Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ / Αναπόδραστη ανάγκη οι άδειες ειδικού σκοπού

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

12/01/2022 7:30 πμ

Αναπόδραστη ανάγκη οι άδειες ειδικού σκοπού

Το άνοιγμα των σχολείων και τα self test αποκάλυψαν πολλές χιλιάδες νέων κρουσμάτων σε παιδιά. Γράφει ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

PIXABAY
Φωτ. PIXABAY

Το άνοιγμα των σχολείων και τα self test αποκάλυψαν πολλές χιλιάδες νέων κρουσμάτων σε παιδιά.

Τα παιδιά αυτά χρειάζεται να παραμείνουν για κάποιες μέρες στο σπίτι, προκειμένου να αναρρώσουν. Σε πολλές περιπτώσεις όμως αμφότεροι οι γονείς εργάζονται και δεν υπάρχει κανείς για να κρατήσει αυτά τα παιδιά. Για τις περιπτώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου της πανδημίας δημιουργήθηκε το σχήμα της άδειας ειδικού σκοπού.

Η άδεια ειδικού σκοπού αποτελεί ένα ειδικό σχήμα άδειας τριών ημερών που ακολουθείται από τη χορήγηση μιας ημέρας ετήσιας κανονικής άδειας, σχήμα το οποίο επαναλαμβάνεται κυκλικά ανά τέσσερις ημέρες.

Αναλυτικότερα, οι δύο πρώτες ημέρες χορηγούνται με αποδοχές από τον εργοδότη, η τρίτη ημέρα επιδοτείται από τον τακτικό προϋπολογισμό και η τέταρτη ημέρα αφαιρείται από την ετήσια κανονική άδεια του εργαζόμενου.

Το σχήμα αυτό επαναλαμβάνεται κυκλικά, σύμφωνα με την αίτηση του εργαζόμενου, ενώ η άδεια μπορεί να χορηγηθεί και τμηματικά. Μήπως χρειάζεται η κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να δοθούν άδειες ειδικού σκοπού τουλάχιστον σε γονείς παιδιών του δημοτικού, τα οποία νοσούν; Δεν αρκούν μόνο οι διαπιστώσεις για τα χιλιάδες νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν από τα self-test στους μαθητές, αλλά απαιτείται και εγρήγορση, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι οικογένειες.

Η συγκυρία είναι δύσκολη, καθώς ήδη οι εργαζόμενοι που νοσούν χάνουν μέρος των αποδοχών τους. Ας ενεργοποιηθεί ξανά το μέτρο των αδειών ειδικού σκοπού, προκειμένου να υπάρξει μία ελάφρυνση των εργαζόμενων που αναγκαστικά χρειάζεται να φροντίσουν τα παιδιά τους που νοσούν.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη διατηρεί το οικονομικό ρεπορτάζ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι οικονομικός συντάκτης στο site Thessnews.gr, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1996 έως το 2014 στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γραφείο Βορείου Ελλάδος-συγκρότημα Πήγασου) και από το 1998-2003 στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής. Στο πεδίο της επικοινωνίας διατηρεί από το 2010 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo και από το 2017 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνάψει και υλοποιήσει πολλές ακόμη συνεργασίες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως με την εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων Artion, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) κα. Παράλληλα από το 2015-2017 δραστηριοποιήθηκε στην εταιρεία Hyphen SA (με έδρα την Θεσσαλονίκη) στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου (content creation and marketing) και της διαχείρισης της εικόνας της επιχείρησης στα ΜΜΕ. Ομιλεί άριστα την Αγγλική και αρκετά καλά την Γερμανική.

/ Δείτε ακόμα

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

17.1.2022 7:30 πμ

Η εξαγγελθείσα νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου, που πιθανότατα θα είναι περίπου 6%, θα “προσγειώσει” τις κατώτερες αποδοχές στα 700 ευρώ και κάτι ψιλά. Είναι προφανές πως ο βασικός μισθός στην Ελλάδα ήταν και είναι της “πείνας”,

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

15.1.2022 7:30 πμ

Είναι πλέον διάχυτη η αίσθηση πως η ανησυχία για την πανδημία δίνει σταδιακά τη θέση της στην ανησυχία για την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις και την επερχόμενη νέα οικονομική κρίση, η οποία είναι ήδη εδώ… Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό δείχνουν

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

11.1.2022 7:30 πμ

Αστρονομικό είναι το ποσό που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες σε κάθε είδους τεστ ανίχνευσης του κορωνοιού, ειδικά δε για το μοριακό που εσχάτως “προσγειώθηκε” τιμολογιακά στα 47 ευρώ. Ασχέτως εάν κάποιος θεωρεί φθηνές, ακριβές ή ακριβοδίκαιες τις τιμές των

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

23.12.2021 12:53 μμ

Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει ταλαιπωρήσει πολύ τη Θεσσαλονίκη και τους κατοίκους της. Είναι μία μοναδική περίπτωση έργου που έχει δημιουργήσει πριν καν ολοκληρωθεί εξαιρετικά κακή εντύπωση στους μελλοντικούς χρήστες του. Πολλοί κάτοικοι της πόλης δεν πιστεύουν πως θα ολοκληρωθεί ποτέ.

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

18.12.2021 12:30 μμ

Συνηθίζεται αυτές τις ημέρες να μην γκρινιάζουμε, αλλά να είμαστε πιο “εορταστικοί”, πιο “χαρούμενοι” και πιο “αισιόδοξοι”. Επειδή ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν επιτηδευμένα να νιώσουν χαρά, λύπη, ευτυχία ή δυστυχία, θα παραθέσω κάποιες “μαύρες” δυστυχώς διαπιστώσεις

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

8.12.2021 6:15 μμ

“Μνημείο” μιας παρελκυστικής επικοινωνιακής τακτικής, που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης αποτελεί η ανακοίνωση-δελτίο τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).   Την παραθέτω αυτούσια: «Με την ιδιαίτερη προβολή που παρέχουν στη Θεσσαλονίκη τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή