Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/11/2021 9:30 πμ

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Στεφάνου, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

Η επόμενη μέρα στον Δικηγορικό Σύλλογο: Ο Ιωάννης Στεφάνου στην ThessNews

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Στεφάνου, αρθρογραφεί στο ThessNews.gr για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

 

Ο συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ» αποτελεί ένα νέο εγχείρημα, τόσο ηλικιακά όσο και αναφορικά με την νοοτροπία που τον διακρίνει.  Στόχος μας  να ανατρέψουμε το σύστημα εκπροσώπησης που έως τώρα διοικούσε και τα μόνα αποτελέσματα του  ήταν,  απαξίωση των μαχόμενων δικηγόρων, αδικία στις μεταξύ μας επαγγελματικές σχέσεις, αλλεπάλληλες ήττες από τις τελευταίες κυβερνήσεις και έλλειμμα στους θεσμούς. Απέναντι στην  απούσα  και ζημιογόνα τωρινή συνδικαλιστική ηγεσία ,των δημοσίων σχέσεων και της κομματικής εξάρτησης ,το διακύβευμά μας συνοψίζεται στο τρίπτυχο Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια.

Αξιοπρέπεια στην καθημερινότητα των μαχόμενων δικηγόρων, απέναντι σε καταχρηστικές συμπεριφορές και αντιδικηγορικές μεταρρυθμίσεις.

Δικαιοσύνη στις μεταξύ μας σχέσεις, με στόχο την προστασία των πλέον εκτεθειμένων: των συνεργατών από συνθήκες γαλέρας, των αμίσθων  από κρίσεις,  των νέων μητέρων και γυναικών από την ανασφάλεια.

Διαφάνεια στα οικονομικά του συλλόγου μας και Δημοκρατία στην λήψη αποφάσεων. Σαν παράταξη και σαν υποψήφιος πρόεδρος Ιωάννης Στεφάνου,  έχουμε ήδη δεσμευτεί σε λογιστικό έλεγχο  του ΔΣΘ σε βάθος εικοσαετίας.

Όλα τα παραπάνω για να γίνουν πραγματικότητα είναι ανάγκη το δικηγορικό σώμα να ανακτήσει το κύρος του ώστε να ανακτήσει τα δικαιώματα που του αφαιρέθηκαν.  Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες πάψουν να είναι πειθήνιες στις απαιτήσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων ,χάριν  δημοσίων σχέσεων .

Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται μείωση δικηγορικής ύλης, επιβολή  σωρείας   άδικων φόρων και το δικηγορικό σώμα να το ανέχεται. Δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίζεται η απονομή δικαιοσύνης από το φυσικό δικαστή σε αυτοματοποιημένες πλατφόρμες και το δικηγορικό σώμα να μην υπερασπίζεται την κοινωνία.

Εμείς δεσμευόμαστε να συγκρουστούμε με όποιον χρειάζεται ώστε να ανατρέψουμε αυτές τις καταστάσεις και να αποκαταστήσουμε την φύση των πραγμάτων υπέρ  του κοινωνικού ρόλου του δικηγορικού λειτουργήματος, και υπέρ της ορθής λειτουργίας της δικαιοσύνης.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1994 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, σε ραδιόφωνα, περιοδικά, ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

12.8.2022 9:00 μμ

Βρέθηκα στη Θάσο ως απεσταλμένος για την δημοσιογραφική κάλυψη της πυρκαγιάς που ξεσπασε το βράδι της Τετάρτης και προκάλεσε τεράστια ανησυχία. Πού έμεινε το μάτι μου; Εκεί που έμεινε και πέρυσι στην Εύβοια: στην παντελή έλλειψη προστατευτικών μέτρων για ένα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

9.8.2022 9:37 πμ

Ήταν λέει νόμιμη η υποκλοπή των τηλεφωνημάτων του Ανδρουλάκη!   Επειδή έγινε μετά από αίτημα ξένης χώρας και εγκρίθηκε από την ανώτερη δικαστικό, που εποπτεύει την ΕΥΠ! Ε, λοιπόν αν είναιι έτσι οι νόμοι σας… να τους βράσω! Ο καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι η παρακολούθηση

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

8.8.2022 2:30 μμ

Ένας πολύ σημαντικός τομέας της Δημόσιας Υγείας πνέει τα λοίσθια με ευθύνη της Πολιτείας. Πριν από αρκετό καιρό λόγω μιας προσωπικής εμπειρίας που είχα με οικείο πρόσωπο που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή στο νοσοκομείο που εφημέρευε εκείνη

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

5.8.2022 6:00 μμ

Οι δίδυμες παραιτήσεις των Δημητριάδη- Κοντολέοντος συνιστούν, εκτός από τη μεγαλύτερη εσωτερική κρίση της διακυβέρνησης Μητσοτάκη και την πλέον προκλητική υπόθεση στη σχέση εξουσίας- κοινωνίας…   Συνεπώς τα πολλά λόγια είναι φτώχεια! Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει χωρίς καμία καθυστέρηση ή… ντρίπλα να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες τι

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

2.8.2022 4:39 μμ

Τις τελευταίες ώρες φιγουράρουν δύο φαινομενικά άσημες ειδήσεις στο αστυνομικό δελτίο, αυτό που εμείς, στη δημοσιογραφική αργκώ ονομάζουμε “μονοστηλάκια”.   Στην πρώτη ένας 23χρονος Πακιστανός εξέπνευσε μετά από επίθεση που δέχτηκε από ομάδα Αφγανών, σε ένα σημείο στο οποίο αργότερα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

26.7.2022 1:38 μμ

Γιώργος Καραγιάννης: “Μετρό Θεσσαλονίκης: Τέλος 2023 η βασική γραμμή, μέσα 2024 η επέκταση προς Καλαμαριά”   Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα μαζί”, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών στη Θεσσαλονίκη. Σχετικά

thess

Επικαιρότητα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

14.8.2022 3:00 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή