Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Β. Πατουλίδου στην ThessNews: Μαζί με τον Απόστολο το 2019 αν μου το ζητήσει

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

22/02/2017 11:51 πμ

Β. Πατουλίδου στην ThessNews: Μαζί με τον Απόστολο το 2019 αν μου το ζητήσει

Β. Πατουλίδου στην ThessNews: Μαζί με τον Απόστολο το 2019 αν μου το ζητήσει

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ || sirmatsis@gmail.com

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ, ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ THESSNEWS

Λίγα 24ωρα μετά την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης μιας περιοχής 70.000 κατοίκων, συναντάμε τη Βούλα Πατουλίδου στο γραφείο της. Στο μέσον της θητείας της στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Από την ώρα που ο Απ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια το 2019, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Η ίδια ξεκαθαρίζει ότι θα επιθυμούσε να μείνει στο πλευρό του…

 

ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ-ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Πέρασαν 2,5 χρόνια σε αυτό το γραφείο. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Η αγωνία της πρώτης Σεπτέμβρη του 2014 για το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά μπορείς να λειτουργήσεις, σίγουρα έχει μαλακώσει. Όχι όμως η ένταση. Μαθαίνεις τον τρόπο να λύνεις προβλήματα, τα οποία πρέπει πλέον να τα αντιμετωπίσεις με περιορισμένους χρηματικούς πόρους και προσωπικό.

Ανέλαβα τα καθήκοντά μου, με επιπλέον την αγωνία του πώς θα αντιμετωπίσω την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, καθότι όλοι όσοι προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα δεν έχουμε την καλύτερη των εντυπώσεων από τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπάρχουν όμως και εξαιρετικοί υπάλληλοι, με τους οποίους συνεργάζομαι άριστα. Με τη βοήθεια αυτών, εντοπίσαμε τρία εκατομμύρια ευρώ που παρέμεναν αναξιοποίητα και προορίζονταν για τις βελτιώσεις των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Κινηθήκαμε ταχύτατα, εφόσον υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας αυτών των πιστώσεων, διότι παρέμεινε αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα ο συνδεδεμένος με αυτά τα χρήματα τραπεζικός κωδικός. Τώρα και στους 14 δήμους, (εκτός από τον 14ο, ο οποίος καθυστέρησε να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας, κατηγορώντας μας αδίκως για αποκλεισμό, ενώ εστάλησαν εγκαίρως και ταυτόχρονα προς όλους οι προσκλήσεις για να καταθέσουν τις προτάσεις τους), ολοκληρώνονται οι εργασίες των βελτιώσεων των αθλητικών τους κτιρίων, έτσι ώστε τα παιδιά μας να αθλούνται με ασφάλεια. Προσπαθούμε να μην αργούμε στις αποφάσεις, όσο κι αν μας μπλοκάρει η γραφειοκρατία.

Θα το ρωτήσω όπως με ρωτάει πολλές φορές ο κόσμος. Τι κάνει η Βούλα Πατουλίδου; Τι αρμοδιότητες έχει ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης;

Πολλές, πάρα πολλές. Συντήρηση Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου, έλεγχος κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ιχθυοκαλλιεργειών, υγειονομικών ελέγχων των επιχειρήσεων, έλεγχος ατμοσφαιρικής ρύπανσης, εγκρίσεις μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων, πολιτική προστασία και άλλες πολλές.

Ως επιστασία;

Όχι μόνο ως επιστασία, αλλά και ως παρεμβάσεις με προτάσεις συγκεκριμένες. Υπάρχουν και άλλες αρμοδιότητες, διαγωνισμοί, προμήθειες, μεταφορές. Και επειδή είναι τόσες πολλές, πολλοί θα αναρωτιούνται, αν με δουν π.χ. να καθαρίζω με εθελοντές δρόμους, ακτές, θα πουν και αυτό είναι αρμοδιότητά μου; Όχι, αυτό είναι θέληση.

Ευχαριστημένη από την παρουσία σας; Αυτοκριτική;

Μιλάτε σε έναν άνθρωπο που δεν ευχαριστιέται ποτέ. Ελάττωμα μεγάλο. Λέω πάντα «τι έχω κάνει στη ζωή μου;» Κάποιοι δεν θα το αντιληφθούν, κάποιοι θα το χλευάσουν. Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους.Θυμάμαι, στα μέσα του 2015, όταν ο κ. Τζιτζικώστας μού πρότεινε να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής του νομού Θεσσαλονίκης, δεν φανταζόμουν τι θα συναντούσα. Αλλά αυτές είναι οι προκλήσεις. Δεν είμαι τεχνοκράτης του τουρισμού. Αρχές Μαρτίου θα κάνουμε την παρουσίαση του τι έχει κάνει μέχρι τώρα ο Οργανισμός. Μέχρι στιγμής, όπως θα έχεις διαπιστώσει, δεν έχω πει τίποτα. Όλοι μιλάνε, εγώ όχι ακόμα. Πρώτα θα δείξω έργο και δράσεις. Όταν ανέλαβα την προεδρία του Οργανισμού, τα γραφεία ήταν άδεια. Δεν υπήρχε ούτε ένας υπάλληλος. Τώρα είναι ικανοποιητικά στελεχωμένος. Υπήρχαν και υπάρχουν διάφορες ιστοσελίδες προορισμού για τη Θεσσαλονίκη και μία από αυτές μάλιστα είναι βουλγάρικης εταιρείας.  Ήταν ντροπή μας. Δεν υπήρχε ένα επίσημο portal προορισμού. Τώρα υπάρχει. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δεν καπελώνει κανέναν από τους υπόλοιπους φορείς της πόλης. Είναι ένα εργαλείο για όλους.

«Σαν τη γάτα με τον σκύλο»

Έχετε σκεφτεί το 2019; Θα θέλατε να είστε ξανά στον συνδυασμό;

Όταν ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε μαζί μου το 2014, του είπα «είμαι μαζί σου, νέο παιδί είσαι, όσο μπορούμε θα δουλέψουμε και θα προσπαθήσουμε για το διαφορετικό σε αυτόν τον τόπο».

Πριν μέρες έχει δηλώσει, και στη δική σας εφημερίδα, ότι θα ξανακατέβει υποψήφιος για την Περιφέρεια. Υπήρχε μια ομάδα όπου δεν ήμουν κομμάτι της, σιγά σιγά όμως ενσωματώθηκα, διαπιστώνοντας ότι έτσι οι συνεργασίες είναι πιο δυνατές.

Δεν ήσασταν. Τώρα αισθάνεστε κομμάτι της Αλληλεγγύης;

Ναι. Τώρα ναι. Όταν υπάρχει αρχηγός, όλοι υποχρεωτικά πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν ο αρχηγός, που λέγεται Απόστολος Τζιτζικώστας, διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια και θα θέλει να συμπεριλαμβάνομαι και εγώ στην ομάδα που θα τον πλαισιώνει, τότε θα συνεχίσω εδώ.

Η σχέση σας με τον Απόστολο Τζιτζικώστα;

Άριστη. Αν κάποιες φορές είναι σαν τη γάτα με τον σκύλο, είναι λογικό. Υπάρχουν και εντάσεις, αλλά τι πιο φυσιολογικό σε μια υγιή συνεργασία;

Εκ του πονηρού η ακύρωση εκλογών στη ΝΔ

Αδικήθηκε στις εκλογές της ΝΔ;

Ειδικά την πρώτη φορά μετά την ακύρωση των εκλογών, θεωρώ ότι ήταν εκ του πονηρού. Προφανώς γιατί ο κ. Τζιτζικώστας  ήταν σε τελείως διαφορετική θέση από αυτή που θα επιθυμούσαν. Αυτή είναι η δική μου γνώμη. Κακά τα ψέματα, υπάρχουν «οικογένειες», είναι από τα πιο κλειστά επαγγέλματα αυτό της κομματικής πολιτικής. Ταυτόχρονα δεν έγινε κατανοητό στους ψηφοφόρους το πώς θα ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του, πώς θα μπορούσε να εκπροσωπεί ως πρόεδρος τη ΝΔ, επειδή ακριβώς είναι εξωκοινοβουλευτικός. Αυτό νομίζω του αφαίρεσε πόντους.

Πώς βλέπετε την πολιτική κατάσταση; Φοβάστε ένα Grexit;

Δεν έχω πειστεί ότι όντως η Ελλάδα είναι αυτή που χρωστά παντού. Δεν έχω πειστεί. Θεωρώ ότι θέλουν να το προκαλέσουν, για να κρύψουν κάτι άλλο. Είμαι σε αναμονή και περιμένω να δω τι θα γίνει. Η καινούρια κυβέρνηση που επικαλείται ότι δεν έχει κυβερνητικά αμαρτήματα, αναφέρεται, ονομαστικά και μη, σε πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλα πρόσωπα που έχουν κλέψει. Αυτό δεν μου φτάνει. Από τη στιγμή που η χώρα ψυχορραγεί και η κυβέρνησή της ισχυρίζεται ότι γνωρίζει, οφείλει να κλείσει όλες αυτές τις υποθέσεις. Απλά και μόνο να «πυροβολείς» δεν έχει αποτέλεσμα.

Οι καλύτεροι από κάθε κόμμα

Άρα η Ελπίδα ακόμα δεν ήλθε. Την περιμένουμε. Μιλώ για το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Ελπίδα θέλω να την έχω, αλλιώς θα έπρεπε από τώρα να εγκαταλείψω όλες τις προσπάθειες. Αντιδρώ σε κάθε τι που με πονάει, με πικραίνει και με «κονταίνει». Προσπαθώντας περισσότερο. Κρίνοντας από τη συνεργασία μου ως Αντιπεριφερειάρχης με ορισμένα υπουργεία -ξέρετε δεν είναι απρόσωπα-,διαπιστώνω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι. Κάποιοι είναι οι εργάτες που απαιτεί ο τόπος αυτή τη στιγμή. Κάποιοι ξαφνικά νομίζουν ότι έγιναν βασιλιάδες και δεν σηκώνουν ούτε το τηλέφωνο. Μακάρι σήμερα να μπορούσαν να μας διοικήσουν από όλα τα κόμματα οι καλύτεροι. Αλλά είμαστε ακόμα πολιτικά ανέτοιμοι να αντέξουμε κάτι τέτοιο.

Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας δηλαδή;

Να συνεργαστούν οι καλύτεροι από κάθε δημοκρατικό κόμμα. Για όσο χρειάζεται. Όπως ακριβώς έγινε στην επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας από το Κορδελιό, που αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένη και πρότυπο συνεργασίας και συντονισμού. Παρουσιάσαμε στους πολίτες ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Τους ζητήσαμε να εκκενώσουν την περιοχή τους για λίγες ώρες. Δεν τους είπαμε για μία μέρα ή μια εβδομάδα και μετά αλλάξαμε τον σχεδιασμό.

Το αίτημα στον Π. Καμμένο

Κεφάλαιο Πάνος Καμμένος. Παραμένετε κοντά πολιτικά;

Ήμασταν ποτέ κοντά πολιτικά;

Στήριξε την υποψηφιότητά σας.

Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ήμουν εγώ με τον κ. Τζιτζικώστα όταν μου έκανε την πρόταση. Δεν ήταν εγώ, ο Απόστολος και ο κ. Καμμένος.

Βέβαια με τον κ. Καμμένο διατηρώ πολύ καλές προσωπικές σχέσεις και τον ευχαριστώ που στήριξε δημοσίως την Αλληλεγγύη το 2014, όπως και πολλοί από όλες τις παρατάξεις, γεγονός που αποδεικνύεται  από το εντυπωσιακό 72% που λάβαμε. Και μια που αναφερόμαστε στον κ. Καμμένο, θεωρώ ότι είναι από τους υπουργούς που εργάζονται. Και δράττομαι της ευκαιρίας να του ζητήσω μέσω και αυτής της συνέντευξης να διευκολύνει τις διαδικασίες παράτασης της παραχώρησης – λήγει μέσα στο 2017 – της Αίθουσας Αλέξανδρος που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν επιτύχουμε αυτήν την παραχώρηση, θα μπορέσουμε να κάνουμε τις απαραίτητες εργασίες βελτίωσής της, έτσι ώστε η αίθουσα αυτή  να αποτελέσει ένα κόσμημα για τη Θεσσαλονίκη και ένα πολιτιστικό κέντρο για τους κατοίκους της που θα μπορούν να παρουσιάζουν ό,τι δράση θέλουν δωρεάν, χωρίς να αναγκάζονται να πληρώσουν υψηλό μίσθωμα σε οποιαδήποτε άλλη αίθουσα. Το έχω ως καημό. Να δούμε. Θα το καταφέρω;

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΒΟΜΒΑ»

«Ζητήσαμε ένα συμβόλαιο τιμής με όλους»

Τι κάνατε όταν ακούσατε ότι πρέπει να εκκενωθεί μία τόσο μεγάλη περιοχή; Τρομάξατε; Σκεφτήκατε ότι είναι αδύνατο;

Ας ξεκινήσουμε λίγο πιο πριν. Τετάρτη έγινε γνωστό ότι βρέθηκε η βόμβα δίπλα σε βενζινάδικο. Οι πυροτεχνουργοί μάς διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί και εμείς προγραμματίζουμε σύσκεψη για τη Δευτέρα. Το Σάββατο μας ζητούν να πραγματοποιήσουμε τη σύσκεψη εκτάκτως την Κυριακή.

Την Κυριακή στη σύσκεψη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ακούμε με προσοχή τους πυροτεχνουργούς, οι οποίοι μας αναλύουν όλα τα αναγκαία βήματα που απαιτούνται για την ασφαλή απενεργοποίηση της βόμβας και τη μεταφορά της σε πεδίο βολής για την ελεγχόμενη έκρηξη. Βασικό βήμα η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1900 μέτρων. Και εδώ αρχίζει ο μεγάλος προβληματισμός. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε εκκένωση μιας τόσο πυκνοκατοικημένης περιοχής. Ευτυχώς που δεν υπήρχε νοσοκομείο σε αυτήν την ακτίνα. Θα έπρεπε να εκκενωθεί κι αυτό.

Υπερβολικά τα μέτρα ή όχι;

Εάν έχεις τον συντονισμό τόσων εμπλεκόμενων φορέων, σε μια ακτίνα εκκένωσης που περιλαμβάνει τρεις δήμους και ταυτόχρονα τους έμπειρους πυροτεχνουργούς που ανησυχούν για το γεγονός ότι ο πυροκροτητής της βόμβας, αν και παλαιός, δεν είναι διαβρωμένος και θέτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την απενεργοποίησή της, ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη να κάνει κάτι διαφορετικό;

Τι πιστεύατε; Θα ανταποκρινόταν ο κόσμος;

Η μεγάλη αγωνία ήταν αυτή. Για το πόσο πιστευτός θα γινόσουν σε αυτό που θα του έλεγες. Όταν λες ότι είναι υποχρεωτική και  μη διαπραγματεύσιμη η εκκένωση και ταυτόχρονα του προσφέρεις το αίσθημα της ασφάλειας για το σπίτι που θα αφήσει μόνο του για όσες ώρες χρειάζεται, τότε ναι, κερδίζεις την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν συνέβη ούτε μια κλοπή την Κυριακή. Ζητήσαμε ένα συμβόλαιο τιμής με όλους.

Το τήρησαν όλοι το συμβόλαιο τιμής; Για αυτό έγιναν όλα στην εντέλεια;

Υπήρχε η αλήθεια των λόγων, η παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων, που άμβλυνε την αγωνία στο πρόσωπο όλων. Έγινε πρόβλεψη για την κάθε λεπτομέρεια. Ήταν άψογα.  Από τις 7 το πρωί της Κυριακής που ξεκίνησε η επιχείρηση, επισκεφτήκαμε το Κορδελιό. Διαπιστώσαμε ότι δικαιολογημένα πολλοί φοβήθηκαν, βλέποντας πόσο λίγα ήταν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Όλα τηρήθηκαν στο απόλυτο.

Και χωρίς εσάς, τους δημοσιογράφους, δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί ομαλά η όλη  επιχείρηση. Στο calling center της Περιφέρειας είχαμε πάνω από 500.000 κλήσεις.

Το κέρδισε το στοίχημα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Ναι, το κέρδισε. Όπως το κέρδισε η καλή συνεργασία όλων. Η νίκη πάντοτε έχει πολλές μανάδες. Η ήττα έχει μόνο έναν. Στην τελευταία σύσκεψη πριν την επιχείρηση μου είπαν ότι ξέρουμε τη Δευτέρα ποιος θα είναι υπεύθυνος, αν πάει κάτι στραβά. Το μόνο που ευχόμουν ήταν να πάρουν πολλοί χαμόγελα και μπράβο. Γιατί αυτό είναι επιτυχία.

Βλέπεις τη φωτογραφία; (δείχνει τη φωτογραφία στο βάθρο των Ολυμπιακών του 1992 με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος). Εγώ το πήρα το μπράβο, αλλά από πίσω υπάρχει η ομάδα. Και αν δεν ξέρεις να το αναγνωρίζεις, αυτή η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κατάσταση που ζούμε.

Από το φύλλο της THESSNEWS #41 (18/02/2017-19/02/2017)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.10.2021 10:34 μμ

«Εμείς θα συνεχίσουμε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Παύλος Γερουλάνος.  Ο υποψήφιος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής ερωτήθηκε για το αν αλλάζουν τα δεδομένα με την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.   Η διαπίστωση είναι πλέον κοινή: Η Ελλάδα σήμερα γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, η ανεργία μειώνεται και οι προσδοκίες όλων

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ

Η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, της οργάνωσης νέων, που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες δίνει την ευκαιρία απολογισμών αλλά και αναλύσεων. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Οι Νεοδημοκράτες θα πουν αμέσως ότι η  παράταξη τους βρέθηκε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:36 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στην εκπομπή του Κυριάκου Μπογιατζή φιλοξενήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Με αφορμή τα γενέθλια για τα 25 χρόνια του VERGINA THEATER ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε την καινούργια του παράσταση με τίτλο «Αγάπη μου όλα

thess

Επικαιρότητα