Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Αλ. Τριανταφυλλίδης στην ThessNews: «Κόψαμε τη μίζα, τη ρεμούλα, το πλιάτσικο»

ΑΠΟΨΕΙΣ

29/12/20179:29 μμ

Αλ. Τριανταφυλλίδης στην ThessNews: «Κόψαμε τη μίζα, τη ρεμούλα, το πλιάτσικο»

Αλ. Τριανταφυλλίδης στην ThessNews: «Κόψαμε τη μίζα, τη ρεμούλα, το πλιάτσικο»

Γράφει THESSNEWS-DESK

Συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

«Εκλογές το 2019» επιμένει με συνέντευξή του στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Ξεκαθαρίζει πως δεν θα υπάρξει ενεργοποίηση του «κόφτη», πιστεύοντας ότι η ελληνική οικονομία θα μπορέσει να παρουσιάσει πλεόνασμα 3,5%.

Παράλληλα, ο βουλευτής κάνει τον δικό του απολογισμό για το γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη καθώς και για την επιτροπή της Βουλής για τον ελληνισμό της Διασποράς.

Κοινωνικό μέρισμα, φορολοταρία, επίδομα σε νέους ανέργους. Όλα αυτά μοιάζουν με προεκλογικές παροχές. Οπότε κάλπες την άνοιξη του 2018;

Όπως με σαφήνεια έχει ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός, εκλογές θα έχουμε το 2019. Το Κοινωνικό Μέρισμα, το οποίο δόθηκε και το 2016, αφορά τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, τους μικρο-συνταξιούχους, τους άνεργους, τους άπορους, τους άστεγους, τους αδύναμους, τα ΑΜΕΑ.

Το Επίδομα Νεανικής Αλληλεγγύης  των 400 ευρώ,  η αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, η μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία αποτελούν μια ισχυρή ανάσα στήριξης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων.

Είχαμε δεσμευτεί με το παράλληλο πρόγραμμα και το υλοποιούμε. Ήταν δίκαιο. Έγινε πράξη. «Κανείς Μόνος, με την Κοινωνία Όρθια, να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι» ήταν και παραμένει ο στόχος. Μέχρι την επιστροφή της κοινωνίας και της οικονομίας στην κανονικότητα της Ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας, επιχειρούμε να στηρίξουμε αυτούς τους συμπολίτες μας που ο μνημονιακός κανιβαλισμός έπληξε περισσότερο.

Οι πελατειακές λογικές και η σχέση συναλλαγής «παίρνεις επίδομα-δίνεις ψήφο» σχετίζονται με  τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Ανάσες Βοήθειας  αφορούν το μεσοδιάστημα και δεν αποτελούν ριζική λύση προοπτικής που αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων. Ο κεντρικός μας στόχος είναι να ξεφύγουμε από τη συζήτηση που αφορά «βοηθήματα-επιδόματα-ενισχύσεις» και να πάμε στο μεγάλο κάδρο, στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται στα Αναπτυξιακά Συνέδρια, με την ενεργό συμμετοχή του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και των φορέων της περιφέρειας: Νέες Επενδύσεις, Νέες θέσεις Ολόκληρης Εργασίας, Ολόκληρης Ασφάλισης, Ολόκληρης Ζωής, με πλοηγό την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Θα ψηφίζατε νέα μέτρα στη Βουλή; Μπορεί να υπάρξει πλεόνασμα 3.5% την επόμενη χρονιά χωρίς την ενεργοποίηση του «κόφτη»;

Το έργο του «κόφτη» την ώρα που ενεργοποιήσαμε και το 2016 και το 2017 τον «δότη», το έχουμε δει να παίζεται από την αντιπολίτευση της καταστροφολογίας και του εσχατολογικού εφιάλτη, στον ρόλο του τσιλιαδόρου της Ιστορίας. Αυτών που εφάρμοσαν το δόγμα «τα κέρδη σε offshore, οι ζημιές στον ελληνικό λαό».

Ως προς το συμφωνημένο πλεόνασμα 3,5% του 2018, που ψήφισαν 222 βουλευτές τον Αύγουστο του 2015, τα στοιχεία των δύο προηγούμενων χρήσεων του 2016- 2017 καταδεικνύουν ότι αποτελεί επιτεύξιμο στόχο.

Γιατί και πώς;

Αυτοί έκοψαν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και Αδείας.

Εμείς κόψαμε  το κλεψιμαίικο, τη μίζα, τη ρεμούλα, το πλιάτσικο, την αρπαχτή. Εφαρμόσαμε τα POS και το πλαστικό χρήμα(1,5 δις ευρώ συνεισέφερε σε αύξηση των εσόδων κατά δήλωση Στουρνάρα στην Επιτροπή Οικονομικών). Επέστρεψαν 711 εκατ. ευρώ (ανακοίνωση Α.Α.Δ.Ε.-Πιτσιλή) από την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων της προηγούμενης εικοσαετίας, μέσα από τη διασταύρωση λιστών, καταθέσεων εξωτερικού και το ανηλεές κυνηγητό της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Όπως σημείωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, ως Ανεξάρτητη Αρχή, το πλεόνασμα 2016-2017 ήταν «αποτέλεσμα χρηστής διοίκησης».

Στα τοπικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, πόσο ευχαριστημένος είστε από τη λειτουργία ενός χρόνου του γραφείου Πρωθυπουργού;

Αξιοποιώντας το κοινοβουλευτικό εργαλείο των επίκαιρων ερωτήσεων του Βουλευτή  προς τους Υπουργούς, με συνεχείς παρεμβάσεις και όπου χρειαζόταν επίμονη και διαρκή δημιουργική  πίεση, με μότο «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ» επιχειρούμε να κόψουμε δρόμο, να κερδίσουμε χρόνο, το χαμένο έδαφος των προηγούμενων δεκαετιών των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Καταλύτης η προσωπική ενασχόληση του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τα προβλήματα της πόλης μας και ο στρατηγικός γεωπολιτικός ρόλος που της προσέδωσε με τις διεθνείς συναντήσεις κορυφής με ηγέτες άλλων χωρών στη Θεσσαλονίκη.

Κάνουμε Πράξη:

-τα κοινωφελή προγράμματα για 15.000 άνεργους τέθηκαν κατά απόλυτη χρονική προτεραιότητα στους Δήμους της Θεσσαλονίκης,

– το σταματημένο μέχρι το 2015 Μετρό Θεσσαλονίκης, εδώ και δύο χρόνια  τρέχει βολίδα, τόσο στην κεντρική γραμμή, όσο και στις επεκτάσεις, με ορατό χρόνο ολοκλήρωσης και απόδοσης στους Θεσσαλονικείς  το 2019.

-Η εξυγιαντική τομή-νέα σελίδα στον ΟΑΣΘ, μετά από 60 χρόνια,  φέρνει περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους, νοικοκυρεμένη και χρηστή διοίκηση και λιγότερη ταλαιπωρία για τους πολίτες στις στάσεις,

– οι πρώτες νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας λειτουργούν ήδη  στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τα μεγάλα νοσοκομεία ενισχύονται με νέους γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ άνοιξε και το νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων,

-τα στρατόπεδα του Παύλου Μελά και του Κόδρα αποδόθηκαν στη κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση, για να αποτελέσουν χώρους αναψυχής, πολιτισμού και ψυχαγωγίας για την καθημερινότητα των πολιτών, στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά, ενώ εξετάζεται και η απόδοση και άλλων δημόσιων χώρων.

