύλογη

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή