Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/11/2021 12:30 μμ

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

Ο πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

Ο πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

 

Μετά από μία θητεία στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν βρισκόμαστε πλέον στο «θα» κάνουμε, αλλά βρισκόμαστε στο «να» τι κάναμε.

Η διάρκεια της θητείας μας χαρακτηρίστηκε από συγκλονιστικές μεταβολές στην κοινωνία, στην οικονομία, αλλά και ειδικότερα στον τομέα της δικαιοσύνης.

Κυρίως, όμως, η θητεία μας χαρακτηρίστηκε από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που η πανδημία επέφερε σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά και στη χώρα μας.

Χωρίς αμφιβολία περάσαμε μία καταιγίδα και καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου, για να σταθούμε δίπλα στον συνάδελφο, για να κρατηθούμε όρθιοι και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ωστόσο, δεν μείναμε απλά σε μία λογική διαχείρισης της κρίσης. Με στόχευση, επιμονή και ρεαλισμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, καταφέραμε να προωθήσουμε πάγια αιτήματα των δικηγόρων της πόλης (π.χ.  τ. Ταμείο Νομικών στη Θεσσαλονίκη / Ιατρείο στο Δικαστικό Μέγαρο / Ιδιόκτητη Βιβλιοθήκη), να υποστηρίξουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων (π.χ. καθημερινή ενημέρωση / συνεχείς παρεμβάσεις στη λειτουργία των Δικαστηρίων / 100 επιστημονικές εκδηλώσεις / φύλλα και διαγράμματα μέσω του Συλλόγου), να προωθήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό (π.χ. δωρεάν πρόσβαση σε 4 Τράπεζες Νομικών Πληροφοριών / χορήγηση ψηφιακών υπογραφών / ενημέρωση μέσω app), να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας (π.χ. Ίδρυση λογαριασμού αλληλοβοήθειας ΔΣΘ), να ενισχύσουμε το κύρος μας (προγραμματική ΔΣΘ με Ελληνικό Κτηματολόγιο / Συμμετοχή δικηγόρων στην έκδοση συντάξεων / Έκδοση Ενόρκων Βεβαιώσεων από Δικηγόρους / Συμμετοχή στη ΔΕΘ και επισκέψεις της πολιτικής και πολιτειακή ηγεσίας) κ.α.

Ζητώ από τους συναδέλφους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στην ομάδα των μαχόμενων δικηγόρων που απαρτίζει τον συνδυασμό μας για Να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε, Να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε και Να προωθήσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις για την αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος.  

Ζητώ την εμπιστοσύνη των δικηγόρων της πόλης για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12.8.2022 9:00 μμ

Βρέθηκα στη Θάσο ως απεσταλμένος για την δημοσιογραφική κάλυψη της πυρκαγιάς που ξεσπασε το βράδι της Τετάρτης και προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Πού έμεινε το μάτι μου; Εκεί που έμεινε και πέρυσι στην Εύβοια: στην παντελή έλλειψη προστατευτικών μέτρων για ένα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

9.8.2022 9:37 πμ

Ήταν λέει νόμιμη η υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του Ανδρουλάκη!   Επειδή έγινε μετά από αίτημα ξένης χώρας και εγκρίθηκε από την ανώτερη δικαστικό, που εποπτεύει την ΕΥΠ! Ε, λοιπόν αν είναιι έτσι οι νόμοι σας… να τους βράσω! Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι η παρακολούθηση

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

8.8.2022 2:30 μμ

Ένας πολύ σημαντικός τομέας της Δημόσιας Υγείας πνέει τα λοίσθια με ευθύνη της Πολιτείας. Πριν από αρκετό καιρό λόγω μιας προσωπικής εμπειρίας που είχα με οικείο πρόσωπο που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή στο νοσοκομείο που εφημέρευε εκείνη

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

5.8.2022 6:00 μμ

Οι δίδυμες παραιτήσεις των Δημητριάδη- Κοντολέοντος συνιστούν, εκτός από τη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και την πλέον προκλητική υπόθεση στη σχέση εξουσίας- κοινωνίας…   Συνεπώς τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση ή… ντρίπλα να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες τι

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

2.8.2022 4:39 μμ

Τις τελευταίες ώρες φιγουράρουν δύο φαινομενικά άσημες ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο, αυτό που εμείς, στη δημοσιογραφική αργκώ ονομάζουμε “μονοστηλάκια”.   Στην πρώτη ένας 23χρονος Πακιστανός εξέπνευσε μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα Αφγανών, σε ένα σημείο στο οποίο αργότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

26.7.2022 1:38 μμ

Γιώργος Καραγιάννης: “Μετρό Θεσσαλονίκης: Τέλος 2023 η βασική γραμμή, μέσα 2024 η επέκταση προς Καλαμαριά”   Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα μαζί”, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά

thess

Επικαιρότητα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

14.8.2022 3:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή