Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η νέα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στην ΤhessNews: «Η στείρα κριτική και η κακώς εννοούμενη εσωστρέφεια δεν εκφράζει την ΟΝΝΕΔ»

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24/03/2019 11:00 πμ

Η νέα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στην ΤhessNews: «Η στείρα κριτική και η κακώς εννοούμενη εσωστρέφεια δεν εκφράζει την ΟΝΝΕΔ»

Η νέα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης στην ΤhessNews: «Η στείρα κριτική και η κακώς εννοούμενη εσωστρέφεια δεν εκφράζει την ΟΝΝΕΔ»

Γράφει thessnews

συνέντευξη στον ΓΙΑΝΝΗ ΝΑΚΟ || nakosgiannis7@yahoo.gr

Περίοδος εξελίξεων για την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, με το κλίμα να είναι το λιγότερο ψυχρό μεταξύ των στελεχών και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές σε αυτοδιοίκηση και ευρωβουλή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και την πρόσφατη αντικατάσταση του Αλέξανδρου Μανδρίνου από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβο, η γαλάζια νεολαία θα κληθεί να συμμετάσχει στη μάχη των εκλογικών αναμετρήσεων με διαφορετικό πρόσωπο και μάλιστα για πρώτη φορά γυναίκα στην ιστορία της.

Η  νέα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαρία Σαρηγιαννίδου μιλάει στην ThessNews για τις πρόσφατες αλλαγές, την επόμενη ημέρα, καθώς και για το γεγονός πως είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της γαλάζιας νεολαίας στη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι τα αισθήματα σας για το γεγονός πως είσαστε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη; Θεωρείτε ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που αισθάνονται ότι η πολιτική είναι ένας χώρος παραδοσιακά ανδροκρατούμενος;

Κατ’ αρχάς, είναι τιμητικό. Όχι επειδή είμαι γυναίκα, αλλά επειδή είμαι στέλεχος που μεγάλωσα μέσα στην Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και εργάστηκα μαζί με πολλούς άλλους για να αναδειχθούν και να διαδοθούν οι ιδέες μας.

Είναι, όμως, και μεγάλη η ευθύνη του επικεφαλής αυτής της Οργάνωσης. Ευθύνη που έχει το ίδιο «βάρος» ανεξάρτητα από το φύλο! Τυχαίνει να είμαι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και δεν ξέρω αν αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο ή μήνυμα προς τις γυναίκες για να ασχοληθούν με την πολιτική, αλλά χαίρομαι που στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην παράταξή μας οι γυναίκες σε θέσεις ευθύνης ολοένα και αυξάνονται και η ενασχόλησή τους με τα κοινά έχει σταματήσει να αποτελεί έκπληξη.

Τι διαφορετικό σκοπεύετε να δώσετε στην ΟΝΝΕΔ και πώς θα το πετύχετε;

Η ΟΝΝΕΔ συμμετείχε πάντα δυναμικά στις εξελίξεις της πολιτικής ζωής της χώρας και ήταν πάντα πρωτοπόρα. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό της και στόχος μας είναι να συνεχίσει να προοδεύει και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Η εξέλιξη, λοιπόν, είναι ο στόχος και θα επιτευχθεί με μία Οργάνωση ανοιχτή σε όλους, όσοι θέλουν να προσφέρουν και ενδιαφέρονται για τα ζητήματα που απασχολούν τους νέους και την πολιτική.

Κάθε στέλεχος της Οργάνωσης στη σχολή του, στην γειτονιά του, στον επαγγελματικό και κοινωνικό του κύκλο πρέπει να ακούει και να αντιλαμβάνεται τα θέματα που απασχολούν το συνομιλητή του, προκειμένου να προταθούν από την ΟΝΝΕΔ εφικτές και σύγχρονες λύσεις, οι οποίες θα γίνουν πράξη όταν αναλάβουμε την ευθύνη.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΟΝΝΕΔ, αλλά και της ΔΑΠ, όπου αποτελεί το «φυτώριο» στελεχών της ΟΝΝΕΔ, είναι ότι τα εκλογικά ποσοστά της τάξεως του 80% στις φοιτητικές εκλογές δεν μετουσιώνονται σε πράξη και στις εθνικές εκλογές. Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και πώς θα το αλλάξετε;

Δεν είναι τυχαίο ότι η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είναι πρώτη, καθώς διεκδικεί ανοιχτές σχολές και σύγχρονα Πανεπιστήμια αντάξια των ευρωπαϊκών και αμερικανικών.

Βρίσκεται, δηλαδή, δίπλα στον φοιτητή. Αν και το ζήτημα του κατά πόσο μετουσιώνονται σε πράξη τα ποσοστά της ΔΑΠ στις εθνικές εκλογές χρήζει πολύπλευρης ανάλυσης, πρέπει να σημειώσω ότι η ΟΝΝΕΔ, ειδικά μετά την επανίδρυσή της, έχει κατορθώσει να μετουσιώσει τα ποσοστά αυτά στην κοινωνία.

Σ’ αυτό συνέβαλε το πλήθος στελεχών της ΟΝΝΕΔ όχι μόνο στην πολιτική ζωή, αλλά και στον επαγγελματικό και επιστημονικό κόσμο, οι οποίοι μέσα από την καθημερινή δραστηριότητά τους σε επιμελητήρια, φορείς, συλλόγους κ.α. αφουγκράζονται τις ανάγκες των νέων ανθρώπων και προτείνουν λύσεις στα μικρότερα ή μεγαλύτερα καθημερινά προβλήματα.

Η ΟΝΝΕΔ είναι μία οργάνωση ανοιχτή σε όλους και εμείς, ως στελέχη, θα συνεχίσουμε, να είμαστε παρόντες σε όλα τα επίπεδα, κάτι που είμαι σίγουρη πως θα φανεί στις φετινές εθνικές εκλογές.

Μήπως ο μεγαλύτερος αντίπαλος για την ΟΝΝΕΔ είναι η εσωστρέφεια και όχι οι πολιτικοί της αντίπαλοι; Ποιο είναι το σχόλιο σας για την αντικατάσταση του τέως Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Αλέξανδρου Μανδρίνου και ποια είναι η θέση σας μετά την αιχμηρή ανακοίνωση του;

Υπάρχει διαφορά μεταξύ εσωστρέφειας και υγιούς εσωτερικού πολιτικού διαλόγου, κατά τη διάρκεια του οποίου είναι όχι μόνο θεμιτό αλλά και αναγκαίο να υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις και αντιπαραθέσεις. Η στείρα κριτική και η κακώς εννοούμενη εσωστρέφεια δεν εκφράζει ούτε την ΟΝΝΕΔ, ούτε και εμένα ως πρόσωπο. Σημασία τώρα έχουν μόνο οι δύσκολες εκλογικές μάχες που μας περιμένουν!

Όσο για την αντικατάστασή του τέως Πρόεδρου, αυτή πραγματοποιήθηκε βάσει Καταστατικού με απόφαση του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ. Ο Αλέξανδρος, όπως και όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι, έβαλαν την «σφραγίδα» τους στην Οργάνωση, η οποία τους τίμησε και αυτή είναι η ουσία.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

15.10.2021 11:28 πμ

Η οδός Εθνικής Αντιστάσεων μετά τη σημερινή καθίζηση, είναι κλειστή και θα παραμείνει σε αυτή την κατάσταση μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του οδοστρώματος, όπως αποκάλυψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο διευθυντής του δικτύου της ΕΥΑΘ, Χρήστος Τραγανός. Ο κ. Τραγανός είπε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13.10.2021 11:13 πμ

Στην απροθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί στάθηκε ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Σάκη Μόσχη. Ο κ. Γιάννου μίλησε με αφορμή τη παρουσία σήμερα των κινητών μονάδων εμβολιασμού στην περιοχή. «Το κύμα ίσως είναι πιο ισχυρό

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12.10.2021 12:26 μμ

Αποκλειστικές δηλώσεις στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στο δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαΐδη παραχώρησε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, λίγη ώρα μετά την τελετή των εγκαινίων του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της φαρμακοβιομηχανίας στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. «Πως να μην ειμαι συγκινημένος, όταν ένα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12.10.2021 10:38 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας και πνευμονολόγος, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας για τις κυβερνητικές δράσεις και αποφάσεις σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοΐού.   «Πήγα σε πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

11.10.2021 10:17 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή των Στέφανου Διαμαντόπουλου και Σάκη Μόσχη φιλοξενήθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, προκειμένου να αναφερθεί στο μείζον ζήτημα των τιμών ενέργειας.   «Το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Το γεγονός ότι η Ρωσία χρησιμοποιούσε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

7.10.2021 6:55 μμ

Στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη», το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό στους 94,5 fm μίλησε η υπεύθυνη για το έργο Zero West στην ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Σοφία Στεφανίδου.  Απορρίμματα 1.440 λίτρων, κυρίως πλαστικά μπουκάλια, συσκευασίες, κουτάκια αλουμινίου, μονωτικά υλικά και δίχτυα μάζεψαν από την παραλία Δέλτα Αξιού εθελοντές

thess

Επικαιρότητα