Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Με το βλέμμα στραμμένο στο 2023…

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15/01/2022 8:00 πμ Ενημ. 16/01/2022 10:13 πμ

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2023…

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής. 

Με το βλέμμα στραμμένο στο 2023…

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής. 

 

Στο τιμόνι της Θεσσαλονίκης  εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκεται ο κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας. Ένας μεγαλοαστός, καλομαθημένος, μορφωμένος άνθρωπος που είχε υποσχεθεί στις εκλογές του 2019 (και τον είχα κι εγώ πιστέψει και αγωνιστεί στο πλευρό του) ότι θα μετατρέψει την πόλη μας σε σύγχρονο αστικό κέντρο, λύνοντας  τα μακροχρόνια προβλήματά της και δημιουργώντας  τις υποδομές για να έχουν οι επόμενες γενιές ένα καλύτερο μέλλον. Υποσχέθηκε δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται να ακούσει ένας πολίτης δυσαρεστημένος από προηγούμενες διοικήσεις ή εξαθλιωμένος από μία οικονομική κρίση, στα απόνερα της οποίας ζουν ακόμα πολλά νοικοκυριά, ένας πολίτης ρομαντικός που του αρέσει να ελπίζει, ένας πολίτης που βαρέθηκε τα ίδια πρόσωπα, τα κόμματα, την ξύλινη γλώσσα και τα ψέματα. Με λίγα λόγια ο Δήμαρχος υποσχέθηκε πολλά και χάϊδεψε τα αυτιά όλων όσων διψούσαν για κάτι καλύτερο. Και πέρασαν 2,5 ολόκληρα χρόνια. Όχι εύκολα χρόνια για κανέναν πολίτη στην Ελλάδα και στον πλανήτη λόγω της πανδημίας. Πρέπει να το παραδεχτούμε. Σ’ αυτά τα χρόνια λοιπόν τι έκανε ο Δήμαρχός μας και η διοίκησή του για να μπορούν να κοιτούν στα μάτια τον κόσμο και να διεκδικούν χωρίς θράσος την επανεκλογή τους το 2023;  Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, και ειλικρινά λυπάμαι που ακούγεται απαξιωτικό και μηδενιστικό, όμως έτσι βλέπει κανείς ότι είναι τα πράγματα αν τα δει πιο προσεκτικά.

Οποιοδήποτε έργο διατείνεται η διοίκηση Ζέρβα ότι κάνει αυτά τα δύο χρόνια είναι έργο της αμέσως προηγούμενης διοίκησης ή παλαιοτέρων διοικήσεων που χρόνιζε ή είχε σχεδιασθεί, ή δημοπρατηθεί ή εκκρεμούσε η παράδοσή του. Ενδεικτικά αναφέρω: ανάπλαση δικαστικού μεγάρου, πλατεία Μαβίλη, χώρος πρασίνου Παπαναστασίου-Βούλγαρη, ανακαίνιση ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), πάρκο Αγίου Θεράποντα, ανάπλαση Δαγκλή και Δεσπεραί, πεζόδρομοι Άνω πόλης, πεζόδρομοι Τριανδρίας, πάρκο Μπότσαρη-Ηλέκτρας, Νηπιαγωγείο στην Καπετάν Άγρα στην Ξηροκρήνη, ηλεκτροφωτισμός στο ΑΠΘ, στους κήπους του πασά και στο ζωολογικό κήπο, πάρκα γειτονιών Βαρώνου Χιρς, Γαμβέτα, Ορέστου, Μακεδονίας, Δελφών, αναβάθμιση κοιμητηρίων (διαχείριση ομβρίων υδάτων, δεξαμενές καθίζησης κλπ).

Σε αυτά τα έργα προστίθενται τα πιο μεγάλα έργα τα οποία έχει πραγματικά βαλτώσει η διοίκηση Ζέρβα. Δεν αναφέρομαι φυσικά στα κυβερνητικά έργα, τα οποία ο κ. Δήμαρχος παρουσιάζει ως δικά του προκαλώντας τον γέλωτα του απλού κόσμου και την ενόχληση των Αθηνών (περιφερειακή οδός-flyover, ανάπλαση ΔΕΘ, γήπεδο ΠΑΟΚ, Μουσείο Ολοκαυτώματος κ.ά). Αναφέρομαι σαφώς σε έργα μεγάλης συμβολικής αξίας όπως είναι η πλατεία Ελευθερίας. Εκεί διαπράττεται μια παρανομία χωρίς προηγούμενο, η οποία με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας θα πάρει τη δικαστική οδό. Στην πλατεία Ελευθερίας, λοιπόν,  κατασκευάστηκε σε μία νύχτα ένα πάρκινγκ  και εντάχθηκε στην υπηρεσία της INTRAKAT χωρίς να υπάρχει άδεια από οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα της πόλης. Η πλατεία είναι χαρακτηρισμένη ως χώρος πρασίνου από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υπάρχει απόφαση για κατασκευή πάρκου μνήμης προς τιμήν των εβραίων συμπολιτών μας που ξεκίνησαν από εκεί για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας. Έρχεται ο Δήμαρχος και φτιάχνει ένα πάρκινγκ χωρίς να έχει άδεια πολεοδομίας, άδεια τροχαίας, απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση Οικονομικής Επιτροπής. Δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο εργολάβος και ποιος μηχανικός βάζει υπογραφή. Δεν ξέρει κανένας ποιος θα λογοδοτούσε αν γινόταν κάποιο εργατικό ατύχημα και ποιος παρέλαβε το έργο μόλις ολοκληρώθηκε. Δεν ξέρει κανείς αν πληρώθηκε το ΕΦΚΑ των εργατών. Ακόμα κι αν το οικόπεδο στη μέση του ιστορικού κέντρου της πόλης μας ανήκε στον ίδιο το Δήμαρχο, μια στοιχειώδης άδεια για να δομήσει κάτι εκεί ήταν απαραίτητη. Όλοι θέλουμε πάρκινγκ σε αυτήν την πόλη, αλλά όχι πρόχειρα κατασκευασμένα και εξώφθαλμα παράνομα. Επίσης, η πλατεία Διοικητηρίου, παραμένει στα χέρια της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ και χάνεται κάπου στο χρόνο. Τίποτα δεν γίνεται κι εκεί. Οι ποδηλατόδρομοι ήρθαν για να μείνουν χωρίς μελέτη και χωρίς μέλλον. Έχουν πάψει να είναι νόμιμοι από το Σεπτέμβριο του 2021 και ταλαιπωρούν οδηγούς, κατοίκους, καταστηματάρχες αλλά και τους ίδιους τους ποδηλάτες, των οποίων κινδυνεύει η ζωή με τις κακοτεχνίες και το αρρύθμιστο κυκλοφοριακό.

Το 2022, έτος που όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον θα υποχωρήσει αισθητά η πανδημία, θα περίμενε κανείς να φέρει η διοίκηση προς ψήφιση ένα ρεαλιστικό και αναπτυξιακού χαρακτήρα τεχνικό πρόγραμμα. Αντί αυτού ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο ένα ξεκρέμαστο τεχνικό πρόγραμμα χωρίς ψηφισμένο συνολικό σχεδιασμό και χωρίς να έχει εκπονηθεί το 4ετές επιχειρησιακό σχέδιο 2020-2023. Το σπουδαιότερο είναι όμως ότι μέσα σε αυτό το πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται έργα που ο Δήμαρχος διαφημίζει σε όλα τα ραδιόφωνα και τα κανάλια, όπως η ανάπλαση του χώρου γύρω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ (ξέρουν άραγε εκεί στην ομάδα ότι ο Δήμαρχος δεν το έχει συμπεριλάβει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2022;). Επίσης δεν έχει συμπεριλάβει το μητροπολιτικό πάρκο, που έχει εξαγγείλει, γύρω από το Μουσείο Ολοκαυτώματος (το ξέρει αυτό η Ισραηλιτική Κοινότητα και οι άλλοι φορείς που συνέπραξαν για την κατασκευή του Μουσείου;). Δυστυχώς το τεχνικό πρόγραμμα (36,4 εκατομμυρίων ευρώ) χαρακτηρίζεται από απειρία, αμηχανία και τσαπατσουλιά. Δεν γίνεται ρεαλιστική κατανομή των πόρων που εισρέουν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα ΕΣΠΑ και για το λόγο αυτό αποδοκιμάστηκε και καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με 19 ψήφους κατά και 18 υπέρ.

Η πόλη μας, όπως και όλος ο κόσμος, βίωσε μια μεγάλη τραγωδία με την πανδημία. Χάθηκαν πολλοί συνάνθρωποί μας και περισσότεροι βασανίστηκαν από τον κορωνοϊό είτε στα νοσοκομεία, είτε στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας καταπολέμησης του ιού και φροντίδας των πασχόντων, βρέθηκα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για ένα μήνα εργαζόμενος σε κλινική COVID. Εκεί είδα αληθινά δράματα και διαπίστωσα τη σημασία του εμβολιασμού, που από άλλους υμνήθηκε και από άλλους λοιδορήθηκε. Η αλήθεια όμως των αριθμών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και, δυστυχώς, είναι αμείλικτοι για τους ανεμβολίαστους συνανθρώπους μας που γίνονται άδικη θυσία, κατά την άποψή μου, στο βωμό της πανδημίας. Τι προσέφερε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η διοίκηση Ζέρβα στους δημότες του για να τους βοηθήσει αυτό το χρονικό διάστημα; Έκανε απολυμάνσεις  σε δημοτικά κτίρια και σχολεία; Ναι έκανε. Μοίρασε ατομικά μέτρα προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου και κυρίως σε εκείνους της καθαριότητας; Ναι μερικώς το έκανε, διότι οι τελευταίοι διαμαρτύρονται συνεχώς ότι δεν τους μοιράζονται σε επαρκείς ποσότητες και δεν έχει λόγο κανείς να το αμφισβητήσει. Έκανε δωρεάν rapid test στην πόλη; Όχι δεν έκανε. Ο ΕΟΔΥ διοργάνωσε όλες τις επιχειρήσεις ελέγχου. Πέτυχε οικονομικές τιμές PCR test για τους δημότες του και τους εργαζομένους στο Δήμο όπως έκαναν άλλοι δήμαρχοι της περιοχής;  Όχι βέβαια. Δεν ασχολήθηκε καν. Συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2022 κάποιο κονδύλι για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να αγοραστούν απαραίτητα για τη ζωή των νοσηλευομένων με κορωνοϊό, ιατρικά μηχανήματα; Όχι δεν ξοδεύει τίποτα για την υγεία των πολιτών και αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση τη δική μου για ενίσχυση των νοσοκομείων με 450.000 ευρώ το 2022. Αντιθέτως, ο Δήμαρχος δαπάνησε 550.000 ευρώ σε λαμπάκια για να στολίσει την Αριστοτέλους τα Χριστούγεννα, επειδή όπως λέει είναι η αγαπημένη του γιορτή από παιδί. Κατηύθυνε τους χορηγούς να δώσουν τα χρήματά τους στο χριστουγεννιάτικο στολισμό και όχι στην υγεία και φροντίδα των Θεσσαλονικέων. Τι να τα κάνουν τα φωτάκια οι Θεσσαλονικείς κ. Δήμαρχε αν δεν ζουν για να τα χαρούν;; Μάλλον όμως ο Δήμαρχος προτιμά να αποδέχεται τις χορηγίες που έχουν λάμψη παρά ουσία, όπως προσφάτως με τη μαύρη λιμουζίνα που θα του δώριζε επιχειρηματίας από την Αθήνα.

            Οι γιορτές πέρασαν και μακάρι να είμαστε γεροί να τις ζήσουμε του χρόνου πάλι, ελεύθεροι όμως, ξένοιαστοι και υγιείς. Σκέφτομαι πόσο σημαντικό είναι για ανθρώπους που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια να βοηθηθούν με κάποια χρήματα, που μπορεί για κάποιο διάστημα να τους ανακουφίσουν και να τους κάνουν να χαμογελάσουν.  Αναλογιζόμαστε όλοι, φαντάζομαι, το σημαντικό έργο που καλείται να επιτελέσει ένας Δήμος σε αυτό το επίπεδο, όταν τα ποσά που διανέμονται είναι μικρά και οι δικαιούχες οικογένειες  πολλές.     Οι σε ανάγκη ευρισκόμενοι συμπολίτες μας δεν χρειάζονται όμως μόνο τέτοιου είδους παροχές. Πρέπει να ξεχωρίσουμε επιτέλους μέσα μας την Κοινωνική πολιτική από τη Φιλανθρωπία. Η πρώτη υπηρετείται από την οργανωμένη πολιτεία ή την τοπική αυτοδιοίκηση και η δεύτερη αφορά στον καθένα από εμάς, στην Εκκλησία ή σε φιλανθρωπικά σωματεία. Ως τοπική αυτοδιοίκηση, λοιπόν, οφείλουμε να επενδύσουμε σε δομές και να πάρουμε μέτρα που επάγουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας που αποδεδειγμένα το χρειάζονται. Συμπολιτών μας που βγήκαν από μια πρόσφατη δεκαετή οικονομική κρίση και μόλις ορθοπόδησαν ήρθε η υγειονομική κρίση να τους χτυπήσει και να τους γυρίσει πάλι στο μηδέν. Υπάρχουν πάρα πολλοί τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν κάνουμε ό,τι καλύτερο για να αλλάξουμε την τραγική καθημερινότητά τους. Η φτώχεια συνεχώς αυξάνεται και το βλέπουμε αυτό γύρω μας, όταν κάνουμε τις βόλτες μας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Έχετε άραγε συνειδητοποιήσει κάποιοι τη σταδιακή αλλαγή στη μορφή της αστεγίας, όπου όλο και περισσότεροι νέοι σε ηλικία άνθρωποι βρίσκονται άστεγοι; Άνθρωποι που ζούσαν σε μια κανονικότητα και τώρα, λόγω της πανδημίας, έχασαν την επιχείρησή τους ή τη δουλειά τους και βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο. Επαναλαμβάνω. Νέοι άνθρωποι. Παραγωγικοί, μορφωμένοι, που μπορεί να οδηγήθηκαν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω κακών χειρισμών ή ευρύτερης κρίσης. Η διοίκηση του Δήμου απαντάει πάντα το ίδιο. Ότι υπάρχουν Δομές που τους φροντίζουν. Το γνωρίζω πολύ καλά. Αυτό όμως που με προβληματίζει είναι ότι από τη δημιουργία τους οι Δομές, οι περισσότερες εκ των οποίων χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Ταμεία, έχουν παραμείνει στην ίδια δυναμικότητα. Δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο και τίποτα καλύτερο. Όταν λοιπόν η φτώχεια χτυπάει καθημερινά την πόρτα όλο και περισσοτέρων δημοτών μας, αναρωτιέμαι: «Εξυπηρετούνται, όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας;» Οι δομές που έχουμε και δεν έχουν αυξηθεί, ενώ συνέχεια επιχορηγούνται καλύπτουν τις ανάγκες των δημοτών της Θεσσαλονίκης; Πότε περιμένει η Διοίκηση να ενισχύσει και στον προϋπολογισμό ποιανού έτους της θητείας της τους πόρους της Κοινωνικής Πολιτικής; Βλέπω το εξής τραγελαφικό στη διαχείριση της κοινωνικής κρίσης, που πάει παράλληλα με την υγειονομική και την οικονομική. Η Διοίκηση Ζέρβα πολλές φορές έχει αποδείξει την προσήλωσή της στους εργολάβους, στα μπετά, στις ασφαλτοστρώσεις, στα μεγαλόπνοα τεχνικά έργα (χωρίς ορίζοντα υλοποίησης όμως), στις ανούσιες και πολλές φορές επικίνδυνες εν μέσω πανδημίας εκδηλώσεις με καλλιτέχνες αμφιβόλου ποιότητας, ενώ ΔΕΝ επενδύει ποτέ υπέρ της ανθρώπινης ύπαρξης. Υπέρ της ανθρώπινης ζωής. Αντιθέτως, επενδύει στη βελτίωση των κοιμητηρίων !!!! την επέκτασή τους, τον καλλωπισμό τους, τη διάνοιξη νέων λάκκων. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για τη .. μετά θάνατον ζωή μας!! Πώς να μην πάει το μυαλό μας πάλι στις απευθείας αναθέσεις; O Δήμος οφείλει μέσα από τις δράσεις της Κοινωνικής Πολιτικής του να έχει όραμα, σχέδιο και συγκεκριμένο στόχο. Και  στόχος είναι να παρέχει δομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες, το τονίζω, στις ανάγκες των δημοτών, όχι μόνο να τους ανακουφίσουν περιστασιακά, αλλά κυρίως να συνδράμουν στην κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη, ως ισότιμοι πολίτες. Πρέπει όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το κοινωνικό σύνολο, άλλοι κατ’ επάγγελμα-λειτούργημα όπως εγώ, και άλλοι εξ’ ανάγκης λόγω ενασχόλησής τους με τα κοινά, να έχουμε πάντα στο νου μας ότι η αληθινή προσφορά δεν έχει τιμή και δεν μπορεί να την καλύψει κανένας προϋπολογισμός. Κανένας Δήμαρχος, κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη, δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχημένος όταν δίνει προτεραιότητα σε αναπλάσεις πεζοδρομίων και πλατειών σε βάρος κοινωνικών δομών, σε κατασκευές ενυδρείων σε βάρος ιατρείων ή σε κατασκευές παράνομων πάρκινγκ στη μέση του ιστορικού κέντρου σε βάρος της βοήθειας που θα μπορούσε να προσφέρει στα νοσοκομεία της πόλης σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και δεν το κάνει.

 Και ποιος Δήμαρχος θεωρείται επιτυχημένος, επίσης, όταν δεν μπορεί να σχηματίσει μια ικανή, δυναμική, εύρυθμη και αποτελεσματική διοίκηση; Λόγω του εκλογικού νόμου το 2019 ο Δήμαρχος ήταν αναγκασμένος να κάνει σύνθεση δυνάμεων και συμμαχίες για να διοικήσει. Αντί λοιπόν να προσφύγει στις προγραμματικές συγκλίσεις με άλλες παρατάξεις, που θα έδιναν μια ισχυρότατη πλειοψηφία και άρα σταθερή πορεία διοίκησης, κατέφυγε σε αλισβερίσια με μεμονωμένους συμβούλους. Συμβούλους που πρόδωσαν τις παρατάξεις τους και τους ψηφοφόρους που τους έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και έγιναν  ξαφνικά από αντίπαλοι και κατήγοροι του Δημάρχου «φίλοι» και «συνεργάτες» που τους  ενώνει το «κοινό» όραμα για την πόλη. Συμβούλους που δέχτηκε από άλλες παρατάξεις, τους απέπεμψε κάποτε και τώρα τους χρησιμοποιεί πάλι διότι του λείπουν θετικές ψήφοι στο Συμβούλιο. Μικροπρέπεια και από τις δύο μεριές. Το αποτέλεσμα κωμικοτραγικό. Στελέχη της διοίκησης που κάνουν σόλο καριέρα εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία και ανικανότητα του μαέστρου να δώσει ρυθμό. Ενός μαέστρου-δημάρχου που κυνηγάει τα φλας και τα κανάλια αντί να σηκώσει τα μανίκια και να εργαστεί αυτά τα δύο χρόνια που του μείνανε στην εξουσία. Ενός δημάρχου που επιζητά την επιβράβευση και την παρέα πρωθυπουργών, υπουργών, προέδρων δημοκρατίας ή μεγαλοεφοπλιστών και όχι των απλών καθημερινών πολιτών, εργαζομένων, νοικοκυρών, συνταξιούχων, φοιτητών, που στην ουσία είναι αυτοί που θα τον (κατά)ψηφίσουν το 2023, δεδομένης της πρόθεσής του να είναι πάλι υποψήφιος.  

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ιερός θεσμός. Όσοι αποφασίζουν να την υπηρετούν πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα θυσιάσουν χρόνο από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή. Τα δύσκολα χρόνια που έρχονται το μόνο που δεν χρειάζονται είναι πρίγκηπες που κοιτούν αφ’ υψηλού τους πολίτες και τα προβλήματά τους. Χρειάζονται ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και είναι πρόθυμοι να το κάνουν και για τους συμπολίτες τους. Οι άεργοι και φιλοχρήματοι πρέπει να αποβάλλονται από την τοπική αυτοδιοίκηση από τους πολίτες την ώρα της κάλπης. Η υγειονομική κρίση και η επερχόμενη οικονομική κρίση που αχνοφαίνεται ήδη, πρέπει όλους μας να μας συνετίσουν. Να μας ταρακουνήσουν. Να μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε το εφήμερο της παρουσίας μας όχι μόνο στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στην ίδια τη ζωή. Να μας κάνουν να περάσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς χάσιμο χρόνου από το ΕΓΩ στο ΕΜΕΙΣ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

21.1.2022 11:33 πμ

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την μεγάλη έκταση των μολύνσεων μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διευθυντής της Β ΜΕΘ Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.   «Δυστυχώς αυτό που παρατηρούμε είναι ότι η ανοσία που θέλαμε με τα εμβόλια απομακρύνεται», υπογράμμισε. Ο

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

21.1.2022 11:20 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.   Ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε αρχικά για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση, όπου

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

21.1.2022 10:05 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο διεθνολόγος, Κωνσταντίνος Φίλης, μιλώντας τόσο για την ενεργειακή κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και για τα πιο σημαντικά γεωστρατηγικά ζητήματα στον πλανήτη.   Αναφορικά με την κατάσταση στην

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.1.2022 8:19 μμ

Συνεχής είναι η αναζήτηση παράνομων γυμναστηρίων που λειτουργούν παρανόμως στη Θεσσαλονίκη με τα γυμναστήρια που έχουν την κατάλληλη άδεια να εξυπηρετούν αθλούμενους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Κώστας Φακής μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.1.2022 8:51 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο γνωστός δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς, για να αναφερθεί στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης που συγκλονίζει τη Θεσσαλονίκη.   «Η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι ότι έχει ενεργοποιηθεί και η

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

19.1.2022 1:45 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να αναφερθεί στο πρόσφατο «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων για την κατασκευή του αγωγού East Med.   Ο κ. Μανιάτης τόνισε αρχικά: «Ο East

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή