Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Φώφη Γεννηματά: Η Φώφη της δύναμης, της αξιοπρέπειας, του ήθους,  η Φώφη της ενότητας

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

27/10/2021 10:57 πμ

Φώφη Γεννηματά: Η Φώφη της δύναμης, της αξιοπρέπειας, του ήθους,  η Φώφη της ενότητας

Αρθρογραφεί στο ThessNews.gr ο γραμματέας ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.

Φώφη Γεννηματά: Η Φώφη της δύναμης, της αξιοπρέπειας, του ήθους,  η Φώφη της ενότητας

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

Αρθρογραφεί στο ThessNews.gr ο γραμματέας ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Κυανίδης.

 

Φώφη Γεννηματά, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015 και του Κινήματος Αλλαγής από το 2017. Υπουργός, Βουλευτής, Υπερνομάρχης.

Κυρίως όμως η Φώφη της δύναμης, της αξιοπρέπειας, της μαχητικότητας, του ήθους, της μετριοπάθειας, αλλά πάνω από όλα, η Φώφη της ενότητας. Η πολιτικός της πρόσθεσης και του πολλαπλασιασμού και όχι της αφαίρεσης και της διαίρεσης.

 Η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά δεν κληρονόμησε μόνο το όνομα. Ονόματα κληρονόμησαν πολλοί, αλλά αντί να τα τιμήσουν τα ξεθώριασαν. Η Φώφη κληρονόμησε όλες τις αρετές του πατέρα της και τις αξιοποίησε όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης. Στα δύσκολα χρόνια που διακυβεύονταν η ενότητα του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο πατέρας της ήταν αυτός που με την ψυχραιμία και την σοβαρότητά του ήταν ο καταλύτης που κράτησε ενιαίο και δυνατό το Κίνημα. Και η Φώφη, όταν το ΠΑΣΟΚ το 2015 ήταν σε πολύ δύσκολη θέση, μπήκε μπροστά και συγκράτησε διαρροές δεξιά και αριστερά. Αυτή η γυναίκα με πείσμα, με δυναμισμό και με ένα μοναδικό χαμόγελο, κατάφερε να συγκρατήσει ένα μεγάλο μέρος των απογοητευμένων, των άστεγων και των απελπισμένων του χώρου. Κατάφερε να εμποδίσει ακόμα περισσότερες και μεγαλύτερες διαρροές τόσο προς δεξιά όσο και προς αριστερά.

Και αργότερα, το 2017 με ιδανική διαχείριση, ένωσε όλες τις δυνάμεις του κέντρου και της κεντροαριστεράς που είχαν απομείνει. Μία γυναίκα κατάφερε να ενώσει τις κατακερματισμένες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και να «γεννήσει» τον νέο της πολιτικό φορέα: Το Κίνημα Αλλαγής. Και αυτό, η Φώφη Γεννηματά το κατάφερε με μία κίνηση σήμα κατατεθέν του αγωνιστικού της χαρακτήρα. Έβαλε στο ζύγι τη δική της ηγεσία προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη ενότητα. Το αποτέλεσμα τη δικαίωσε, με το Κίνημα Αλλαγής να διπλασιάζει τις δυνάμεις του.

Σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας, αμφισβητήθηκε και υπονομεύτηκε όσο κανένα άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος του χώρου. Η ίδια έκλεινε πάντα τα αυτιά της, πείσμωνε και συνέχιζε τον αγώνα. Παράλληλα, διατηρώντας μία αξιοθαύμαστη πολιτική ισορροπία κατάφερε να μην ταυτιστεί με κανένα, αλλά και να γίνει σημείο αναφοράς για διακομματική συνεννόηση στα κρίσιμα θέματα.

Όρθια έδωσε τη μάχη μέχρι το τέλος. Δίδαξε πολιτικό ήθος και ταυτόχρονα αντιμετώπισε την ασθένειά της με πρωτοφανή αξιοπρέπεια, που ελάχιστοι έχουν επιδείξει.

Παρέλαβε μία παράταξη σε παρακμή, την κράτησε όρθια και την παραδίδει όπως είχε υποσχεθεί: Ενωμένη, Αυτόνομη και με Προοπτική.

Η πολιτική της παρακαταθήκη αναμφισβήτητα ψηλώνει το Κίνημα Αλλαγής. Όλα τα στελέχη του έχουμε χρέος να τιμήσουμε τη μνήμη της και να αγωνιστούμε για να ολοκληρώσουμε αυτό που η ίδια άρχισε. Πολύ περισσότερο, οι διάδοχοί της επωμίζονται βαρύτατη κληρονομιά, και πρέπει να την τιμήσουν, έχοντας πάντα στο νου τους την λέξη που δεν έφυγε ούτε στιγμή από τα χείλη της Φωφης Γεννηματα: ΕΝΟΤΗΤΑ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

4.12.2021 11:49 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που η Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε να μειώσει το χρόνο της τρόιτης δόσης από τους έξι στους τρεις

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

4.12.2021 11:34 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο να κλείσει η αγορά την περίοδο των εορτών. «Η αγορά θα είναι ανοιχτή στις γιορτές. Να ετοιμαστούν για γιορτές με ανοιχτά μαγαζιά. Δεν

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

4.12.2021 7:45 πμ

Κείμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.    Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζούμε, εργαζόμαστε και μετέχουμε στο σύνολο των κοινωνικών διεργασιών, συναναστρεφόμαστε και παρεμβαίνουμε ο καθένας με τον τρόπο του στα κοινωνικά και

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

3.12.2021 11:52 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Στέφανο Διαμαντόπουλο μίλησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. «Θέλω να κερδίσω μάχες όχι για το παρελθόν αλλά για το μέλλον» ανέφερε αρχικά ερωτώμενος για την περίοδο της διακυβέρνησής του. «Δεν

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

3.12.2021 11:07 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και νυν βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, Χάρης Καστανίδης, όπου υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της παράταξής του κατά την περίοδο των μνημονίων.   Ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

3.12.2021 9:36 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, προκειμένου να μιλήσει για τα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται για τη Θεσσαλονίκη.   Ξεκινώντας με τον Περιφερειακό, ο κ. Καραγιάννης μίλησε για δύο παρεμβάσεις στον υπάρχοντα δρόμο, ώστε να

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή