Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει μία… Άγρια Δύση στην αγορά ενέργειας»

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13/09/2021 2:00 μμ

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει μία… Άγρια Δύση στην αγορά ενέργειας»

«Πυρά» προς την κυβέρνηση από το βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

Σ. Φάμελλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Υπάρχει μία… Άγρια Δύση στην αγορά ενέργειας»

Γράφει ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής Υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος, προκειμένου να σχολιάσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απουσία ρυθμιστικού εργαλείου για θέματα ενέργειας και αερίου: «Είμαστε οι πρώτοι σε χονδρεμπορική τιμή ενέργειας όλο τον Αύγουστο. Δεν είναι μόνο το γενικό πρόβλημα του ακριβού αερίου ή του ακριβού φόρου άνθρακα – υπάρχουν αυτοί οι λόγοι – αλλά η Πολιτεία δεν έχει κανένα ρυθμιστικό εργαλείο. Η ελληνική βιομηχανία μιλάει επίσημα για χειραγώγηση τιμών, άρα ο Έλληνας πολίτης δεν έχει κανένα στήριγμα για να ζήσει. Χρειάζεται κάτι παραπάνω από αυτό που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την «ανάσα» των 30 ευρώ για τους επόμενους τρεις μήνες. Εγώ θεωρώ ότι πρόκειται για μία πολύ μικρή παροχή, καθώς οι λογαριασμοί έρχονται στο… Θεό. Δεν κάνει κάτι για λύσει το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά παίρνει λεφτά από το ταμείο της κλιματικής αλλαγής και τα δίνει στην ενέργεια».

Παράλληλα, κλήθηκε να απαντήσει γιατί είναι τόσο ακριβό το ρεύμα στην Ελλάδα: «Οι ρύποι και η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που εισάγεται είναι οι ίδιοι για όλες τις χώρες, άρα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Τρία είναι τα βασικά προβλήματα που έχουμε στην Ελλάδα: πρώτον, όταν άνοιξε το χρηματιστήριο ενέργειας του κ. Χατζηδάκη δεν υπήρξε κανένα ρυθμιστικό εργαλείο. Για παράδειγμα, τον Απρίλιο του 2020 η χονδρική τιμή ήταν 26 ευρώ και η ΔΕΗ πουλούσε 110. Για ποιο λόγο να πουλάς τετραπλάσια. Και τώρα που αυξήθηκε η χονδρική, να μεταφέρεις όλο το βάρος στον καταναλωτή;».

«Κερδοσκοπία… από την κυβέρνηση»

Σχετικά με τη ΔΕΗ που… παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, ο κ. Φάμελλος ήταν σαφής: «Παραδώσαμε μία ΔΕΗ η οποία δεν πραγματοποίησε ούτε μία αύξηση του λογαριασμού του ρεύματος. Η Eurostat λέει μεσοσταθμικά ότι, όσο ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η τιμή του ρεύματος μειώθηκε κατά 12%».

Στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του στην παρούσα κυβέρνηση για το ίδιο ζήτημα: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με το που ανέλαβε, έριξε ένα πρώτο χαράτσι 500 εκατ. ευρώ, χρεοκόπησε το λογαριασμό των ανανεώσιμων και έχει προχωρήσει σε ένα ντόμινο αυξήσεων. Πραγματικά, υπάρχει μία… Άγρια Δύση στην αγορά ενέργειας και χειραγώγηση των τιμών. Μιλάμε για κερδοσκοπία. Είναι άλλο να έχω ένα βιώσιμο ενεργειακό φορέα στον οποίο συμμετέχει το Δημόσιο και άλλο ο συγκεκριμένος φορέας να συμμετέχει σε κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά.

«Πλέον η πλειοψηφία των πολιτών δε συμφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη»

Ο Σάκης Μόσχης ρώτησε τον κ. Φάμελλο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τον κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό σε αποδρομή, παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα. Η απάντηση: «Αυτό που διαβάζω εγώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι ότι πλέον η πλειοψηφία των πολιτών δε συμφωνεί με τον κ. Μητσοτάκη. Μιλάμε για ποσοστό εμπιστοσύνης πολύ κάτω από το 50%, όσον αφορά τόσο το θέμα με τις πυρκαγιές όσο και το ζήτημα της ακρίβειας. Άρα, σε απόλυτη συμφωνία με την κοινή γνώμη κάνουμε κριτική».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε συγκεκριμένη πολιτική πρόνοιας πυρκαγιών δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, με εξασφαλισμένα 140 εκατ. ευρώ και 500 προσλήψεις δασολόγων – δασοπόνων. Όλα αυτά τα «πάγωσε» το 2019 και έχει την κύρια ευθύνη για τις πυρκαγιές, αλλά και για την αποκατάσταση. Η αποκατάσταση δε γίνεται να επιτευχθεί με ιδιωτικές αναδασώσεις και χορηγούς».

Τέλος, ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια στα θέματα των δασών με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες σε σοβαρά θέματα των τοπικών κοινοτήτων. Ανέφερε επίσης ότι έχουν παγώσει πολεοδομικά σχέδια όπως στη Χαλκιδική. «Είναι μία κλασική συνταγή της ΝΔ, να μην κάνουν τίποτα και να τα αφήνουν στα χέρια των τοπικών αρχόντων», κατέληξε.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ

Αποφοίτησε το 2004 από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, φιλοδοξώντας να κυνηγήσει το μεγάλο του όνειρο, τη δημοσιογραφία. Η... τύχη τα έφερε έτσι ώστε στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του να ασχοληθεί με το αθλητικό ρεπορτάζ. Σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες. "Σπορ του Βορρά", "Αθλητικά Νέα", Betarades.gr, Premierleague.gr, AN 98,7 FM, Arena FM 89,4, Fair Play 96,1 FM, Flash Radiο συνθέτουν το παζλ. Την τελευταία διετία αποφάσισε να κάνει στροφή 180 μοιρών, μεταπηδώντας από την αθλητική στην ενημερωτική δημοσιογραφία, για λογαριασμό του Politic.gr. Πλέον, από το μετερίζι του Thessnews θα συνδυάσει και τα δύο... Με κέφι, όρεξη και υπευθυνότητα.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.   Η διαπίστωση είναι πλέον κοινή: Η Ελλάδα σήμερα γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, η ανεργία μειώνεται και οι προσδοκίες όλων

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ

Η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, της οργάνωσης νέων, που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες δίνει την ευκαιρία απολογισμών αλλά και αναλύσεων. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Οι Νεοδημοκράτες θα πουν αμέσως ότι η  παράταξη τους βρέθηκε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:36 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στην εκπομπή του Κυριάκου Μπογιατζή φιλοξενήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Με αφορμή τα γενέθλια για τα 25 χρόνια του VERGINA THEATER ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε την καινούργια του παράσταση με τίτλο «Αγάπη μου όλα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.   Η ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Οκτωβρίου του 2021 αποτελεί μια γιορτή της δημοκρατίας, η οποία προσφέρει σε όλα τα μέλη της παράταξης

thess

Επικαιρότητα