Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η ΝΔ ως εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17/10/2021 7:45 πμ

Η ΝΔ ως εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

Η ΝΔ ως εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.

 

Η ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Οκτωβρίου του 2021 αποτελεί μια γιορτή της δημοκρατίας, η οποία προσφέρει σε όλα τα μέλη της παράταξης την ευκαιρία να εκλέξουν με την ψήφο τους τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν στις αιρετές διοικήσεις των Τοπικών Οργανώσεων και στις Διοικούσες Επιτροπές των εκλογικών Περιφερειών (ΔΕΕΠ).

Η αναδιάταξη του κομματικού μας μηχανισμού είναι μια αναζωογονητική διαδικασία, βαθύτατα δημοκρατική, που επιβεβαιώνει πως τα κομματικά όργανα αποτελούν ενεργό κύτταρο κάθε κοινωνίας. Ζώντας, όμως, σε μια εποχή κατά την οποία η αντοχή και η επιτυχία της πολιτικής στο χρόνο εξαρτώνται από την ικανότητα της να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πολίτη, πιστεύω ότι οι Τοπικές Οργανώσεις και οι ΔΕΕΠ πρέπει να εξελίσσονται σε ουσιαστικό φορέα παρέμβασης.

Να λειτουργούν ως αποτελεσματικός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της τοπικής κοινωνίας και των φορέων με την Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία, ενεργώντας σε αγαστή συνεργασία με τους εκλεγμένους Βουλευτές κάθε περιφερειακής ενότητας, κινούμενοι πάντα εντός των αξιών που ορίζει το καταστατικό μας και διακηρύττει η ιδρυτική μας διακήρυξη. Άλλωστε η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κόμμα αρχών και ιδεών!

Στο πλαίσιο αυτό απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της μεγάλης πολιτικής μας οικογένειας να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές. Να δράσουν ως «αγωγοί διαβούλευσης» με τους συμπολίτες τους, προωθώντας στο υψηλότερο επίπεδο τα ζωτικά θέματα που αφορούν τους πολλούς ώστε η Πολιτεία να τα αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Ωστόσο, για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα μόνο όταν θεμελιώνεται από κάτω προς τα πάνω.  Όταν, δηλαδή, οι πολίτες ανταποκρίνονται μαζικά στο κάλεσμα ευθύνης για τη διαμόρφωση πολιτικών που επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων μας. Και αυτή η σχέση καθορίζει σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Άρα η συμμετοχή των φίλων, των μελών και των στελεχών της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές της 24ης Οκτωβρίου δεν σηματοδοτεί απλά την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κόμματος, μα δίνει ρόλο πρωταγωνιστή στις τοπικές κοινωνίες.

Είναι ώρα η φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά! Να εξορμήσουμε σε κάθε γειτονιά προκειμένου να φέρουμε κοντά μας όσους εκφράζει η ιδεολογία μας.  Να συνδιαμορφώσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην πατρίδα μας να προχωρήσει μπροστά! Είναι η ώρα η παράταξή μας να αποτελέσει και πάλι την εγγύηση για το σήμερα και το αύριο της χώρας!

Προφανώς, στα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος έγιναν λάθη. Είναι αναπόφευκτο…

Όμως ουδείς αμφισβητεί ότι παραμείναμε σταθεροί και συνεπείς στα πιστεύω μας. Στις θεμελιώδεις αξίες που μας εμπνέουν και μας οδηγούν από τις 4 Οκτωβρίου του 1974 έως σήμερα.

Με την παράταξή μας ενωμένη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο αλλάζουμε την Ελλάδα, τολμούμε ρήξεις και ανατροπές, οικοδομούμε ένα πιο αισιόδοξο αύριο.

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

8.12.2021 6:15 μμ

“Μνημείο” μιας παρελκυστικής επικοινωνιακής τακτικής, που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Θεσσαλονίκης αποτελεί η ανακοίνωση-δελτίο τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ).   Την παραθέτω αυτούσια: «Με την ιδιαίτερη προβολή που παρέχουν στη Θεσσαλονίκη τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

8.12.2021 12:47 μμ

Ηχηρή προειδοποίηση με φόντο το Σύμφωνο Σταθερότητας έστειλε, μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπδημούλης υπογράμμισε πως αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγες, μεγαλύτερη ευελιξία και

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

7.12.2021 11:17 πμ

Για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ και την επόμενη ημέρα στο κόμμα μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Παύλος Γερουλάνος. Αναφερόμενος για το αποτέλεσμα της δικής του υποψηφιότητας, ο κ. Γερουλάνος εμφανίστηκε ικανοποιημένος. Ξεκινήσαμε είπε με χαμηλές προσδοκίες και

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

7.12.2021 11:03 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Τάσος Παππάς, προκειμένου να σχολιάσει την κατάσταση στο ΚΙΝΑΛ μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.   «Σε διάφορους που μου έλεγαν ότι είναι φαβορί ο Παπανδρέου και

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

4.12.2021 11:49 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που η Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να μειώσει το χρόνο της τρόιτης δόσης από τους έξι στους τρεις

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

4.12.2021 11:34 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να κλείσει η αγορά την περίοδο των εορτών. «Η αγορά θα είναι ανοιχτή στις γιορτές. Να ετοιμαστούν για γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά. Δεν

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή