Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / POLIS FACE: Τάσος Παναγιωτίδης

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

10/07/2018 2:12 μμ

POLIS FACE: Τάσος Παναγιωτίδης

POLIS FACE: Τάσος Παναγιωτίδης

Γράφει thessnews

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΟΥ || stylou@eroticos.gr

Ο Τάσος Παναγιωτίδης ήρθε σε επαφή με την ιστιοπλοΐα στα 6 του χρόνια,  όταν πήγαινε πρώτη δημοτικού. Από την πρώτη στιγμή έδειξε πως η θάλασσα και ο αέρας είναι τα στοιχεία του και πολύ σύντομα άρχισε να ονειρεύεται και να θέτει όλο και πιο υψηλούς στόχους.

Με αμέριστη αγάπη για το άθλημά του, επιμονή και πείσμα αλλά και με την υποστήριξη της οικογένειάς του άρχισε να κατακτά έναν έναν τους τίτλους, οι οποίοι σήμερα έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα.

Ποιες είναι μέχρι σήμερα οι διακρίσεις σου;

Στις εσωτερικές διοργανώσεις: Το 2012 πρώτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Οptimist, το 2013 τρίτος στην ίδια διοργάνωση, το 2015 πρώτος στο πανελλήνιο laser 4.7. Το 2017 δεύτερος στο πανελλήνιο laser radial, το 2018 δεύτερος στο πανελλήνιο laserstd 2018!

Σε διεθνείς διοργανώσεις: το 2012 πρώτος στο πανευρωπαϊκό optimist, το 2013 εικοστός πρώτος στο παγκόσμιο optimist και το 2015 έβδομος στο παγκόσμιο laser 4.7.

Ποιοι είναι οι επόμενοι “στόχοι” σου;

Οι επόμενοι στόχοι μου είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες στην Ισπανία, το Παγκόσμιο νέων στην Πολωνία, το Παγκόσμιο ανδρών στη Δανία, οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2020 στο Τόκυο στην κατηγορία Laser standard.

Τι σημαίνει για σένα ιστιοπλοΐα;

Ιστιοπλοΐα για μένα σημαίνει χαρά, εμπειρίες, φιλίες, δύναμη, ευγένεια, επιμονή, υπομονή, αδρεναλίνη και πολλά ταξίδια.

Αν δεν πας μια μέρα στη θάλασσα πώς νιώθεις;

Αν και δεν συμβαίνει συχνά, γιατί κάθε μέρα είμαι στη θάλασσα, ανυπομονώ να βρεθώ πάλι στον Όμιλο και στη θάλασσα.

Στον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης σε βλέπουν συχνά να ανακατεύεσαι και να βοηθάς του μικρότερους αθλητές. Νιώθεις κατά κάποιον τρόπο “υπεύθυνος” γι’ αυτούς;

Θεωρώ ότι όπως εγώ πήρα βάσεις και βοήθεια από μεγαλύτερούς μου αθλητές, όταν ήμουν στα optimist, και τους είχα σαν πρότυπα (Πασχαλίδης-Τριγκώνης), έτσι λοιπόν οι γνώσεις σε αυτό το αντικείμενο πρέπει να δίνονται απλόχερα στα νεότερα παιδιά του ομίλου, που θα είναι οι συνεχιστές του αθλήματος.

Τι ονειρεύεσαι για τον Τάσο μετά από 10 χρόνια;

Με σταθερά βήματα, πολλή δουλειά, υγεία και αγάπη για την ιστιοπλοΐα θα ήθελα να έχω καταφέρει να πάρω μέρος σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιάδες και να προπονώ και εγώ κάποια στιγμή καινούργιους αθλητές!

Σου έχουν βγάλει κάποιο παρατσούκλι οι συναθλητές σου; Αν θες μας το αποκαλύπτεις.

Δεν έχω κάποιο παρατσούκλι.

Τι θεωρείς ότι είναι προτεραιότητα στη ζωή σου;

Προτεραιότητες στη ζωή μου είναι πρώτα από όλα η οικογένεια και η υγεία μου και έπειτα η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς και οι σπουδές μου στα ΤΕΦΑΑ .

Αν λάβουμε υπόψη μας πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με ατέλειωτα χιλιόμετρα ακτογραμμής, νιώθεις πως η ιστιοπλοΐα είναι αδικημένη;

Μεγαλώνοντας βλέπω ότι στην Ελλάδα το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο είναι αυτά που απασχολούν το κράτος και τα τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δεν υπάρχουν διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο Οι διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα από την άλλη τα τελευταία χρόνια είναι πολλές, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να δημιουργηθούν νέοι όμιλοι και να ασχοληθούν περισσότεροι νέοι.

Ποια είναι η άποψή σου για τη μη ευνοϊκή μεταχείριση των αθλητών που φέρνουν διακρίσεις στη χώρα;

Ένας αθλητής, όχι απαραίτητα ιστιοπλόος, αρχίζει από μικρή ηλικία την προσπάθεια για να κατακτήσει κάποια στιγμή μετά από πολλούς αγώνες και σκληρή δουλειά κάποιο παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό μετάλλιο.Είναι λίγοι αυτοί που το καταφέρνουν, γι’ αυτόν λοιπόν τον λόγο πιστεύω ότι το κράτος θα πρέπει να επιβραβεύει αυτή τη χρόνια προσπάθειά τους και να μη τους εγκαταλείπει, διότι αυτοί είναι το μέλλον.

Πού θα σε βρει το φετινό καλοκαίρι;

Προπονήσεις στο ΝΟΘ και γυμναστήριο για την προετοιμασία μου για τους Μεσογειακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Από το φύλλο της THESSNEWS #112 (30/06/2018-01/07/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:15 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.    Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, η επόμενη εβδομάδα για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Η γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:00 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.    Οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, που είχαν τη στήριξη γονιών, μαθητών, αλλά και εργατικών σωματείων, ακόμα και του εξωτερικού, είναι δίκαιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

22.10.2021 5:39 μμ

Από το πρωί διαπιστώνω έναν ακόμη κοινωνικό μικροδιχασμό! Ασφαλώς και θυμάστε ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τσακωνόμασταν για τις παρελάσεις, την αναγκαιότητα τους αλλά και την ιδεολογία που αναπαράγουν αλλά και περιλαμβάνουν. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.   Φέτος παρατηρώ ότι

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.10.2021 10:34 μμ

«Εμείς θα συνεχίσουμε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Παύλος Γερουλάνος.  Ο υποψήφιος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής ερωτήθηκε για το αν αλλάζουν τα δεδομένα με την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

thess

Επικαιρότητα

RETRO NEWS - ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

24.10.2021 5:30 πμ

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

23.10.2021 11:00 μμ