Αρχική / ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ / Απ. Αντωνούδης στην ThessNews: «Έτοιμος να διεκδικήσω την διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη»

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

16/01/2019 7:00 πμ

Απ. Αντωνούδης στην ThessNews: «Έτοιμος να διεκδικήσω την διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη»

Απ. Αντωνούδης στην ThessNews: «Έτοιμος να διεκδικήσω την διοίκηση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη»

Γράφει ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

συνέντευξη στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΡΜΑΤΣΗ || sirmatsis@gmail.com

Πυρ ομαδόν κατά της διοίκησης Καϊτεζίδη από τον Απόστολο Αντωνούδη σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κάνει λόγο για επικοινωνιακά παιχνίδια περί ετοιμότητας και για κάλπικο ατού του δημάρχου.

Ο ίδιος δηλώνει έμπειρος και έτοιμος να διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου, δηλώνει διατεθειμένος να συνεργαστεί και να συνδιοικήσει με όποιον έχει το ίδιο όραμα, τονίζει πως η παράταξή του φέρνει έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας, ενώ ενημερώνει και για το «ναυάγιο» των διαβουλεύσεων με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Για μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση θα διεκδικήσετε τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Πιο έμπειρος μετά από το 2014;

Η  ενασχόλησή μου με τα δημοτικά ξεκίνησε το 2006, όταν και εκλέχτηκα για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Χορτιάτη. Η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, διότι αφορά τον τόπο σου και το όραμα που έχεις γι’ αυτόν αλλά και την καθημερινότητα των ανθρώπων που συναναστρέφεσαι, της οικογενείας σου κλπ. Είναι ο πρώτος βαθμός δημοκρατίας  και προσφοράς.

Η δεκαετής  δραστήρια  ενασχόληση  με την πολιτική στα πλαίσια του Δήμου  αλλά και η εμπειρία που αποκόμισα  από τη θέση του Προέδρου στη διοίκηση μίας μεγάλης δημόσιας τεχνικής εταιρείας, η συνεργασία με δεκάδες Δημάρχους για τον προγραμματισμό και υλοποίηση πολλών και διαφορετικών έργων, μου δίνουν τη δυνατότητα να πω με βεβαιότητα ότι ναι, είμαι έμπειρος  και  έτοιμος να διεκδικήσω τη διοίκηση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, έχοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όραμα για τη δημιουργία ενός Δήμου σύγχρονου και ανθρώπινου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητάς σας;

Φέρνουμε έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και αισιοδοξίας, προσπαθώντας να εκφράσουμε τις διαθέσεις και τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Το στηρίζουμε στο όραμα  και τον  στρατηγικό  σχεδιασμό που αφορούν στην  αντιμετώπιση του Δήμου ως ένα ενιαίο σύνολο.

Δημιουργία υποδομών για την ανάδειξη και  στήριξη της τοπικής οικονομίας.

Αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων (ορεινός όγκος, παραλία, ιστορία, εγγύτητα στο πολεοδομικό συγκρότημα), αλληλέγγυα οικονομία.

Γνώση και εμπειρία στη διαχείριση  προγραμμάτων, μελετών, αλλά και

στη δημιουργία υποδομών και υλοποίηση έργων.

Ευαισθησία και αλληλεγγύη απέναντι στον πολίτη και τις ανάγκες του.

Κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας σε κάθε πολίτη που μοιράζεται την πεποίθηση ότι ήρθε η ώρα ο  Δήμος  να προχωρήσει σε μια σύγχρονη αντιμετώπιση ανάπτυξης  και εξέλιξης. Αυτό που  δεν μπορεί να συμβεί, όπως βιώνει ο κάθε  κάτοικος του Δήμου,  από μια διοίκηση εικοσαετή και κουρασμένη, που αποτελείται από ένα παζλ  παραγόντων  διοικήσεων των προηγούμενων  Καποδιστριακών δήμων, η οποία αντιμετωπίζει τον δήμο σαν έξι διαφορετικά χωριά, τα οποία  απλά στοιχειωδώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει, χωρίς όραμα και προοπτική.

Σε ποια φάση βρίσκονται οι συζητήσεις με άλλες παρατάξεις για κοινή κάθοδο;

Έγινε  μια προσπάθεια  κοινής καθόδου με την παράταξη «Νέο πρόσωπο στον Δήμο» του κ. Νυφούδη, η οποία όμως δεν απέδωσε λόγω εσωτερικών θεμάτων στην εν λόγω παράταξη,  η οποία αποφάσισε αυτόνομη κάθοδο. Εμείς εξακολουθούμε να έχουμε τις πόρτες μας ανοικτές και απευθυνόμαστε σε κάθε δημότη που μοιράζεται τους προβληματισμούς, τις προτάσεις και το όραμά  μας  να συμπορευτούμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι δημιουργίας, να συνταχθεί σ’ αυτή την ωραία προσπάθεια για να χτίσουμε τον Δήμο του μέλλοντός μας. Υλοποιούμε καθημερινά μια πλατιά, πολύχρωμη παράταξη που θέλει να βάλει τον Δήμο μας σε τροχιά ανάπτυξης και  δημιουργίας. Θέλουμε να αφήσουμε πίσω την κουρασμένη και χωρίς όραμα σημερινή διοίκηση, τη  δημοσιοσχετίστικη λογική της, μιας διοίκησης που μέσα από τις πελατειακές σχέσεις έχει εγκαθιδρύσει μια καθεστωτική αντίληψη.

Πώς τα πήγε ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στην αντιμετώπιση του χιονιά;

Μετά από δηλώσεις, sms, emails και ανακοινώσεις περί ετοιμότητας, αποδείχτηκε , όπως και σε πολλά άλλα θέματα, ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα ακόμη  επικοινωνιακό παιχνίδι. Αν εξαιρέσει κανείς τους κεντρικούς δρόμους, αρκετοί δρόμοι συνεχίζουν να είναι αποκλεισμένοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι να μην μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, να αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητάς τους. Παράλληλα, πολλά σχολεία σε Χορτιάτη, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Εξοχή, Πανόραμα και  Πυλαία, παρόλο που άνοιξαν, αποδείχθηκαν σε απόλυτη… ανετοιμότητα.

Σπασμένα δίκτυα ύδρευσης, σχολικές αυλές παγοδρόμια, γονείς και δάσκαλοι να αποχιονίζουν προκειμένου να μπορέσουν τα παιδιά να μπούνε στο σχολείο.

Δυστυχώς με την επέκταση των χιονοπτώσεων  σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, το μεγάλο… ατού  του Δημάρχου αποδείχθηκε κάλπικο.

Αν καταφέρετε να «σπάσετε» την αυτοδυναμία της παράταξης του δημάρχου, είστε διατεθειμένος να συνδιοικήσετε σε έναν μεγάλο συνασπισμό;

Είμαι διατεθειμένος να  συνδιοικήσω με όποιον συνασπισμό  μοιράζεται το όραμα και το σχέδιο για τον δήμο, την προοπτική, την ανάπτυξή  του και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του. Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, τη ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ, τη ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ όλων των υγιών δυνάμεων του τόπου μας μπορούν να επιτευχθούν οι συναινέσεις εκείνες που θα βάλουν τον Δήμο μας σε δρόμους ανάπτυξης. Όλα αυτά τα χρόνια από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν περιοριστήκαμε σε μια στείρα λογική αντιπαράθεσης, αλλά λειτουργώντας θετικά βοηθήσαμε έμπρακτα τη διοίκηση του Δήμου μας, έτσι ώστε να λυθούν προβλήματα, μιας και για μας το όφελος της κοινωνίας είναι πρώτιστο και πάνω από κάθε λογική μικροπαραταξιακού οφέλους.

Η ανάδειξη και εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας, η δημιουργία υποδομών μέσα από την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η υποστήριξη των επαγγελματιών και των νέων που θέλουν να επιχειρήσουν στον τόπο τους μέσα από τη δημιουργία γραφείου υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, η υποστήριξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, η ανάπτυξη κοινωνικών δομών και όλα αυτά μέσα από την εξασφάλιση μορφών άμεσης δημοκρατίας και συμμετοχής των πολιτών θα δώσουν νέα προοπτική και δυνατότητες στον τόπο.

Είμαστε παρόντες και καλούμε κάθε πολίτη που θέλει να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια να συζητήσει μαζί μας και να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης δεκαετίας.

Από το φύλλο της THESSNEWS #140 (12/01/2019-13/01/2019)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΡΜΑΤΣΗΣ

«Παιδί» της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας και του blogging. Δημιούργησε στο παρελθόν τα salonica-press, spnews.gr και sirma.info. Εργάστηκε στις εφημερίδες Κεντρί, Freeday, Νέα της Περιφέρειας και ThessNews. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εντάχθηκε στον όμιλο του Ράδιο Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη μέρα του ThessNews.gr, τον Σεπτέμβρη του 2016, βρίσκεται στη θέση του αρχισυντάκτη.

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

25.10.2021 10:00 πμ

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, προκειμένου να εξηγήσει την απόφασή του για κανονική διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο του, παρά την απόφαση μη διεξαγωγής παρελάσεων στο Νομό

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 8:00 πμ

Αποτελεί σίγουρα μία από τις πιο αγαπητές φιγούρες στον κόσμο του Άρη. Εξελίχθηκε σε ένα από τα σημεία αναφοράς της αγωνιστικής αναγέννησης των κιτρίνων μετά τη δεύτερη πτώση τους στη Β’ Εθνική. Ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ιούλιο του 2006

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:45 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ , Σωκράτης Φάμελλος.    Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται μπροστά σε ένα διαρκώς αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που ξεκινάει από την ενέργεια, τις μεταφορές και τις πρώτες ύλες και επεκτείνεται σε

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

24.10.2021 7:30 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ και Γραμματέας της Βουλής, Απόστολος Πάνας.    Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων επέλεξε τη στιγμή που σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει τα άσχημα της Κλιματικής Αλλαγής (Παγετούς, Χιόνια, Καύσωνες, Φωτιές, Πλημμύρες), τις

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:15 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.    Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, η επόμενη εβδομάδα για την πόλη μας, την Θεσσαλονίκη. Η γιορτή του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου, με την ταυτόχρονη ελευθέρωση το 1912 από τους

ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

23.10.2021 8:00 πμ

Αρθρογραφεί στην ThessNews ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής.    Οι μαζικοί αγώνες των εκπαιδευτικών του τελευταίου διαστήματος, που είχαν τη στήριξη γονιών, μαθητών, αλλά και εργατικών σωματείων, ακόμα και του εξωτερικού, είναι δίκαιοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί αρνούνται

thess

Επικαιρότητα