Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Polis Face: Μάριος Μιλτιάδου

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

05/02/2018 6:29 μμ

Polis Face: Μάριος Μιλτιάδου

Polis Face: Μάριος Μιλτιάδου

Γράφει thessnews

THESS-SKG STORIES

Και ξαφνικά όλη η Ελλάδα άρχισε να μιλάει για τους Νικητές του «Ελλάδα έχεις ταλέντο», HOUSE OF DRAMA! Είναι η χορευτική ομάδα από τη Θεσσαλονίκη με μοναδικό ταλέντο που εντυπωσίασε το τηλεοπτικό κοινό σε όλες του τις εμφανίσεις αλλά και στον μεγάλο τελικό του σόου.

O χορογράφος του House of Drama, Μάριος Μιλτιάδου, γεννημένος στη Λευκωσία της Κύπρου, είναι ένας όμορφος  νέος με όραμα, έμπνευση, ανησυχίες, πολλές διακρίσεις και αστείρευτο ταλέντο, που ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη

  • Πώς βρέθηκες στην πόλη μας;

Η Θεσσαλονίκη ήταν πάντα στα πλάνα μου, χωρίς όμως να την έχω επισκεφτεί ποτέ. Ήρθα εδώ πρώτη φορά για να σπουδάσω στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, με μάγεψε και έμεινα! Έχει κάτι από τη φιλοξενία της Κύπρου και κάτι από ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Κάθε γωνιά της και κάτι διαφορετικό.

  • Η ενασχόλησή σου με τον χορό πώς προέκυψε;

Μικρός έκανα θέατρο και η πρώτη επαφή μου με τον χορό ήταν μέσω αυτού, όταν στήναμε χορογραφίες για τις παραστάσεις μας. Ήταν και η εποχή στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 με αρχές 2000 που όλα τα ποπ video clips είχαν μέσα χορό και κάπως έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω.

  • Θεωρείς πως οι σπουδές χορού στην πόλη μας αλλά και στη χώρα μας είναι σε καλό επίπεδο; Και μετά;

Όσον αφορά τις βάσεις του χορού, που είναι το μπαλέτο και το σύγχρονο, πιστεύω πως είμαστε σε καλό επίπεδο και υπάρχουν δάσκαλοι που κάποιοι δουλεύουν και εκτός επαγγελματικών σχολών και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Μέχρι εκεί όμως. Θα ήθελα να δω σε επαγγελματικές σχολές χορού κάτι πιο πειραματικό και κάτι πιο φρέσκο. Ο χορός εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πρέπει να τον ακολουθούμε, αν θέλουμε να τον υπηρετούμε σωστά. Το ίδιο νιώθω ότι λείπει και από τις θεατρικές σχολές. Ο χορός έχει μπει για τα καλά στο θέατρο και στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πολλά μιούζικαλς, γι’ αυτό ίσως θα έπρεπε να επενδύσουν περισσότερο σ’ αυτό.

Μετά τις σπουδές όμως πρέπει να ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας. Καμία πόρτα δεν πρόκειται να σου ανοιχτεί αν δεν την χτυπήσεις. Και κάποιες φορές θα χρειαστεί να χτυπήσεις περισσότερο από μία φορά.

  • Πώς αποφασίσατε να πάρετε μέρος στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο;»

Ένιωθα πως πλέον είχα βρει την ταυτότητά μου σαν χορευτής και χορογράφος και βρήκα τη δική μου οπτική γωνία μέσα στην τέχνη του χορού, οπότε θεώρησα πως ήταν η σωστή εποχή να το μοιραστώ μ’ ένα μεγαλύτερο κοινό. Είχαμε ήδη κάνει αρκετά πράγματα σαν ομάδα στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 7 χρόνια.

  • Πολλοί θεωρούν πως με το να περνάς μέσα από τηλεοπτικά σόου μειώνεις την αξία της τέχνης σου. Εσύ τι πιστεύεις;

Τα τηλεοπτικά σόου προωθούν το ταλέντο σου σ’ ένα μεγαλύτερο κοινό. Σου προσφέρουν δηλαδή πρόσκαιρη δημοφιλία. Στην Ελλάδα υπάρχει η άποψη (από λίγους πλέον)  πως  ό,τι είναι δημοφιλές, ή συσχετίζεται μ’ αυτό, είναι λίγο “επιφανειακό” – ενώ η αποστασιοποίησή σου απ’ ό,τι απολαμβάνει η πλειοψηφία σε καταξιώνει. Αυτό προσωπικά το θεωρώ πολύ δήθεν και πιστεύω πως όταν θεωρείς τον εαυτό σου αρκετά σημαντικό για να κρίνεις την αξία της τέχνης κάποιου, τότε το πρόβλημα είναι περισσότερο δικό σου παρά αυτού για τον οποίο μιλάς.

