Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/11/2021 12:30 μμ

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

Ο πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Στάθης Κουτσοχήνας στην ThessNews

Ο πρόεδρος και υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

 

Μετά από μία θητεία στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν βρισκόμαστε πλέον στο «θα» κάνουμε, αλλά βρισκόμαστε στο «να» τι κάναμε.

Η διάρκεια της θητείας μας χαρακτηρίστηκε από συγκλονιστικές μεταβολές στην κοινωνία, στην οικονομία, αλλά και ειδικότερα στον τομέα της δικαιοσύνης.

Κυρίως, όμως, η θητεία μας χαρακτηρίστηκε από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση, που η πανδημία επέφερε σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά και στη χώρα μας.

Χωρίς αμφιβολία περάσαμε μία καταιγίδα και καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας και των αρμοδιοτήτων του Συλλόγου, για να σταθούμε δίπλα στον συνάδελφο, για να κρατηθούμε όρθιοι και να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ωστόσο, δεν μείναμε απλά σε μία λογική διαχείρισης της κρίσης. Με στόχευση, επιμονή και ρεαλισμό, χωρίς τυμπανοκρουσίες, καταφέραμε να προωθήσουμε πάγια αιτήματα των δικηγόρων της πόλης (π.χ.  τ. Ταμείο Νομικών στη Θεσσαλονίκη / Ιατρείο στο Δικαστικό Μέγαρο / Ιδιόκτητη Βιβλιοθήκη), να υποστηρίξουμε την καθημερινότητα των συναδέλφων (π.χ. καθημερινή ενημέρωση / συνεχείς παρεμβάσεις στη λειτουργία των Δικαστηρίων / 100 επιστημονικές εκδηλώσεις / φύλλα και διαγράμματα μέσω του Συλλόγου), να προωθήσουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό (π.χ. δωρεάν πρόσβαση σε 4 Τράπεζες Νομικών Πληροφοριών / χορήγηση ψηφιακών υπογραφών / ενημέρωση μέσω app), να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας (π.χ. Ίδρυση λογαριασμού αλληλοβοήθειας ΔΣΘ), να ενισχύσουμε το κύρος μας (προγραμματική ΔΣΘ με Ελληνικό Κτηματολόγιο / Συμμετοχή δικηγόρων στην έκδοση συντάξεων / Έκδοση Ενόρκων Βεβαιώσεων από Δικηγόρους / Συμμετοχή στη ΔΕΘ και επισκέψεις της πολιτικής και πολιτειακή ηγεσίας) κ.α.

Ζητώ από τους συναδέλφους να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και στην ομάδα των μαχόμενων δικηγόρων που απαρτίζει τον συνδυασμό μας για Να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε, Να ολοκληρώσουμε όσα ξεκινήσαμε και Να προωθήσουμε ακόμα περισσότερες δράσεις για την αναβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος.  

Ζητώ την εμπιστοσύνη των δικηγόρων της πόλης για να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 9:43 πμ

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά την μετασεισμική ακολουθία μετά το χθεσινό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο νότια του Αγίου Όρους, εμφανίστηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σκορδίλης είπε χαρακτηριστικά

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 9:19 πμ

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι των Μετεώρων, από ένα άγνωστο θόρυβο που ακούγεται από ένα σημείο της περιοχής.   Μάλιστα, ομάδες κατοίκων πραγματοποιούν περιπολίες τη νύχτα, αναζητώντας την προέλευση του ήχου. Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στο ThessNews.gr ο Χρήστος Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Οικονομολόγος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.   Ζούμε σε μια πόλη μικρή και μεγάλη ταυτόχρονα. Τόσο μικρή που ξέρουμε τις απόψεις του γείτονα μας και τόσο μεγάλη ώστε να τις ξεχνάμε. Στο τελευταίο

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 7:30 πμ

Η εξαγγελθείσα νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου, που πιθανότατα θα είναι περίπου 6%, θα “προσγειώσει” τις κατώτερες αποδοχές στα 700 ευρώ και κάτι ψιλά. Είναι προφανές πως ο βασικός μισθός στην Ελλάδα ήταν και είναι της “πείνας”,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16.1.2022 10:56 πμ

Άρθρο στο ThessNews.gr της αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Κοσμοπούλου.    Όταν στις 8/3/21 ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει για πρώτη φορά την πολύ σημαντική αρμοδιότητα της Αντιδημάρχου Παιδείας, τον είχα ευχαριστήσει

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16.1.2022 10:42 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.    Ζούμε, εξαιτίας της παρατεταμένης πανδημίας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια νέα συνθήκη ζωής στην οποία ως πολίτες βιώνουμε το φόβο, την ανασφάλεια, το άγχος του αύριο καθώς ανατρέπονται σχέδια της ζωής

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή