Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Απ. Τζιτζικώστας: Στην Περιφέρεια και μετά το 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

09/06/20161:05 μμ

Απ. Τζιτζικώστας: Στην Περιφέρεια και μετά το 2019

Απ. Τζιτζικώστας: Στην Περιφέρεια και μετά το 2019

Γράφει THESSNEWS-DESK

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠ. ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΣΤΗ THESSNEWS

Αποκλιμακώνει τις εντάσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω της συνέντευξης του στη ThessNews ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας.

Τονίζει πως στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν εμπόλεμες ζώνες, μιλά για κοινό πολιτικό τόπο με τον πρόεδρο της ΝΔ, αναφέρει πως η κριτική του δεν έχει αρνητική χροιά ξεκαθαρίζοντας πως δεν φοβάται τυχόν διαγραφή του.

Παράλληλα, ο Απ. Τζιτζικώστας επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει αυτό τον τόπο, ζητώντας από τον Κ. Μητσοτάκη να παρουσιάσει μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.

Ο Περιφερειάρχης αφήνει ορθάνοιχτο το παράθυρο να είναι ξανά υποψήφιος το 2019, θέτει τους επόμενους στόχους της διοίκησής του, αρνείται ότι υπάρχει ζήτημα συνοχής στην παράταξή του και μιλά για τις κόντρες του με τον Γ. Μπουτάρη.

Κοινό τόπο με Κυριάκο

Να αρχίσουμε από τα της ΝΔ πριν πάμε στην Περιφέρεια. Τελικά μιλάμε για ανακωχή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν εμπόλεμες ζώνες για να απαιτείται κήρυξη ανακωχής. Στο νέο ξεκίνημα είμαστε όλοι μαζί και ο κοινός μας στόχος είναι, όχι μόνο η ΝΔ να γίνει ξανά κυβέρνηση, αλλά κυρίως να κυβερνήσει σωστά και αποτελεσματικά, με ένα εναλλακτικό, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο κυβερνητικό πρόγραμμα. Με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε έναν πολιτικά κοινό τόπο σε πολλά ζητήματα και κυρίως στις αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν στην παράταξη ώστε να διεκδικήσουμε και να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Κάποιοι υπαινίχθηκαν πως η αλλαγή στη Διοικούσα, ήταν ένα μήνυμα του προέδρου σε σας.

Κατ’ αρχάς με τον Πρόεδρο της ΝΔ ό,τι έχουμε να πούμε το λέμε κατ’ ιδίαν, όχι μέσω τρίτων ή κινήσεων. Ξέρετε, στην πολιτική δεν είναι όλα τα πράγματα τόσο σύνθετα, πολλά είναι πιο απλά από ό,τι φαντάζονται ορισμένοι. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι υποχρέωση και ευθύνη του εκάστοτε Προέδρου να επιλέγει ο ίδιος τα πρόσωπα που θέλει και εμπιστεύεται και να τα τοποθετεί στις θέσεις που ο ίδιος κρίνει. Είναι τόσο ξεκάθαρο και απλό.

Θα συνεχίσετε να ασκείται κριτική στην αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ;

Τις όποιες απόψεις εκφράζω, τις καταθέτω με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της παράταξής μας. Δεν πρόκειται λοιπόν, για κριτική με αρνητική χροιά. Αντίθετα πιστεύω ότι όλοι μας, θέλουμε να συμβάλουμε, με ιδέες, απόψεις και προτάσεις στο να γίνει η ΝΔ ισχυρός πόλος διακυβέρνησης, γιατί όσο πιο γρήγορα είναι έτοιμη η Νέα Δημοκρατία να κυβερνήσει, τόσο το καλύτερο για την πορεία της χώρας.

«Δεν υπολογίζω το προσωπικό κόστος»

Δηλαδή αν έχετε κάτι να πείτε, θα το πείτε χωρίς να φοβάστε τυχόν διαγραφή. Γιατί λέγεται ότι ένας νέος πρόεδρος μετά από διαγραφές ριζώνει στη θέση του.

Νομίζω το απέδειξα στην πολιτική μου διαδρομή ότι όταν έχω κάτι να πω και πολύ περισσότερο όταν παίρνω μια απόφαση για κάτι που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, δεν μπαίνω στη λογική να υπολογίσω το προσωπικό μου πολιτικό κόστος. Ξέρετε, η πολιτική στον τόπο μας, έχει αλλάξει σε σύγκριση με τις παλιότερες δεκαετίες του 80 και του 90. Εκείνες, τις παλιές εποχές όντως ο τσαμπουκάς περνούσε, ίσως και να γοήτευε ως στοιχείο πολύ ισχυρών πολιτικών προσωπικοτήτων, σήμερα όμως την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου την κερδίζεις με την πειθώ των επιχειρημάτων σου και κυρίως με το έργο σου.

Να φύγει ο Τσίπρας;

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποδείχτηκε στην πράξη ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει αυτό τον τόπο. Βολεύεται με το να μένουν τα πράγματα όπως είναι, με την επιχειρηματικότητα υπό μόνιμη ομηρία και το κράτος λάφυρο στα χέρια της εξουσίας. Η Ελλάδα όμως σήμερα, δεν αντέχει τη στασιμότητα. Χρειάζεται μια κυβέρνηση με ικανούς και αποφασισμένους ανθρώπους, που έχουν τη βούληση να κάνουν όσα απαιτούνται για να βγούμε επιτέλους, από την κρίση. Μια κυβέρνηση, στην οποία όλοι θα αντιλαμβάνονται ότι το πολιτικό κόστος της απραξίας είναι πολύ μεγαλύτερο και στοιχίζει ακριβά στη χώρα, από το πολιτικό κόστος της υλοποίησης των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Με άλλα λόγια, δεν αρκούν οι επικοινωνιακές ικανότητες, δεν είμαστε πια σ’ αυτές τις εποχές. Τώρα χρειάζεται σχέδιο και αποφασιστικότητα για την υλοποίησή του.

Τι θα θέλατε να ακούσετε από τον πρόεδρο της ΝΔ στη ΔΕΘ;

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξέρει καλά τι είναι αυτό που περιμένει ο κόσμος, όχι απλώς να ακούσει αλλά και να δει από την παράταξή μας: Μια συγκροτημένη πρόταση διακυβέρνησης, με συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση, την εκλογίκευση της φορολογίας και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν θα έχει παροχολογία, δεν θα έχει ανέφικτες και ανεδαφικές υποσχέσεις, σαν αυτές που μοίρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτελεί μνημείο αναξιοπιστίας. Το πρόγραμμα της ΝΔ θα αναφέρεται σε στόχους και στα βήματα που πρέπει να γίνουν για να τους κατακτήσουμε. Εξάλλου, μόνο με αλήθεια και αξιοπιστία, θα βγει η χώρα από την κρίση.

Κλείνοντας τα της ΝΔ, θέλω ένα σχόλιό σας για τα δημοσιεύματα εδώ και περίπου ένα χρόνο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απρόσμενους συμμάχους στο καραμανλικό στρατόπεδο. Το βλέπετε κι εσείς ή θεωρείται ότι είναι υπερβολές των δημοσιογράφων;

Δεν γνωρίζω ποιοι και γιατί διακινούν τέτοιου είδους σενάρια, εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν έχουν απολύτως καμία βάση και είναι ανάξια ακόμα και σχολιασμού.

«Δεν άφησα την Περιφέρεια»

Επιστροφή στην Περιφέρεια. Αλήθεια μετανιώσατε που την αφήσατε για δύο μήνες λόγω της προεκλογικής εκστρατείας;

Επιτρέψτε μου να βάλω τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση: Δεν άφησα για δυο μήνες την Περιφέρεια, αντίθετα, ακόμα και στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου, προσωπικά χειριζόμουν όλα τα μεγάλα ζητήματα σε καθημερινή βάση, άλλωστε απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι πετύχαμε όλους τους στόχους μας στο ΕΣΠΑ, συνέχισε απρόσκοπτα η υλοποίηση των μεγάλων έργων στην Κεντρική Μακεδονία και προχώρησαν οι αλλαγές στην λειτουργία της Περιφέρειας, καθιστώντας την ακόμα πιο φιλική προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις. Κοιτάξτε, είναι στο χαρακτήρα μου να μην μετανιώνω για πράγματα που έχω κάνει, πρώτον γιατί ζυγίζω αρκετά τις αποφάσεις μου και δεύτερον, γιατί έχω μάθει να μην μένω στο παρελθόν, αλλά να κοιτάω πίσω μόνο για να διορθώνω τα όποια λάθη γίνονται και να συνεχίζω μπροστά.

Πρώτη προτεραιότητα πλέον μέχρι το 2019;

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν και παραμένει η πρώτη μου προτεραιότητα. Και σήμερα, ένα είναι το μεγάλο ζητούμενο για την Κεντρική Μακεδονία και φυσικά για τη χώρα, η ανάπτυξη. Και η ανάπτυξη, όπως και η παραγωγή πλούτου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις επενδύσεις. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, γι’ αυτό προσπαθούμε, σε αντίθεση με όσα πράττει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατ’ αρχάς αλλάζοντας την ίδια τη λειτουργία της Περιφέρειας, ώστε να είναι φιλική και εξωστρεφής προς τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους επενδυτές. Ήδη χτυπήσαμε αποφασιστικά τη γραφειοκρατία και πλέον 9 στις 10 διοικητικές πράξεις δεν απαιτούν τη λεγόμενη «πολιτική υπογραφή».

Ταυτόχρονα δημιουργήσαμε με το νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την Ειδική Αυτοτελή Διεύθυνση για την Υποστήριξη της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας με την φιλοσοφία one – stop – shop. Δηλαδή της μιας υπηρεσίας – μιας πόρτας, για την επιχειρηματικότητα και τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια. Δημιουργήσαμε επίσης, ειδικό Τμήμα για την Προβολή των Αγροτικών Προϊόντων, που μαζί με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχουν φορείς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενισχύουμε την προώθηση προϊόντων της μακεδονικής γης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταυτόχρονα, δημιουργήσαμε τη Διεύθυνση Τουρισμού, με στόχο την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που μπορούν να υποστηρίξουν στην Κεντρική Μακεδονία, το δωδεκάμηνο τουρισμό.

«Τις αποστολές που αναλαμβάνω τις ολοκληρώνω»

Ποιος είναι ο στόχος σας για το νέο ΕΣΠΑ; Σε πιο βαθμό έχετε προχωρήσει το σχεδιασμό σας;

Όπως καταφέραμε στο ΕΣΠΑ 2007-2013, να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα με απορρόφηση 114% και πληρωμές έργων που ξεπέρασαν συνολικά τα 775 εκατομμύρια ευρώ, έτσι και στο νέο ΕΣΠΑ, τολμάμε και βάζουμε τον πήχη ψηλά. Ήδη, μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας, πετύχαμε την πιο γρήγορη εκκίνηση, έχοντας εξειδικεύσει έργα και δράσεις 473 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή το 49% των συνολικών πόρων του Προγράμματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα, εξειδικεύουμε έργα και δράσεις 226,25 εκατομμυρίων ευρώ, που ανεβάζουν το συνολικό ποσοστό εξειδίκευσης του σχεδιασμού μας στο 72,5%. Ταυτόχρονα έχουμε ήδη, εκδώσει 17 προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 351,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Και μετά; Υποψήφιος ξανά; Γιατί οι πληροφορίες της ThessNews λένε ότι έτσι διαμηνύσατε στην ομάδα σας.

Τις αποστολές που αναλαμβάνω τις ολοκληρώνω. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε ένα πολύ σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς και δεν αισθάνομαι, – ειδικά με τις παρούσες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα – ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως το 2019.

Βλέπω αφήνετε ορθάνοιχτο το παράθυρο για το 2019. Θέλετε μήπως να κόψετε τις ορέξεις ορισμένων που θα τους άρεσε να βρεθούν εδώ σε αυτό το γραφείο και να διοικούν την Περιφέρεια;

Φιλοδοξίες θεμιτές ή και αθέμιτες κάποιες φορές, θα υπάρχουν πάντα στην πολιτική. Προσωπικά τις αποφάσεις μου τις παίρνω με βάση το τι μπορώ να προσφέρω στο τόπο μου και το πως μπορώ να υπηρετήσω τα συμφέροντα των συμπολιτών μου και όχι σε συνάρτηση με τις ονειρώξεις των άλλων.  Το πως φαντάζεται τον εαυτό του ο καθένας, στην πραγματικότητα δεν αφορά την κοινωνία, αφορά μόνο τον ίδιο.

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνοχής

Η ψηφοφορία για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη ανέδειξε ζήτημα συνοχής στην Αλληλεγγύη; Έκαναν λάθος οι σύμβουλοί σας που δεν υπερψήφισαν τον κ. Θεοτόκη;

Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα συνοχής, γιατί πολύ απλά ούτε υπήρχε ούτε και θα υπάρξει ζήτημα «γραμμής» προς τους συμβούλους μας να ψηφίσουν τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο. Κοιτάξτε, η παράταξή μας, η «Αλληλεγγύη», είναι παράταξη πρότυπο για την αυτοδιοίκηση, όχι μόνο γιατί κέρδισε το υψηλότερο ποσοστό σε περιφερειακές εκλογές, αλλά γιατί ψήφισε και υλοποίησε τις πιο βαθιές μεταρρυθμίσεις, όπως την Τομεακή Διοίκηση με ενιαία πολιτική ανά θεματική για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, όπως επίσης, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας αλλά και το νέο Οργανισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη αναδιοργάνωση φορέα σε ολόκληρη τη δημόσια διοίκηση. Και όλα αυτά τα πετύχαμε ενωμένοι, με συλλογικές αποφάσεις και κοινές προσπάθειες, γιατί έτσι έχουμε μάθει να λειτουργούμε και έτσι ακριβώς θα συνεχίσουμε.

Τι θα γίνει με το προσφυγικό; Έρχεται ξανά χειμώνας; Είστε σε ανοιχτή γραμμή και επικοινωνία με την κυβέρνηση;

Είμαστε σε επικοινωνία και όπως ξέρετε έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση από τον Υπουργό Γιάννη Μουζάλα για τον αναλογικό επιμερισμό προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα ως το τέλος Σεπτεμβρίου, κάτι που θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της Περιφέρειάς μας, καθώς ένα χρόνο τώρα, έχουμε δεχτεί τις περισσότερες προσφυγικές ροές και ακόμα και σήμερα περισσότεροι από το 50% των προσφύγων διαμένουν στην Κεντρική Μακεδονία.

Το ζήτημα όμως, όπως έχω πει πολλές φορές, δεν είναι μόνο ελληνικό, αντιθέτως είναι αμιγώς ευρωπαϊκό και γι’ αυτό ανέλαβα την πρωτοβουλία ως μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσκαλέσω τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι κυρίαρχο σήμερα στη ΕΕ, να συνεδριάσουμε για πρώτη φορά εδώ, στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, πρόταση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή και στη συνεδρίαση αυτή θα συμμετέχουν περισσότεροι από 70 πολιτικοί από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και Επίτροποι, Ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι ευρωπαϊκών χωρών.

Πιστεύω ακράδαντα ότι το εθνικό μας συμφέρον επιτάσσει τη διεθνή προβολή των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως Περιφέρεια στο προσφυγικό και μεταναστευτικό, ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Ο στόχος της πρότασής μου για τη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Θεσσαλονίκη, καθώς και συνολικά των πρωτοβουλιών που ανέπτυξα όλο αυτό το διάστημα, είναι να επιτύχουμε να επικεντρωθεί το ευρωπαϊκό και διεθνές ενδιαφέρον στη χώρα μας, και να καταστήσουμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως την αφετηρία εξελίξεων και ενεργειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μείζον αυτό ζήτημα.

Να πάνε τα προσφυγόπουλα στα δημόσια σχολεία ή να γίνουν τάξεις εντός των δομών φιλοξενίας; Ποια είναι η άποψή σας;

Κατ’ αρχάς, να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά: Να μπορέσουν οι πρόσφυγες να απεγκλωβιστούν και να πάνε στις χώρες τις Ευρώπης που επιθυμούν γιατί – το ξέρετε πολύ καλά – δεν είναι η Ελλάδα η χώρα στην οποία θέλουν να μείνουν, τη βλέπουν ως σταυροδρόμι στη διαδρομή για τον τελικό προορισμό τους, την κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, για όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ, πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να μεριμνήσει, σε πρώτη φάση, για δομές εκπαίδευσης, στα κέντρα μετεγκατάστασης.

«Η διαφωνία δεν σημαίνει και ρήξη»

Τι γίνεται με τον Γ. Μπουτάρη; Χωρίσατε τελικά τα τσανάκια σας «θείος» και «ανιψιός»; Κόντρα για τον Τουρισμό, κόντρα για την διαχείριση των κονδυλίων, τώρα ήρθαν και οι δηλώσεις του δημάρχου από τα Σκοπια και «έδεσε το γλυκό».

Και με τους 38 Δημάρχους στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και με τον Γιάννη Μπουτάρη, συνεργαζόμαστε στενά και εποικοδομητικά βάζοντας μπροστά τα συμφέροντα του τόπου και των συμπολιτών μας. Σε πολλά συμφωνούμε, ταυτόχρονα όμως, θα υπάρχουν πάντα και θέματα στα οποία έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις. Η διαφωνία λοιπόν, δεν σημαίνει αυτομάτως και ρήξη, όπως και η συμφωνία δεν σημαίνει σύμπλευση σε όλα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Στα εθνικά θέματα όμως, δεν χωρούν προσωπικές οπτικές και προσεγγίσεις και απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους και ειδικά από πρόσωπα που ασκούν δημόσια διοίκηση. Είναι απαράδεκτο να δίνουμε εμείς λαβές σε εκείνους που επιβουλεύονται την ίδια μας την ιστορία.

Αρκετοί ήταν αυτοί, είτε από την Κεντροαριστερά είτε από την Δεξιά που υποστήριξαν μέσω της ThessNews ότι ο Γ. Μπουτάρης έχει κλείσει τον κύκλο του. Ποια η δική σας άποψη;

Οι πολίτες και μόνο οι πολίτες έχουν σ’ αυτά τα θέματα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

7.11.202311:51 πμ

  Το πάρκο Αχειροποιήτου είναι το πάρκο που παίξαμε. Κρυφτό πίσω από τα αγάλματα των Μακεδονομάχων. Το πάρκο που φιλοξένησε την πρώτη εφηβεία μας. Το πάρκο που έκανε πατίνια η μικρή αδελφή μου. Το πάρκο που πηγαίναμε τον παιδικό μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

31.10.20233:03 μμ

Ποιός τους έδωσε άδεια; Σιγά μη μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν άδεια. Ποιό σκοπό εξυπηρετούν; Κάποιον σίγουρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον κοινό νου… Πες μου που πουλάν καρδιές και ΑΛΥΣΙΔΕΣ για κώνους! Να μην σου τους

ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202312:10 μμ

    Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα θέμα για τα «έπιπλα πόλης». Δηλαδή για φανοστάτες (έτσι δεν τα λένε επισήμως;), παγκάκια, δοχεία απορριμάτων, κάγκελα, σιδεριές υπονόμων και σιδεριές γύρω από δέντρα που τα υπέγραφαν γνωστοί και καταξιωμένοι διεθνώς designers.

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.10.202310:49 πμ

    Σας την έσκασα – όλους! Νομίζατε οτι θα αναφερθώ στα καφέ-μπαρ-εστιατόρια που δεν αφήνουν να περάσεις αν είσαι πάνω από 48 κιλά, τόσο που έχουν απλώσει τα τραπεζάκια τους, έτσι δεν είναι; Όοοοοχιιιιιιι… Στρώνω το κόκκινο χαλί-χάλι, παίρνω

ΑΠΟΨΕΙΣ

17.10.202310:28 πμ

  Κάποτε ο αείμνηστος πεφωτισμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς είχε προτείνει να επιβληθεί η δημιουργία κήπων στις (βρωμο)ταράτσες των πολυκατοικών της Αθήνας.   Φανταστείτε…πηγαίνεις να προσγειωθείς με το αεροπλάνο στο κλεινόν άστυ και αντικρύζεις τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Δεν έγινε

ΑΠΟΨΕΙΣ

13.10.202310:46 πμ

  του δικηγόρου Αργύρη Αργυριάδη         Τα τελευταία χρόνια όσοι επέλεγαν να ασχολούνται με το θεσμό της αυτοδιοίκησης λειτουργούσαν κάπως … «εικονοκλαστικά». Μάλιστα, την τελευταία δεκαπενταετία όλο και λιγότεροι επιζητούσαν τα κομματικά χρίσματα.   Τούτο είχε εύλογη

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή