Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ / Η «μαλθακοποίηση» των πολιτικών ηγεσιών και ο πόλεμος στην Ουκρανία

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

10/04/2022 8:20 πμ

Η «μαλθακοποίηση» των πολιτικών ηγεσιών και ο πόλεμος στην Ουκρανία

Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτει όλο και περισσότερο πως η “ειδική επιχείρηση” του Πούτιν χρηματοδοτείται με τα Ευρώ των Ευρωπαίων για το φυσικό αέριο που τους πωλεί. Γράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης

pixabay
Φωτ. pixabay

Η συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία αποκαλύπτει όλο και περισσότερο πως η “ειδική επιχείρηση” του Πούτιν χρηματοδοτείται με τα Ευρώ των Ευρωπαίων για το φυσικό αέριο που τους πωλεί.

 

Εάν η Ευρώπη θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος, τότε θα χρειαστεί άμεσα να σταματήσει τις αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Ειδάλλως ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι που οι Ρώσοι να καταγράψουν τη νίκη που θέλουν ή να οδηγήσουν την Ουκρανία σε συνθηκολόγηση.

Η “μαλθακοποίηση” των Ευρωπαίων πολιτικών ηγεσιών έχει ξεπεράσει πλέον κάθε προηγούμενο…

“Πρωταγωνιστές” στην “μαλθακοποίηση” είναι οι Γερμανοί, που υπό τον φόβο της απώλειας του Ρωσικού φυσικού αερίου για την βιομηχανία και τα νοικοκυριά τους, επιτρέπουν να συνεχίζεται το “πάρτυ” του Πούτιν!

Η Γερμανία τηρεί δυστυχώς μια στάση που αποδεικνύει πως δεν έχει διδαχθεί από τα παθήματα της νεότερης ιστορίας της.

Για μία ακόμη φορά λαμβάνει αποφάσεις για την Ευρώπη με γνώμονα μόνο το δικό της συμφέρον.

Αρνείται να δεχθεί πως θα χρειαστεί και ο δικός της λαός να κάνει επιτέλους κάποιες θυσίες για να τερματιστεί ο πόλεμος και να επικρατήσει ειρήνη και ανάπτυξη.

Ζητά μόνο από τους άλλους θυσίες, αλλά τις δικές της αβλεψίες και άστοχες ενέργειες στο ενεργειακό δεν τις βλέπει και εθελοτυφλεί.

Η στάση της δεν οδηγεί σε περαιτέρω ενοποίηση της Ε.Ε., αλλά στην ενίσχυση φυγόκεντρων τάσεων και ακραίων φωνών περί αναποτελεσματικότητας της Ένωσης και περί ανάγκης επιστροφής σε εθνικές πολιτικές απομονωτισμού.

Η Γερμανία βλέπει την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. μόνο ως αγορά.

Δεν έχει όραμα και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να δει την Ευρώπη ως έναν χώρο άσκησης πολιτικών που θα υπερβούν το αμιγώς οικονομικό πλαίσιο και θα περιλάβουν την άμυνα, την ασφάλεια κα.

Ακόμη και η στροφή της προς την ενίσχυση της άμυνας της δεν εντάσσεται σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, παρά μόνο σε μία λογική σύσφιξης των σχέσεων της με τις ΗΠΑ.

Η Γερμανική ηγεσία δυστυχώς χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και έλλειψη διορατικότητας.

Το τραγικό είναι πως τις συνέπειες των πολιτικών της τις πληρώνουμε όλοι στην Ε.Ε…

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη διατηρεί το οικονομικό ρεπορτάζ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι οικονομικός συντάκτης στο site Thessnews.gr, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1996 έως το 2014 στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γραφείο Βορείου Ελλάδος-συγκρότημα Πήγασου) και από το 1998-2003 στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής. Στο πεδίο της επικοινωνίας διατηρεί από το 2010 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo και από το 2017 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνάψει και υλοποιήσει πολλές ακόμη συνεργασίες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως με την εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων Artion, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) κα. Παράλληλα από το 2015-2017 δραστηριοποιήθηκε στην εταιρεία Hyphen SA (με έδρα την Θεσσαλονίκη) στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου (content creation and marketing) και της διαχείρισης της εικόνας της επιχείρησης στα ΜΜΕ. Ομιλεί άριστα την Αγγλική και αρκετά καλά την Γερμανική.

/ Δείτε ακόμα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

27.5.2022 8:12 πμ

Ευκαιρία λένε η σημερινή ενεργειακή κρίση γιατί η χώρα θα στραφεί στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με μεγαλύτερη ένταση και σε κάποια χρόνια θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της από εκεί. Ευκαιρία είναι η “πράσινη μετάβαση” γιατί θα προκύψει

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

21.5.2022 9:55 πμ

Έντονη και διάχυτη είναι η αίσθηση πως η ακρίβεια σε όλη την αγορά δεν πρόκειται να κοπάσει, αλλά αντίθετα θα γίνει πολύ μεγαλύτερη.   Όλοι μας «πληρώνουμε το μάρμαρο» της ακρίβειας, που έχει πλήξει όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

7.5.2022 8:00 πμ

“Δεν πρόκειται να περιμένω μέχρι το αργοκίνητο ευρωπαϊκό υπερωκεάνιο να αλλάξει πορεία”…   Η ατάκα του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια του μηνύματος του για το ενεργειακό πακέτο αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση έχει “στριμωχτεί” πολύ από το όλο θέμα. Και θα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

27.4.2022 7:00 πμ

Με πάνω από ένα μήνα καθυστέρηση τέθηκε σε εφαρμογή η περιβόητη πλατφόρμα για την επιδότηση του κόστους καυσίμων με ποσά της τάξης των 13 ευρώ το μήνα.   Από το μέσον Μαρτίου και μετά και μέσα στις εορτές του Πάσχα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

26.3.2022 7:40 πμ

Οι κολοσσιαίες και τεκτονικές αλλαγές στην ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε., εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά το πόσο άσχετες ήταν οι ελληνικές κυβερνήσεις των πολλών τελευταίων ετών στο ζήτημα της προάσπισης της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

23.3.2022 8:00 πμ

“Βούλιαξε” ο κλάδος της εστίασης την διετία της πανδημίας καταγράφοντας ούτε λίγο-ούτε πολύ σχεδόν 4 δισεκατομμύρια Ευρώ απωλειών, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.   Σύμφωνα με τον

thess

Επικαιρότητα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ECO NEWS

27.6.2022 11:15 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή