Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Γ. Μανιάτης στο ΡΘ: «Αν πας απροετοίμαστος στην πράσινη μετάβαση, κινδυνεύεις να πάθεις αυτό που έπαθε ο Μακρόν» (AUDIO)

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

06/10/2021 11:47 πμ

Γ. Μανιάτης στο ΡΘ: «Αν πας απροετοίμαστος στην πράσινη μετάβαση, κινδυνεύεις να πάθεις αυτό που έπαθε ο Μακρόν» (AUDIO)

«Μέχρι το 2050, το μοναδικό καύσιμο που θα μας οδηγήσει στη μετάβαση είναι το φυσικό αέριο».

Γ. Μανιάτης στο ΡΘ: «Αν πας απροετοίμαστος στην πράσινη μετάβαση, κινδυνεύεις να πάθεις αυτό που έπαθε ο Μακρόν» (AUDIO)

Γράφει ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πρώην βουλευτής, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να αναφερθεί σε ενεργειακά ζητήματα.

«Το πρώτο σχόλιο μου αναφορικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει στασιμότητα στην εξέλιξη των δεδομένων. Αυτή η πορεία προς την πράσινη ανάπτυξη έχει υποχρεώσει τις εταιρίες ερευνών να φρενάρουν σε μεγάλο βαθμό τις επενδύσεις τους. Πάντως είναι απολύτως βέβαιο ότι στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, όπου έχουν ήδη αντικαταστήσει αναδόχους, τα αποθέματα είναι της τάξης των 70 δις. κυβικών ποδών, που καλύπτουν για εκατονταετίες τις ανάγκες της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Μανιάτης.

Και πρόσθεσε με νόημα: «Έχω πει αρκετές φορές τα τελευταία δύο χρόνια ότι η Ευρώπη, σε αυτή την πορεία που έχει χαράξει για την πράσινη μετάβαση, αυτή η επιλογή είναι απόλυτα σωστή, αλλά με μία προϋπόθεση. Μέχρι το 2050, το μοναδικό καύσιμο που θα μας οδηγήσει στη μετάβαση είναι το φυσικό αέριο. Άρα, δεν πρέπει να το «πυροβολεί» κάποια γραφειοκρατία των Βρυξελλών».

Αναφέρθηκε στο κοίτασμα του Πρίνου, λέγοντας ότι το 2018 θα έπρεπε εκείνη η υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου να είναι γεμάτη.

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι πρόκειται για μία επένδυση της τάξης των 300-400 εκατ. ευρώ.

«Και η ελληνική και όλες οι κυβερνήσεις, δεν έχουν χωνέψει ακόμη ότι, αν πας απροετοίμαστος στην πράσινη μετάβαση, έχεις τον τεράστιο κίνδυνο να πάνε στα ουράνια οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού και να πάθεις αυτό που έπαθε ο Μακρόν με τα “κίτρινα γιλέκα”», συμπλήρωσε.

Αποκάλυψε, παράλληλα, ότι είναι αντίθετος στη χρήση του σχιστολιθικού πετρελαίου, όμως υπάρχει περίπτωση κοίτασμα στη νότια Κρήτη να έχει απόθεμα σχιστολιθικού πετρελαίου ανάλογο με αυτό του Αζόφ στην Αίγυπτο.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη είναι ο κορυφαίος ραδιοφωνικός σταθμός στη Βόρεια Ελλάδα. Γεννήθηκε από τα σπλάχνα της ελεύθερης ραδιοφωνίας. Το 1986 στην περίοδο προετοιμασίας του θεσμού τρεις ερασιτέχνες με αρκετά χρόνια στην «παρανομία» αποφασίζουν την δημιουργία του πρώτου συλλογικού ερασιτεχνικού Ραδιοφώνου στην Θεσσαλονίκη. Είναι ο Λευτέρης Μαρόγλου , ο Γιώργος Σερίδης και ο Στέφανος Διαμαντόπουλος. Λειτουργεί 18 ώρες την ημέρα και παίρνει την ονομασία της πόλης που το γέννησε ...ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε λίγο αυτή η ερασιτεχνική γωνιά των FM ακούγεται , αγαπιέται , αγκαλιάζεται από νέους ... κάθε ηλικίας. Το Ράδιο Θεσσαλονίκη γίνεται πλέον ο Νο 1 σταθμός στις πρώτες έρευνες ακροαματικότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 11:20 πμ

Στον απόηχο της επέλασης του «Μπάλλου» σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, το Ράδιο Θεσσαλονίκη επιχείρησε να κάνει έναν απολογισμό της κατάστασης και να ενημερώσει τους ακροατές για την πορεία των προβλεπόμενων έργων. Αρχικά φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ, Απόστολος Πάνας,

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 8:00 πμ

Καλά κάνουμε και δεν γιορτάζουμε την λήξη του Μεγάλου Πολέμου αλλά την έναρξη του κατά την 28η Οκτωβρίου κάθε έτους… Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Όλη η Ευρώπη γιορτάζει το τέλος του ΒΠΠ, αναπολεί με συγκίνηση τις στιγμές που εκατομμύρια

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

18.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.   Η διαπίστωση είναι πλέον κοινή: Η Ελλάδα σήμερα γίνεται ισχυρότερη οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά. Η οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν κάθε πρόβλεψη, η ανεργία μειώνεται και οι προσδοκίες όλων

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:52 μμ

Η επέτειος της ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ, της οργάνωσης νέων, που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες δίνει την ευκαιρία απολογισμών αλλά και αναλύσεων. Γράφει ο Χρήστος Νικολαΐδης.    Οι Νεοδημοκράτες θα πουν αμέσως ότι η  παράταξη τους βρέθηκε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 9:36 μμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 και στην εκπομπή του Κυριάκου Μπογιατζή φιλοξενήθηκε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους. Με αφορμή τα γενέθλια για τα 25 χρόνια του VERGINA THEATER ο Γιώργος Θεοφάνους παρουσίασε την καινούργια του παράσταση με τίτλο «Αγάπη μου όλα

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

17.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου.   Η ανάδειξη των νέων κομματικών οργάνων της Νέας Δημοκρατίας στις 24 Οκτωβρίου του 2021 αποτελεί μια γιορτή της δημοκρατίας, η οποία προσφέρει σε όλα τα μέλη της παράταξης

thess

Επικαιρότητα