Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στέλιος Μαυρίδης στην ThessNews

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/11/2021 10:00 πμ

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στέλιος Μαυρίδης στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Μαυρίδης, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στέλιος Μαυρίδης στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στέλιος Μαυρίδης, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

 

Ο δικηγορικός συνδυασμός «Actus» αποτελεί εδώ και δεκατέσσερα χρόνια μία ανεξάρτητη, προοδευτική και αξιόπιστη φωνή στα δρώμενα του Δ.Σ.Θ, εκφράζοντας σταθερά και εκπροσωπώντας συνεχόμενα τις πραγματικές ανάγκες των δικηγόρων.

H ανάκτηση του κύρους και του ρόλου του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της δικαιοσύνης και η ανάδειξη και πάλι των αξιών της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, είναι πιο επιτακτικά από ποτέ. Ένας ρόλος θεσμικός, κεντρικός  και άκρως  σημαντικός τόσο για τη Δικαιοσύνη όσο και για την ίδια τη Δημοκρατία. Ο κοινωνικός ρόλος και η εξωστρέφεια του ΔΣΘ ως απαραίτητο συμπλήρωμά του.

 Ο ΔΣΘ χρειάζεται επιτέλους να αποτελέσει το σημαντικό μέσο εκπροσώπησης των διεκδικήσεων των δικηγόρων για μια καλύτερη καθημερινότητα και ένα ευοίωνο αύριο.  Με ομαδικό πνεύμα και απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία του να διεκδικήσει τον πραγματικό του ρόλο στην κοινωνία ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των πολιτών και θεσμικό καταφύγιο των δικηγόρων.

Τιμήσαμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι συνάδελφοι μας, ευαισθητοποιημένοι και ενεργοποιημένοι  για τα προβλήματα του δικηγόρου, με συνεχείς και καίριες παρεμβάσεις στα ζητήματα καθημερινότητας του δικηγόρου από το γκισέ της κατάθεσης έως τη δημόσια υπηρεσία, τις προθεσμίες, την ψηφιακή δικαιοσύνη και τη διασφάλιση της δικηγορικής ύλης και των αμοιβών των δικηγόρων.

Προτεραιότητα μας είναι η άμεση βελτίωση της καθημερινότητας του δικηγόρου με δυναμικές παρεμβάσεις προστασίας του ρόλου του και η δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος, αλλά και η ανάκτηση και διεύρυνση του πεδίου δράσης  για την οικονομική του επιβίωση. Η δικηγορική ταυτότητα να γίνει μέσο αυτοπροσδιορισμού του δικηγόρου στην κοινωνική ζωή, μέσο διεκδίκησης και συμμετοχής και όχι απλά ενέχυρο των γραμματέων για τη λήψη δικογραφιών. Βασικό μέλημα μας ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του Συλλόγου, η ενίσχυση της εξωστρέφειας του με αξιοποίηση και ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η συμβολή στην εμπρόθεσμη απονομή της δικαιοσύνης.

Στόχος μας ένας Σύλλογος όχι αποκομμένος  αλλά αλληλέγγυος και παραστάτης  στα μέλη του. Δίπλα στο νέο συνάδελφο, τη μητέρα δικηγόρο, το μαχόμενο νομικό παραστάτη, με ουσιαστικές παροχές εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Με «λογισμό και μ’ονειρο», θα συνεχίσουμε να δρούμε για το συμφέρον των συναδέλφων μας. Για τον Σύλλογο των Δικηγόρων, θεμελιακό πυλώνα του Κράτους Δικαίου.

Γνωρίζουμε, θέλουμε, μπορούμε!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12.8.2022 9:00 μμ

Βρέθηκα στη Θάσο ως απεσταλμένος για την δημοσιογραφική κάλυψη της πυρκαγιάς που ξεσπασε το βράδι της Τετάρτης και προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Πού έμεινε το μάτι μου; Εκεί που έμεινε και πέρυσι στην Εύβοια: στην παντελή έλλειψη προστατευτικών μέτρων για ένα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

9.8.2022 9:37 πμ

Ήταν λέει νόμιμη η υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του Ανδρουλάκη!   Επειδή έγινε μετά από αίτημα ξένης χώρας και εγκρίθηκε από την ανώτερη δικαστικό, που εποπτεύει την ΕΥΠ! Ε, λοιπόν αν είναιι έτσι οι νόμοι σας… να τους βράσω! Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι η παρακολούθηση

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

8.8.2022 2:30 μμ

Ένας πολύ σημαντικός τομέας της Δημόσιας Υγείας πνέει τα λοίσθια με ευθύνη της Πολιτείας. Πριν από αρκετό καιρό λόγω μιας προσωπικής εμπειρίας που είχα με οικείο πρόσωπο που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή στο νοσοκομείο που εφημέρευε εκείνη

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

5.8.2022 6:00 μμ

Οι δίδυμες παραιτήσεις των Δημητριάδη- Κοντολέοντος συνιστούν, εκτός από τη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και την πλέον προκλητική υπόθεση στη σχέση εξουσίας- κοινωνίας…   Συνεπώς τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση ή… ντρίπλα να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες τι

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

2.8.2022 4:39 μμ

Τις τελευταίες ώρες φιγουράρουν δύο φαινομενικά άσημες ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο, αυτό που εμείς, στη δημοσιογραφική αργκώ ονομάζουμε “μονοστηλάκια”.   Στην πρώτη ένας 23χρονος Πακιστανός εξέπνευσε μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα Αφγανών, σε ένα σημείο στο οποίο αργότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

26.7.2022 1:38 μμ

Γιώργος Καραγιάννης: “Μετρό Θεσσαλονίκης: Τέλος 2023 η βασική γραμμή, μέσα 2024 η επέκταση προς Καλαμαριά”   Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα μαζί”, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά

thess

Επικαιρότητα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

14.8.2022 3:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή