Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ / Γ. Καραγιάννης στο ΡΘ: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πλάνο έργων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο προχωράει» (AUDIO)

ΑΠΟΨΕΙΣ

03/12/20219:36 πμ

Γ. Καραγιάννης στο ΡΘ: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πλάνο έργων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο προχωράει» (AUDIO)

Ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχουν διόδια ούτε στο Flyover ούτε στην υπάρχουσα Περιφερειακή Οδό.

Γ. Καραγιάννης στο ΡΘ: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πλάνο έργων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο προχωράει» (AUDIO)

Γράφει THESSNEWS-DESK

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, προκειμένου να μιλήσει για τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται για τη Θεσσαλονίκη.

 

Ξεκινώντας με τον Περιφερειακό, ο κ. Καραγιάννης μίλησε για δύο παρεμβάσεις στον υπάρχοντα δρόμο, ώστε να υπάρχει μία ασφαλής Περιφερειακή Οδός. Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα νέο υπερσύγχρονο εναέριο δρόμο, τον λεγόμενο Flyover. Το συνολικό μήκος του θα είναι 13 χιλιόμετρα και το εναέριο κομμάτι θα είναι 4 χιλιόμετρα.

«Θα ξεκινάει από το 424, στα Μετέωρα θα γίνει ένα στέγαστρο και θα φτάσουμε κάποια στιγμή στο σημείο κοντά στα Κωνσταντινοπολίτικα, εκεί όπου υπάρχει μία μικρή σήραγγα. Εκεί θα καταλήγουν δέκα λωρίδες κυκλοφορίας», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο υφυπουργός είπε ότι θα υπάρξει προσωρινός ανάδοχος εντός του Ιανουαρίου και τα έργα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022. Ο διαγωνισμός έχει ήδη ξεκινήσει και είναι σε δύο στάδια, με προϋπολογισμό 373 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δε θα υπάρχουν διόδια ούτε στο Flyover ούτε στην υπάρχουσα Περιφερειακή Οδό. Διευκρίνισε, επίσης, ότι η υπάρχουσα Περιφερειακή Οδός θα «δουλεύει» κανονικά κατά τη διάρκεια των έργων. «Γι’ αυτό θα μικρύνουμε το μεσαίο διάζωμα και όλη η δουλειά θα γίνεται στην πλευρά του Σέιχ Σου» είπε.

 

Τα υπόλοιπα έργα

 

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε και στο δρόμο Θέρμη – Γαλάτιστα, τονίζοντας ότι «το μεγαλύτερο κομμάτι το δημοπρατήσαμε, κάναμε τις συμβάσεις και θα ανεβούμε με τον Υπουργό τον κ. Καραμανλή την Τρίτη για να εγκαινιάσουμε τα πέντε πρώτα χιλιόμετρα».

Σημαντικά ήταν τα όσα ανέφερε και για το περίφημο «ορφανό» χιλιόμετρο της Ποτίδαιας. «Λύσαμε όλα τα προβλήματα των απαλλοτριώσεων, εκτιμούμε ότι φέτος το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και δε θα υπάρχει καμία ταλαιπωρία» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Για Μετρό: Η πόλη πλανάται

 

Όσον αφορά το περίφημο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο υφυπουργός παραδέχθηκε ότι είναι λογικό οι Θεσσαλονικείς να είναι δύσπιστοι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

«Θα πρέπει να πούμε αλήθειες, γιατί πολλές φορές η πόλη πλανάται. Το λέω ως Θεσσαλονικιός, γιατί μεγάλωσα σε αυτή την πόλη και την κατανοώ. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μία τάση να πολιτικοποιούμε τα έργα υποδομής. Αυτό δε θα πρέπει να γίνεται. Δυστυχώς υπάρχουν οργανωμένες μειοψηφίες, που κάνουν τα… αδύνατα δυνατά ώστε το έργο να μην ολοκληρωθεί ποτέ» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ένα πολύ μεγάλο πλάνο έργων για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο προχωράει. Μίλησε για το θέμα της οδικής σύνδεσης με το λιμάνι, την προκήρυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το λιμάνι, το δρόμο Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, το διαγωνισμό για το νοσοκομείο στο Φίλυρο και τις σχολικές μονάδες.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο THESSNEWS-DESK

Η συντακτική ομάδα του ThessNews.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΑΠΟΨΕΙΣ

10.1.202412:32 μμ

  Επιστρέφουν αύριο το βράδυ με διπλό επεισόδιο, για να ικανοποιήσουν τους φανατικούς θεατές τους, οι «Πανθέοι», οι οποίοι κατά το «διάλειμμα των εορτών», προγραμματίστηκε να προβάλλονται μόνον μία φορά την εβδομάδα – μια απόφαση λανθασμένη κατά την ταπεινή μου

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.20245:37 μμ

  Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2024 δεν άργησε. Το όνομά της, Γεωργία. Να γράψω να είναι η τελευταία; Να προσευχηθώ;   Δεν είναι στο δικό μου χέρι.   Γράφω, γράφω κάθε μέρα. Για βιασμούς και δολοφονίες. Ξυλοδαρμούς, κακοποιήσεις. Στην

ΑΠΟΨΕΙΣ

9.1.202410:39 πμ

  Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα ζητήματα-ταμπού αφορούν άλλους. Εμείς, τα ξορκίζουμε, φτύνουμε τον κόρφο μας που δεν μας έτυχε και σηκώνουμε το δάχτυλο. Άσπρο-μαύρο. Θηλυκό-αρσενικό. Γιν και γιαν. Δεν υπάρχουν γκρι ζώνες. Είναι ψεύτικες. Στρουθοκαμηλισμός. 2024. Ελλάδα. Προσωπικά, στον

ΑΠΟΨΕΙΣ

8.1.202412:20 μμ

    Η αμερόληπτη εκτίμησή μου είναι πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια σημαντική βελτίωση στη χωματερή που έιχε καταντήσει το κέντρο πόλεως. Να καμαρώσουμε ακόμη είναι άωρο, είναι νωρίς, αλλά ένα 15% του το δίνω και του Δημαρέλου και

ΑΠΟΨΕΙΣ

19.12.20232:04 μμ

  της Ελπίδας Χοχλιούρου Παιδίατρου-Εντατικολόγου-Νεογνολόγου Διευθύντρια ΜΕΘ Παίδων Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο   Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν είναι μέρες αγάπης, προσφοράς και ειρήνης. Ας ελπίσουμε ότι όλοι μας θα τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ανθρώπινη φύση μας! Για όλους

ΑΠΟΨΕΙΣ

5.12.20231:30 μμ

    Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Βγάλε τις αργίες, βγάλε τις γιορτές, ούτε μήνας δεν έμεινε! Ναι, τώρα αγχώνω εσάς Δήμαρχε αλλά εγώ είμαι αυτή που έλειψε αρκετές ημέρες… Δίκαιο έχετε. ΄Ομως δεν τεμπέλιαζα!   Έκανα επισταμένη έρευνα. Απλά κουράστηκα

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή