Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17/05/2016 2:51 μμ

Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

Μεταφέρουν την Ειδομένη στη Θεσσαλονίκη!

Γράφει ΜΥΘΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Διψήφιο αριθμό κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αναμένεται να έχει μέχρι το καλοκαίρι ο νομός Θεσσαλονίκης. Η κυβέρνηση προχωρά με ταχείς ρυθμούς στην δημιουργία νέων χώρων φιλοξενίας, ώστε να μπορέσει να «αδειάσει» ο καταυλισμός της Ειδομένης.

Στη Θεσσαλονίκη λειτουργούν ήδη τα κέντρα φιλοξενίας σε Διαβατά (2.500 άτομα), Λιμάνι (400 άτομα) και Λαγκαδίκια (300 άτομα).

Μετά τα πρώην στρατόπεδα η κυβέρνηση στράφηκε στις βιομηχανικές περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης ενοικιάζοντας από τους ιδιοκτήτες ή μέσω τραπεζών, πρώην βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες τα οποία διαμορφώθηκαν κατάλληλα για την φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, πρόσφυγες φιλοξενούνται στο πρώην καπνομάγαζο «EXELKA» στην παλιά Συμμαχική οδό Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου, όπου υπολογίζεται ότι θα εγκατασταθούν 1.500 άτομα.

Έτοιμες είναι οι βιομηχανικές αποθήκες της πρώην Κλωστοϋφαντουργίας «ΗΛΤΕΞ» στο Καλοχώρι, το παλιό βυρσοδεψείο «Καραμανλή» στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών και μια πρώην εταιρία logistics απέναντι από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού στη Σίνδο.

Έτοιμος είναι και ο χώρος φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι του δήμου Βόλβης ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο για φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή «Τσαΐρια» του δήμου Θερμαϊκού.

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αιφνιδιασμό και εμπαιγμό  καταγγέλλουν οι δήμαρχοι

Αντιδράσεις από τους δημάρχους της περιοχής για την εγκατάσταση των προσφύγων και των μεταναστών μόνο στα Δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης. Οι δήμοι Δέλτα, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά θα φιλοξενούν στα διοικητικά τους όρια σχεδόν 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες!

Οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται στο σκοτάδι αντιδρώντας στις επιλογές της κυβέρνησης. Για αιφνιδιασμό κάνει λόγο στη «ThessNews» ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστ. Γαβότσης.

«Το λέω από την πρώτη στιγμή. Κανείς υπουργός δεν μας ενημερώνει για τίποτε. Αιφνιδιασμός και εμπαιγμός», τονίσει στην «ΤΝ» ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθ. Φωτόπουλος. «Μέχρι σήμερα η αυτοδιοίκηση έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με ειλημμένες κυβερνητικές αποφάσεις», προσθέτει στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Καραγιάννης.

Παράλληλα οι δήμαρχοι υποστηρίζουν ότι στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ενημερωμένα, ενώ δεν αποκλείεται να προτείνουν και τους χώρους στην κυβέρνηση! «Είναι απαράδεκτο να λαμβάνονται παρόμοιες αποφάσεις και αντί να ενημερώνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ενημέρωση αυτή να έχουν κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος», σχολιάζει ο κ. Γαβότσης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι δήμαρχοι επίτηδες μένουν ανενημέρωτοι, γιατί θεωρείται από ότι ξεσηκώνουν αντιδράσεις. Ακόμη, η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι προτάσεις που είχαν την ευκαιρία να κάνουν οι δήμαρχοι στο παρελθόν ήταν «άκαιρες και αναποτελεσματικές».

Όχι άλλη επιβάρυνση

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, κ. Γαβότσης επισημαίνει πως «με τις μετακινήσεις προσφύγων και μεταναστών από την Ειδομένη στη δυτική Θεσσαλονίκη επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο το ισοζύγιο των κοινωνικών ιστών της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης σε βάρος του δυτικού τομέα».

«Το βάρος του προσφυγικού έχει μεταφερθεί στη βόρεια και δυτική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Όπως διαφαίνεται, οι Δήμοι των παραπάνω περιοχών θα είναι αυτοί που θα επωμιστούν και την προσπάθεια αποσυμφόρησης της Ειδομένης. Είναι απαραίτητη η οργανωμένη και αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλους τους Δήμους της χώρας», τονίζει ο δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Καραγιάννης.

«Ας έρθουν να εξηγήσουν το σχέδιο στον απλό κόσμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Αντί να του λύσουν προβλήματα, του φόρτωσαν ένα ακόμη. Στον απλό κόσμο της ‘φθηνής’ Θεσσαλονίκης, που αγωνιά για υγεία, ασφάλεια, σχολεία, εργασία. Γιατί άραγε δεν πηγαίνουν πρόσφυγες και στην ‘ακριβή’, κατά δήλωση του υπουργού κ. Τόσκα, Ανατολική Θεσσαλονίκης, που είναι και πρόταση όλων των δημάρχων;», αναρωτιέται ο δήμαρχος Δέλτα, κ. Φωτόπουλος.

Από το φύλλο της THESSNEWS #01 (14-15/05/2016)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΜΥΘΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 10:00 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του για κανονική διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο του, παρά την απόφαση μη διεξαγωγής παρελάσεων στο Νομό

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 8:00 πμ

Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στον κόσμο του Άρη. Εξελίχθηκε σε ένα από τα σημεία αναφοράς της αγωνιστικής αναγέννησης των κιτρίνων μετά τη δεύτερη πτώση τους στη Β’ Εθνική. Ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιούλιο του 2006

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ , Σωκράτης Φάμελλος.    Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που ξεκινάει από την ενέργεια, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες και επεκτείνεται σε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:30 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας της Βουλής, Απόστολος Πάνας.    Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επέλεξε τη στιγμή που σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τα άσχημα της Κλιματικής Αλλαγής (Παγετούς, Χιόνια, Καύσωνες, Φωτιές, Πλημμύρες), τις

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:15 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.    Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, η επόμενη εβδομάδα για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Η γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:00 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.    Οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, που είχαν τη στήριξη γονιών, μαθητών, αλλά και εργατικών σωματείων, ακόμα και του εξωτερικού, είναι δίκαιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται

thess

Επικαιρότητα