  • Έχεις ένα πλούσιο βιογραφικό κι έχεις δημιουργήσει πολλές ομάδες. Ανήσυχο πνεύμα;

Μπορείς να το πεις έτσι! Μ’ αρέσει πολύ να σκέφτομαι καινούργιους τρόπους έκφρασης και παρουσίασης της δουλειάς μου και η αλήθεια είναι πως το ψάχνω πολύ.          Μ’ αρέσει να δημιουργώ πράγματα, να τα μεταλλάσσω και να τα εξελίσσω. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτό.

  • Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την ομάδα αλλά και για σένα προσωπικά;

Θέλω να συνεχίσουμε να λέμε ιστορίες που μιλάνε στην ψυχή των ανθρώπων. Και      θέλω μέσα απ’ αυτό οι σχέσεις μας να γίνονται πιο δυνατές σαν ομάδα. Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να κάνουμε παραστάσεις και να τις ταξιδεύουμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Εγώ προσωπικά σαν χορογράφος θα ήθελα να χορογραφώ και για το θέατρο αλλά και να συνεργάζομαι με θεατρικές σχολές.

  • Σίγουρα κάποιος που δημιουργεί μία επιτυχία σαν κι αυτή, έχει ως προτεραιότητά του τον χορό… ή μήπως κάνω λάθος;

Προτεραιότητά μου είναι ό,τι κάνω να το απολαμβάνω και να το ζω στον πιο έντονο βαθμό του. Γιατί η ομορφιά αυτού που κάνω είναι στη δημιουργία και στο ταξίδι και όχι τόσο στο αποτέλεσμα που βλέπετε στη σκηνή. Θέλω αν κάποια στιγμή τελειώσει, να μπορέσω να πω πως το απόλαυσα, το χόρτασα και είχα όμορφες στιγμές μέσα απ’ αυτό. Έτσι μόνο θα μπορέσω να μεταφέρω αυτά που θα έχω μάθει στους μικρότερους, για να τους βοηθήσω να το απολαύσουν κι αυτοί.

  • Σαν προσωπικότητα τι πιστεύεις πως κυριαρχεί σε σένα; Συναίσθημα ή λογική;

Μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν μόνο η λογική και κάποιες φορές σε άσχημο βαθμό. Μετά όμως βρήκε ένα παράθυρο το συναίσθημα και με έκανε να αναθεωρήσω πολλές από τις μέχρι τότε απόψεις και μ’ έκανε να βλέπω τα πράγματα πολύ διαφορετικά, πολύ πιο ολοκληρωτικά. Ήταν σαν να ξύπνησα μια μέρα και άρχισα να βλέπω πιο καθαρά τα πράγματα. Είχε να κάνει περισσότερο με το μέσα μου. Άρχισα να καταλαβαίνω, να αποδέχομαι και να αγαπώ τον εαυτό μου έτσι όπως του αξίζει.

  • Σε μια χώρα που συνεχίζει να βιώνει την κρίση τι ρόλο μπορεί να παίξει η τέχνη;

Η τέχνη είναι το άλφα και το ωμέγα στη ζωή μας. Μπορεί να σου απαλύνει τον πόνο, να σε κάνει να ταξιδέψεις, να σε κάνει να νιώσεις όμορφα και να σου δώσει αυτοπεποίθηση αλλά και να σε αφυπνίσει. Να σε κάνει να δεις την πραγματικότητά σου με διαφορετικό και πιο αισιόδοξο τρόπο. Το πιο μαγικό όμως είναι ότι μπορεί να σε κάνει να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να σε κάνει να καταλάβεις ότι η ζωή σου έχει νόημα και δεν υπάρχει κάτι σπουδαιότερο απ’ αυτό.

Από το φύλλο της THESSNEWS #90 (27/01/2018-28/01/2018)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.10.2021 10:34 μμ

«Εμείς θα συνεχίσουμε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Παύλος Γερουλάνος.  Ο υποψήφιος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής ερωτήθηκε για το αν αλλάζουν τα δεδομένα με την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.   Η διαπίστωση είναι πλέον κοινή: Η Ελλάδα σήμερα γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, η ανεργία μειώνεται και οι προσδοκίες όλων

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ

Η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, της οργάνωσης νέων, που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες δίνει την ευκαιρία απολογισμών αλλά και αναλύσεων. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Οι Νεοδημοκράτες θα πουν αμέσως ότι η  παράταξη τους βρέθηκε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:36 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στην εκπομπή του Κυριάκου Μπογιατζή φιλοξενήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Με αφορμή τα γενέθλια για τα 25 χρόνια του VERGINA THEATER ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε την καινούργια του παράσταση με τίτλο «Αγάπη μου όλα

thess

Επικαιρότητα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21.10.2021 3:17 μμ