-συγκροτείται με τη συμμετοχή όλων των φορέων ο Οργανισμός Προστασίας του Θερμαϊκού κόλπου, της θαλάσσιας αυλής της Θεσσαλονίκης, με στόχο την απορρύπανση και την παραγωγική αξιοποίησή της,

-επιταχύναμε τα έργα στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», για να καταστεί διεθνής τουριστικός κόμβος και η Θεσσαλονίκη διεθνής τουριστικός προορισμός,

-επανεκκινήσαμε τον Ο.Λ.Θ., για να υποστηριχθούν οι παραγωγικές -επιχειρηματικές δράσεις της Βόρειας Ελλάδας και να καταστεί το λιμάνι μας διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο

-ενισχύουμε κατά προτεραιότητα την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, κυρίως νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Εμείς ανοίγουμε, δεν κλείνουμε, ούτε συγχωνεύουμε.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Επιτροπής της Βουλής για τον ελληνισμό της Διασποράς;

Η συγκρότηση  του Οδικού Χάρτη  Δράσεων της Επιτροπής με τη στοχοθεσία των  Δεκαεπτά Σημείων που ψηφίστηκαν Ομόφωνα από το σύνολο των βουλευτών-μελών της καθώς και  η εμπέδωση του κλίματος συναντίληψης και συνεννόησης, στη βάση πως η Άλλη Ελλάδα των απόδημων, ξενιτεμένων αδελφών μας Μας ΕΝΩΝΕΙ αποτέλεσε βασικό κεκτημένο μας.

Η καθιέρωση της 9ης Φεβρουαρίου ως «Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας», η έμφαση στην παιδεία και τα σχολεία στην ομογένεια, καθώς και η σταθερή δημιουργική πίεση στο υπουργείο Παιδείας να πράξει το χρέος του, ειδικά απέναντι στις οικογένειες των νεο-μεταναστών, λόγω μνημονίων, υπήρξε καίριος στόχος για την επιτροπή μας.

Η πατρίδα ηττήθηκε μη μπορώντας να τους προσφέρει εργασία, δεν επιτρέπεται να ηττηθεί για δεύτερη φορά μη μπορώντας να προσφέρει ελληνική παιδεία.

Από το φύλλο της THESSNEWS #85 (22/12/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

ΑΠΟΨΕΙΣ

7.11.202311:51 πμ

  Το πάρκο Αχειροποιήτου είναι το πάρκο που παίξαμε. Κρυφτό πίσω από τα αγάλματα των Μακεδονομάχων. Το πάρκο που φιλοξένησε την πρώτη εφηβεία μας. Το πάρκο που έκανε πατίνια η μικρή αδελφή μου. Το πάρκο που πηγαίναμε τον παιδικό μας

ΑΠΟΨΕΙΣ

31.10.20233:03 μμ

Ποιός τους έδωσε άδεια; Σιγά μη μπήκαν στον κόπο να ζητήσουν άδεια. Ποιό σκοπό εξυπηρετούν; Κάποιον σίγουρα αλλά δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από τον κοινό νου… Πες μου που πουλάν καρδιές και ΑΛΥΣΙΔΕΣ για κώνους! Να μην σου τους

ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202312:10 μμ

    Πριν πολλά χρόνια είχα γράψει ένα θέμα για τα «έπιπλα πόλης». Δηλαδή για φανοστάτες (έτσι δεν τα λένε επισήμως;), παγκάκια, δοχεία απορριμάτων, κάγκελα, σιδεριές υπονόμων και σιδεριές γύρω από δέντρα που τα υπέγραφαν γνωστοί και καταξιωμένοι διεθνώς designers.

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.10.202310:49 πμ

    Σας την έσκασα – όλους! Νομίζατε οτι θα αναφερθώ στα καφέ-μπαρ-εστιατόρια που δεν αφήνουν να περάσεις αν είσαι πάνω από 48 κιλά, τόσο που έχουν απλώσει τα τραπεζάκια τους, έτσι δεν είναι; Όοοοοχιιιιιιι… Στρώνω το κόκκινο χαλί-χάλι, παίρνω

ΑΠΟΨΕΙΣ

17.10.202310:28 πμ

  Κάποτε ο αείμνηστος πεφωτισμένος αρχιτέκτονας Ηλίας Μπαρμπαλιάς είχε προτείνει να επιβληθεί η δημιουργία κήπων στις (βρωμο)ταράτσες των πολυκατοικών της Αθήνας.   Φανταστείτε…πηγαίνεις να προσγειωθείς με το αεροπλάνο στο κλεινόν άστυ και αντικρύζεις τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας! Δεν έγινε

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή