Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Η Χριστίνα Ντρίτση στη ThessNews: Το ποδήλατο είναι η ζωή μου! (VIDEO)

ΑΠΟΨΕΙΣ

25/06/20228:00 πμ

Η Χριστίνα Ντρίτση στη ThessNews: Το ποδήλατο είναι η ζωή μου! (VIDEO)

Η 12χρονη Χριστίνα είναι αθλήτρια του ΜΤΒ και πριν λίγο καιρό έτρεξε έναν απίθανα δύσκολο αγώνα, όπου ξεκινώντας από την 45 θέση κατάφερε να τερματίσει στην 5η!

Η Χριστίνα Ντρίτση στη ThessNews: Το ποδήλατο είναι η ζωή μου! (VIDEO)

Εδώ και πολλά χρόνια που ακολουθώ το άθλημα της ποδηλασίας έχω την ευκαιρία να γνωρίζω πολλούς αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι μεγαλώνουν και εξελίσσονται στην ζωή τους, έχοντας ως βάση τον αθλητισμό!

Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα στην ζωή του κάθε ανθρώπου από την ομαλή συνύπαρξη με την σύγχρονη κοινωνία η οποία όμως, θέτει τα δικά της στάνταρτ τις περισσότερες φορές, και δεν συνάδουν παράλληλα με τα αθλητικά ιδεώδη!

Στο πρόσφατο ταξίδι που έκανα στο νησί της Αρτέμιδας την Λέρο, γνωρίστηκα με μία «λιλιπούτεια» αθλήτρια του Π.Ο. ΚΩ, την Χριστίνα Ντρίτση! Πριν από 2 μήνες η Χριστίνα ταξίδεψε μέχρι την μακρινή Ολλανδία όπου αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα cross country της χώρας του ποδηλάτου, και εντυπωσίασε τόσο με την μαχητικότητά της, όσο και με το ήθος της! Δεν ξέρω πως ακούγεται στα αυτάκια σας, το γεγονός που κάποιος αθλητής ξεκινά την αγωνιστική του προσπάθεια από την τελευταία θέση σε έναν αγώνα όπου, το έμψυχο δυναμικό του είναι, όχι μόνο αξιόλογο, αλλά και πολύπειρο.

Την εμπειρία αυτή βίωσε η αθλήτρια της Ορεινής ποδηλασίας, Χριστίνα Ντρίτση, η οποία αν και απογοητεύτηκε πρωτίστως, καθώς ξεκινούσε από την τελευταία θέση, μιας δεν είχε ιστορικό αγώνων στην διάθεσή της, εν τούτοις όμως, και ενώ ξεκίνησε ο αγώνας,κατάφερε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη του όπου κατά την διάρκεια των στροφών, περνούσε τον έναν αθλητή μετά τον άλλο!

Το αποτέλεσμα, ήταν όχι μόνο να τερματίσει αλλά να κερδίσει και μια θέση στην πρώτη δεκάδα, επί συνόλου.. 45 αθλητών! Η 45 συμμετοχή ήταν της Χριστίνας και έμελλε να είναι η τυχερή της! Σίγουρα το χαμόγελό της έλεγε πολύ περισσότερα, από τα όσα μου είπε κατά την συνάντηση που είχαμε στο γραφικό λιμανάκι της Αγ. Μαρίνας στην Λέρο, στα πλαίσια του 3ου Εθνικού Κυπέλλου ΜΤΒ.

Δεν χρειάστηκε να μιλήσω με τις ώρες μαζί της, για να καταλάβω ότι απέναντί μου είχα ένα παιδί, ή καλύτερα μια αθλήτρια, την οποία διέπει ο σεβασμός τόσο προς το άθλημα, όσο και προς την κοινωνία, μέσα στην οποία ζει και μεγαλώνει, με την αγάπη και υποστήριξη της οικογένειας της!

 

Στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Μαρίνας

Κάναμε την μικρή μας συνέντευξή on camera, προκειμένου να την μοιραστούμε με όλους εσάς που αγαπάτε την ποδηλασία και ενδιαφέρεστε για την επόμενη μέρα σε αυτήν.

Η μικρή Χριστίνα Ντρίτση αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για πολλά παιδιά τα οποία αναβάλλουν, η ακόμη δεν είχαν εκείνη την αθλητική εμπειρία που θα τα οδηγήσει σε κάποιον μελλοντικό οραματισμό, όπως της Χριστίνας, η οποία όπως θα ακούσετε, να μας εξηγεί στο βίντεο, θέλει να βελτιώσει τις επιδόσεις της για να πρωταγωνιστει στα αθλητικά δρώμενα της αγωνιστικής ποδηλασίας. Όλοι όσοι ξεκινήσατε από μικρή ηλικία την ενασχόλησή σας με τα sports, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζεται, πως τα παιδικά όνειρα, είναι εκείνα που συνοδεύουν μια ζωή ολόκληρη, εκείνους, που τολμούν. Κάπως έτσι και η μικρή Χριστίνα τολμά στα 12 της χρόνια, προκειμένου να ανακαλύψει τον απίστευτο κόσμο της ποδηλασίας, που χαρίζει άπλετες συγκινήσεις, και …γιατί όχι, να έρθει η μέρα αλλά και η ώρα, που θα κερδίζει και τους αγώνες που ονειρεύτηκε.

 

Δείτε τα όσα λέει η 12χρονη στη ThessNews και τον Παντελή Τζερτζεβέλη

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΤΖΕΡΤΖΕΒΕΛΗΣ

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1967 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και ακόμη από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της περιπέτειας, καθώς ήταν μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, όπου ανέβηκε μέχρι τον βαθμό του Προσκόπου του Έθνους! Σε ηλικία 16 χρόνων, βρέθηκε υπό την καθοδήγηση του μεγάλου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου και έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας και καθημερινά εργαζόταν τραβώντας φωτογραφίες, για τις εφημερίδες Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά! Λίγο αργότερα παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή σχολή δημοσιογραφίας ΑΚΤΟ. Εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το AUTO moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΒΡΑΔΙΝΗ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ, ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2008 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή ΕΠΙΤΡΟΧΩΝ, και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την εκπομπή του …τα μπαγκάζια , στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί τον κόσμο της αυτοκίνησης, και των αποδράσεων. Είναι υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, και της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

10.1.202412:32 μμ

  Επιστρέφουν αύριο το βράδυ με διπλό επεισόδιο, για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς θεατές τους, οι «Πανθέοι», οι οποίοι κατά το «διάλειμμα των εορτών», προγραμματίστηκε να προβάλλονται μόνον μία φορά την εβδομάδα – μια απόφαση λανθασμένη κατά την ταπεινή μου

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.20245:37 μμ

  Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2024 δεν άργησε. Το όνομά της, Γεωργία. Να γράψω να είναι η τελευταία; Να προσευχηθώ;   Δεν είναι στο δικό μου χέρι.   Γράφω, γράφω κάθε μέρα. Για βιασμούς και δολοφονίες. Ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις. Στην

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.202410:39 πμ

  Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα ζητήματα-ταμπού αφορούν άλλους. Εμείς, τα ξορκίζουμε, φτύνουμε τον κόρφο μας που δεν μας έτυχε και σηκώνουμε το δάχτυλο. Άσπρο-μαύρο. Θηλυκό-αρσενικό. Γιν και γιαν. Δεν υπάρχουν γκρι ζώνες. Είναι ψεύτικες. Στρουθοκαμηλισμός. 2024. Ελλάδα. Προσωπικά, στον

ΑΠΟΨΕΙΣ

8.1.202412:20 μμ

    Η αμερόληπτη εκτίμησή μου είναι πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στη χωματερή που έιχε καταντήσει το κέντρο πόλεως. Να καμαρώσουμε ακόμη είναι άωρο, είναι νωρίς, αλλά ένα 15% του το δίνω και του Δημαρέλου και

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.12.20232:04 μμ

  της Ελπίδας Χοχλιούρου Παιδίατρου-Εντατικολόγου-Νεογνολόγου Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο   Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες αγάπης, προσφοράς και ειρήνης. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανθρώπινη φύση μας! Για όλους

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

thess

Επικαιρότητα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

28.3.20249:35 μμ

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή