Site icon ThessNews

Γ. Παπανδρέου στο ΡΘ: Τις ευθύνες μου τις έχω αναλάβει – Άλλοι θέλουν να σβήσουν το παρελθόν (VIDEO)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

«Θέλω να κερδίσω μάχες όχι για το παρελθόν αλλά για το μέλλον» ανέφερε αρχικά ερωτώμενος για την περίοδο της διακυβέρνησής του. «Δεν σταμάτησαν οι δικές μας μεταρρυθμίσεις που ήταν πολύ μπροστά τότε» πρόσθεσε σχολιάζοντας ότι δεν φάνηκαν τότε στον κόσμο λόγω της κρίσης. «Γιατί πόνεσε ο ελληνικός λαός. Και η κ. Μέρκελ σχεδόν συγνώμη μας είπε για τον τρόπο που αντιμετώπισε την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Έριξε τα βέλη του σε Σαμαρά και Τσίπρα κατηγορώντας τους ότι «έκαναν τα αντίθετα από ότι δημαγωγούσαν τότε». «Το παρελθόν θέλουν να το σβήσουν γιατί έχουν ευθύνες κάποιοι. Και ΝΔ και ο Τσίπρας. Ο κ. Καραμανλής μας έφερε στην χρεοκοπία. Δεν την έφερα εγώ. Ακόμα και σήμερα η ΝΔ προσπαθεί να συγκαλύψει ότι έκρυψαν τα στατιστικά στοιχεία» συμπλήρωσε με νόημα.

 

 

 

«Είπα αλήθειες, χτύπησα συμφέροντα»

 

«Είπα αλήθειες, χτύπησα συμφέροντα με τη Διαύγεια Είμαστε η μόνη παράταξη που έκανε αποκέντρωση. Δώσαμε εξουσίες στην Αυτοδιοίκηση. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτά είναι μαθήματα και για το αύριο» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

«Έχω μια ευθύνη μεγάλη και ως πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος» σχολίασε ενώ ερωτώμενος αν θα σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα με βάση όσα έγιναν το 2015 είπε «Είμαι μαζί με τις επιλογές των πολιτών. Περάσαμε μια κρίση το 2015. Πάλεψα για τις αρχές τις δικές μας. Θεώρησα ότι κάπου χάσαμε την ψυχή μας» ανέφερε για την απόφασή του να ιδρύσει το ΚΙΔΗΣΟ.

«Φτάσαμε στο σημείο να ενώσουμε ξανά πια τις δυνάμεις μας. Είμαι έτοιμος να ενώσω τις πλατιές δυνάμεις για να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το αν είναι η ώρα της νέας γενιάς σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε προβάδισμα στη νέα γενιά. Αυτό που τους κρατάει πίσω είναι οι θεσμοί που δεν αναδεικνύουν, δεν δίνουν ευκαιρίες και χώρο έκφρασης. Η γυναίκα δεν συμμετέχει όπως θα έπρεπε στην πολιτική. Είναι ελάχιστες σε ένα τεράστιο υπουργικό συμβούλιο».

 

 

Για Δυτική Μακεδονία και απολιγνιτοποίηση

 

Τέλος ερωτώμενος για το θέμα της απολιγνιτοποίησης έκανε λόγο για Ενεργειακή Πλουτοκρατία και επανέλαβε όσα η κυβέρνησή του ξεκίνησε αλλά δεν συνεχίστηκαν από τις επόμενες τονίζοντας ότι στο σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης «αναγκαστικά βιάστηκε γιατί έφτασε σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχουν επενδύσεις για τον λιγνίτη. Δεν υπάρχουν όμως αποθέματα στη χώρα μας για εποχές κρίσης όπως η σημερινή. Αναγκάστηκε σήμερα να παρατείνει την λειτουργία μονάδων λιγνιτωρυχείων γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα να χτυπήσουμε τις τιμές αλλιώς. Κάνει λάθος που επιδοτεί τις εταιρίες και όχι τους πολίτες δηλαδή την ενεργειακή φτώχεια».