Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/11/2021 9:30 πμ

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Στεφάνου, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Στεφάνου, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

 

Ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ» αποτελεί ένα νέο εγχείρημα, τόσο ηλικιακά όσο και αναφορικά με την νοοτροπία που τον διακρίνει.  Στόχος μας  να ανατρέψουμε το σύστημα εκπροσώπησης που έως τώρα διοικούσε και τα μόνα αποτελέσματα του  ήταν,  απαξίωση των μαχόμενων δικηγόρων, αδικία στις μεταξύ μας επαγγελματικές σχέσεις, αλλεπάλληλες ήττες από τις τελευταίες κυβερνήσεις και έλλειμμα στους θεσμούς. Απέναντι στην  απούσα  και ζημιογόνα τωρινή συνδικαλιστική ηγεσία ,των δημοσίων σχέσεων και της κομματικής εξάρτησης ,το διακύβευμά μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια.

Αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα των μαχόμενων δικηγόρων, απέναντι σε καταχρηστικές συμπεριφορές και αντιδικηγορικές μεταρρυθμίσεις.

Δικαιοσύνη στις μεταξύ μας σχέσεις, με στόχο την προστασία των πλέον εκτεθειμένων: των συνεργατών από συνθήκες γαλέρας, των αμίσθων  από κρίσεις,  των νέων μητέρων και γυναικών από την ανασφάλεια.

Διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου μας και Δημοκρατία στην λήψη αποφάσεων. Σαν παράταξη και σαν υποψήφιος πρόεδρος Ιωάννης Στεφάνου,  έχουμε ήδη δεσμευτεί σε λογιστικό έλεγχο  του ΔΣΘ σε βάθος εικοσαετίας.

Όλα τα παραπάνω για να γίνουν πραγματικότητα είναι ανάγκη το δικηγορικό σώμα να ανακτήσει το κύρος του ώστε να ανακτήσει τα δικαιώματα που του αφαιρέθηκαν.  Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες πάψουν να είναι πειθήνιες στις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων ,χάριν  δημοσίων σχέσεων .

Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται μείωση δικηγορικής ύλης, επιβολή  σωρείας   άδικων φόρων και το δικηγορικό σώμα να το ανέχεται. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται η απονομή δικαιοσύνης από το φυσικό δικαστή σε αυτοματοποιημένες πλατφόρμες και το δικηγορικό σώμα να μην υπερασπίζεται την κοινωνία.

Εμείς δεσμευόμαστε να συγκρουστούμε με όποιον χρειάζεται ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις καταστάσεις και να αποκαταστήσουμε την φύση των πραγμάτων υπέρ  του κοινωνικού ρόλου του δικηγορικού λειτουργήματος, και υπέρ της ορθής λειτουργίας της δικαιοσύνης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 9:43 πμ

Καθησυχαστικός σε ότι αφορά την μετασεισμική ακολουθία μετά το χθεσινό σεισμό των 5,4 Ρίχτερ στο θαλάσσιο χώρο νότια του Αγίου Όρους, εμφανίστηκε ο καθηγητής του ΑΠΘ Μανώλης Σκορδίλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο κ. Σκορδίλης είπε χαρακτηριστικά

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 9:19 πμ

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι τις τελευταίες εβδομάδες οι κάτοικοι των Μετεώρων, από ένα άγνωστο θόρυβο που ακούγεται από ένα σημείο της περιοχής.   Μάλιστα, ομάδες κατοίκων πραγματοποιούν περιπολίες τη νύχτα, αναζητώντας την προέλευση του ήχου. Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στο ThessNews.gr ο Χρήστος Κωνσταντίνος Ελευθεριάδης, Οικονομολόγος και πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.   Ζούμε σε μια πόλη μικρή και μεγάλη ταυτόχρονα. Τόσο μικρή που ξέρουμε τις απόψεις του γείτονα μας και τόσο μεγάλη ώστε να τις ξεχνάμε. Στο τελευταίο

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.1.2022 7:30 πμ

Η εξαγγελθείσα νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1ης Μαΐου, που πιθανότατα θα είναι περίπου 6%, θα “προσγειώσει” τις κατώτερες αποδοχές στα 700 ευρώ και κάτι ψιλά. Είναι προφανές πως ο βασικός μισθός στην Ελλάδα ήταν και είναι της “πείνας”,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16.1.2022 10:56 πμ

Άρθρο στο ThessNews.gr της αντιδημάρχου Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννας Κοσμοπούλου.    Όταν στις 8/3/21 ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας μου έκανε τη μεγάλη τιμή να μου αναθέσει για πρώτη φορά την πολύ σημαντική αρμοδιότητα της Αντιδημάρχου Παιδείας, τον είχα ευχαριστήσει

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16.1.2022 10:42 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου.    Ζούμε, εξαιτίας της παρατεταμένης πανδημίας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση, μια νέα συνθήκη ζωής στην οποία ως πολίτες βιώνουμε το φόβο, την ανασφάλεια, το άγχος του αύριο καθώς ανατρέπονται σχέδια της ζωής

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή