Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Μ. Γεράνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Προχωράμε όλα τα μεγάλα έργα, είμαστε αισιόδοξοι».

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17/09/2021 9:57 πμ

Μ. Γεράνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Προχωράμε όλα τα μεγάλα έργα, είμαστε αισιόδοξοι».

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκε στη εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου.

Μ. Γεράνης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη: «Προχωράμε όλα τα μεγάλα έργα, είμαστε αισιόδοξοι».

Γράφει THESSNEWS-DESK

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συνδέσμου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, φιλοξενήθηκε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου.

Ο κ. Γεράνης τόνισε αρχικά: «Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την αλλαγή κουλτούρας στη διαχείριση των αποβλήτων και στην ανακύκλωση». Για να προσθέσει ότι «ο φορέας θα διανείμει τους κάδους και οι Δήμοι θα κάνουν τη συλλογή των οργανικών. Είμαστε έτοιμοι ως φορέας να διαχειριστούμε τα οργανικά και να παράγουμε ένα καλό εδαφοβιοληπτικό υλικό».

Όσον αφορά την τοποθέτηση των καφέ κάδων, σχολίασε: «Έχει θωρακιστεί η αυτοδιοίκηση. Η αυτοδιοικητική οικογένεια βραβεύτηκε μέσω το ΦΟΔΣΑ για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση. Είμαι αισιόδοξος ότι έχει ωριμάσει η κοινωνία, αρά πρέπει τώρα να δώσουμε και τα εργαλεία στους πολίτες, άρα υπό αυτή την έννοια και τα πράσινα σημεία μέσα από το μεγάλο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για να μη βλέπουμε πεταμένα απορρίμματα στις χαράδρες και ανεξέλεγκτες χωματερές».

Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ αναφέρθηκε και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη: «Μέχρι τα μέσα του 2022 ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα έχει παραδοθεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και είμαστε αισιόδοξοι. Προχωράμε όλα τα μεγάλα έργα. Είναι σε διαγωνιστική διαδικασία στα βορειοδυτικά το εργοστάσιο στη Μαυροράχη που θα εξυπηρετεί τις Περιφέρειες Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας και στα ανατολικά η υποδομή που θα εξυπηρετεί τη Χαλκιδική και όλους τους ανατολικούς Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Πρέπει αυτή η πλατιά κοινωνική συμμαχία να λειτουργήσει και να κάνουμε το σωστό».

Ο κ. Γεράνης ρωτήθηκε σχετικά με πιθανές δυσλειτουργίες του ΦΟΔΣΑ μέσα στην περίοδο της πανδημίας: «Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα για την αυτοδιοίκηση δεν πήγανε… χάλια, καθώς έγιναν άλματα στη χώρα. Μπορέσαμε να ανταποκριθούμε μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας, δεν πήγε πίσω τίποτα από την ωρίμανση των έργων. Επικοινωνήσαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει με τον Covid-19 για τα ανακυκλώσιμα. Είναι σε διαβουλευτική διαδικασία δύο πολύ μεγάλα έργα και για να κλείσει ο κύκλος, εκτιμούμε ότι θα υλοποιηθεί η πρόταση μας για την Εγνατία διαχείριση απορριμμάτων. Ήρθε η ώρα, αφού κάνουμε όλα τα άλλα, το υπόλειμμα να το αξιοποιήσουμε ενεργειακά στην ενεργειακή καρδιά της χώρας, που είναι η Δυτική Μακεδονία. Θα πάρουμε μία μορφή θερμικής ενέργειας από την αξιοποίηση των υπολειμμάτων».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:15 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.    Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, η επόμενη εβδομάδα για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Η γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:00 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.    Οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, που είχαν τη στήριξη γονιών, μαθητών, αλλά και εργατικών σωματείων, ακόμα και του εξωτερικού, είναι δίκαιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

22.10.2021 5:39 μμ

Από το πρωί διαπιστώνω έναν ακόμη κοινωνικό μικροδιχασμό! Ασφαλώς και θυμάστε ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες τσακωνόμασταν για τις παρελάσεις, την αναγκαιότητα τους αλλά και την ιδεολογία που αναπαράγουν αλλά και περιλαμβάνουν. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.   Φέτος παρατηρώ ότι

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

20.10.2021 10:34 μμ

«Εμείς θα συνεχίσουμε δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κόσμο που μας στήριξε» δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο ο Παύλος Γερουλάνος.  Ο υποψήφιος πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής ερωτήθηκε για το αν αλλάζουν τα δεδομένα με την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

thess

Επικαιρότητα