Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Ηχηρή παρέμβαση Βενιζέλου μέσω ΡΘ: Να μας πουν οι επιστήμονες γιατί είμαστε δεύτεροι σε θανάτους στην Ευρώπη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΑΠΟΨΕΙΣ

04/10/202111:57 πμ

Ηχηρή παρέμβαση Βενιζέλου μέσω ΡΘ: Να μας πουν οι επιστήμονες γιατί είμαστε δεύτεροι σε θανάτους στην Ευρώπη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ηχηρή παρέμβαση Βενιζέλου μέσω ΡΘ: Να μας πουν οι επιστήμονες γιατί είμαστε δεύτεροι σε θανάτους στην Ευρώπη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 fm και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σχολιάζοντας τις πρωινές κυβερνητικές δηλώσεις για την παρέλαση στην Θεσσαλονίκη προέβη σε ηχηρή παρέμβαση για την υγειονομική κατάσταση της χώρας.

Αρχικά κάλεσε την επιστημονική κοινότητα να βγει και να μιλήσει για τον λόγο που η χώρα είναι δεύτερη σε θανάτους στην Ευρώπη. «Δεν μπορεί να μην παίρνουμε κόστος για τίποτα. Δεν μπορεί να είμαστε με 17 νεκρούς ανά εκατομμύριο. Η ιατρική κοινότητα να μας πει τι συμβαίνει. Που υπάρχει το πρόβλημα; Πρέπει να μας το πουν οι γιατροί. Μια σοβαρή αξιολόγηση» ανέφερε αρχικά ζητώντας απαντήσεις.

«Κάτι συμβαίνει. Δεν μπορεί στη φάση αυτή να έχουμε αλλαγή υπουργού υγείας, επικεφαλής ΕΟΔΥ και αλλαγή στην επιστημονική ομάδα» συμπλήρωσε.

«Έχουμε αποκτήσει εξοικείωση στους θανάτους και όλοι κάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Δεν δικαιούται η επιστημονική κοινότητα να σιωπά. Να μας πουν τι συμβαίνει. Η επιστήμη να μην πολιτεύεται. Να μην κρύβει τα λόγια της» κατέληξε.

 

«Κανείς δεν μου ζήτησε συγνώμη για το 2019»

Ερωτώμενος για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ εμφανίστηκε αποστασιοποιημένος σχολιάζοντας μάλιστα πως δεν παρακολουθεί τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κινήματος καθώς όπως είπε έχει άλλες προτεραιότητες.

«Κανείς δεν μου ζήτησε συγνώμη για αυτό που συνέβη το 2019.  Και όλοι νομίζω ότι απεδέχθησαν ότι είναι προτιμότερο για αυτούς να μην είμαι. Να προχωρήσουν με επιτυχία και να κάνουν θαρραλέες επιλογές για να αναζωπυρώσουν τον χώρο. Έχουν υποχρέωση ιστορική προς την κατεύθυνση αυτή» σημείωσε.

«Όταν ένα κόμμα που είναι τρίτο αποκλείει οποιαδήποτε συνεργασία, δεν πρόκειται να παίξει κρίσιμο πολιτικό ρόλο στο μέλλον» σχολίασε με νόημα ενώ έκανε λόγο για μια «κολοσσιαία προσπάθεια από το 2010 όπου ο χώρος ήταν πρωταγωνιστής έως το 2015. Θα έπρεπε ο χώρος να έχει κεφαλαιοποιήσει την κυβέρνηση που έσωσε τη χώρα. Αντί να είναι υπερήφανος ο χώρος, ντρέπεται για αυτήν  την περίοδο».

«Ούτε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση σημαίνει κάτι. Είναι η θεωρία του απολύτως μόνου. Βασίζεται στην ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορεί να διατυπώσει αφήγημα και να ανακάμψει» σημείωσε.

«Το σύστημα δεν είναι διπολικό αλλά ημί-διπολικό. Βασίζονται εκτός από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και στην οικειοθελή αποχώρηση των άλλων δυνάμεων από την ορχήστρα. Άρα θα κυβερνάει η ΝΔ και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης» κατέληξε.

 

Για αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Ο Ευ. Βενιζέλος χαρακτήρισε μεγάλη και σοβαρή κίνηση την αγορά των φρεγατών.  «Μεγάλων διαστάσεων και η πολιτική συνεργασία» πρόσθεσε.

«Δε νοείται να υπάρχει πολιτική δύναμη που να καταψηφίζει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή» σημείωσε.

Επανέλαβε πως στην ένταση δεν θα υπάρχει κάλυψη καθώς τα θέματα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ δεν περιλαμβάνονται στην γραπτή συμφωνία. «Αν οι Γάλλοι θέλουν να δηλώσουν ότι θα μας συμπαρασταθούν, καλοδεχούμενο» σχολίασε.

Τέλος για τα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη με ακροδεξιούς μαθητές ανέφερε ότι η δημόσια δύναμη έπρεπε να έχει παρέμβει από την πρώτη στιγμή.

 

Ακούστε την συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ο κορυφαίος ραδιοφωνικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το 1986 στην περίοδο προετοιμασίας του θεσμού τρεις ερασιτέχνες με αρκετά χρόνια στην «παρανομία» αποφασίζουν την δημιουργία του πρώτου συλλογικού ερασιτεχνικού Ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο Λευτέρης Μαρόγλου , ο Γιώργος Σερίδης και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα και παίρνει την ονομασία της πόλης που το γέννησε ...ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε λίγο αυτή η ερασιτεχνική γωνιά των FM ακούγεται , αγαπιέται , αγκαλιάζεται από νέους ... κάθε ηλικίας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ο Νο 1 σταθμός στις πρώτες έρευνες ακροαματικότητας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

10.1.202412:32 μμ

  Επιστρέφουν αύριο το βράδυ με διπλό επεισόδιο, για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς θεατές τους, οι «Πανθέοι», οι οποίοι κατά το «διάλειμμα των εορτών», προγραμματίστηκε να προβάλλονται μόνον μία φορά την εβδομάδα – μια απόφαση λανθασμένη κατά την ταπεινή μου

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.20245:37 μμ

  Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2024 δεν άργησε. Το όνομά της, Γεωργία. Να γράψω να είναι η τελευταία; Να προσευχηθώ;   Δεν είναι στο δικό μου χέρι.   Γράφω, γράφω κάθε μέρα. Για βιασμούς και δολοφονίες. Ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις. Στην

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.202410:39 πμ

  Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα ζητήματα-ταμπού αφορούν άλλους. Εμείς, τα ξορκίζουμε, φτύνουμε τον κόρφο μας που δεν μας έτυχε και σηκώνουμε το δάχτυλο. Άσπρο-μαύρο. Θηλυκό-αρσενικό. Γιν και γιαν. Δεν υπάρχουν γκρι ζώνες. Είναι ψεύτικες. Στρουθοκαμηλισμός. 2024. Ελλάδα. Προσωπικά, στον

ΑΠΟΨΕΙΣ

8.1.202412:20 μμ

    Η αμερόληπτη εκτίμησή μου είναι πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στη χωματερή που έιχε καταντήσει το κέντρο πόλεως. Να καμαρώσουμε ακόμη είναι άωρο, είναι νωρίς, αλλά ένα 15% του το δίνω και του Δημαρέλου και

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.12.20232:04 μμ

  της Ελπίδας Χοχλιούρου Παιδίατρου-Εντατικολόγου-Νεογνολόγου Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο   Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες αγάπης, προσφοράς και ειρήνης. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανθρώπινη φύση μας! Για όλους

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή